Meni Search

Lagana depra

Uskršnja šunka na zabavan način

Riblja juha s Malte
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Sočna aromatična torta
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Palamida s čilijem i mangom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Bugarska pita od krumpira
Piletina s pistacijama
Popečci od bulgura s umakom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lazanje u tavi
Zimski punč
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Tjestenina u finom umaku
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Slasni BBQ burgeri
Piletina s mascarponeom
Empanade s pestom
Marinirano svinjsko pečenje
Juha od rikule i račića
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranska rapsodija
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Čarobna ljetna piletina
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Riba u bijelom umaku
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Teletina s pirjanim povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pileća prsa iz pećnice
Biftek rolice
Slatki lungić
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni poriluk
Cous-cous s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Rebarca s grilla
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grčka seljačka salata
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Riža s tunom
Šampinjoni u palačinki
Hrenovke u panceti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani zamotuljci
Ciganski odrezak
Voćna juha od višanja
Špageti na kineski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Singapurski ljuti omlet
Salata s neobičnim preljevom
Pečena janjetina s bademima
Rižoto s tunom
Pileći štapići u ketchupu
Špageti s acetom balsamicom
Prežgana juha
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići od lososa
Fino varivo v loncu
Caponata alla Podravka
Crveno ljetno varivo
Grill vratina u sendviču
Piletina na tajlandski način
Piletina sa šafranom
Rižoto na španjolski način
Piletina s povrćem
Senf s paprikama
Dagnje na buzaru
Govedina s lukom
BBQ Steak & chips
Lungić s povrćem
Dječje lazanje
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Piletina Kiev
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileća krilca s Coca-Colom
Nadjevene lignje
Zabavni kineski ravioli
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pita s crnim pivom
Salata od tune i krastavaca
Mladi krumpir s ajvarom
Fina pikantna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Proljetno meso i povrće iz woka
Umak od limete (Molho de limao)
Mirisni prilog iz pećnice
Pohane paprike
Špinatova juha s feta sirom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Juha od gljiva
Sunčani užitak mediterana
Hrskave tortice od krumpira
Piletina u finom mediteranskom umaku
Voćna salata s piletinom
Rižoto tortice
Odresci u umaku s češnjakom
Salata s okruglicama od sira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rajčica s kukuruzom
Punjene tikve
File steak na povrću
Juha od bundeve s jabukom
Dip od južnog voća
Salata od quinoe i povrća
Uzbudljivi kolač od blitve
Polupunjene paprike
Teriyaki piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pečena piletina s limunom
Svinjski gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Pohana skuta
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rosti
Kuhana govedina s umakom od hrena
Osvježavajuća juha od krastavaca
Španjolski migas s bundevom
Povrtni ražnjići
Dalmatinska simfonija
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od kelja sa sirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Povrtni lonac
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskava pileća krilca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata sa skutom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švicarska juha sa sirom
Lungić u sendviču
Kineska juha s račićima i gljivama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ovo simpatično zamotano jelo prikladno je naročito za ladnije dane i za blagdane gdje stol želimo učiniti bogatijim, šarolikim i raznovrsnijim.

Sastojci

250 g kuhane šunke
150 g očišćenih listova raštike
500 g lisnatog tijesta
1 žličica Vegete
2 žumanjka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Kupljenu kuhanu (obarenu) šunku narežite na prutiće debljine prsta.
  • 2 Raštiku obradite na način da listove odvojite od stabljike potezom ruke. Stabljiku bacite. U loncu zakuhajte vodu, posolite i kratko blanširajte listove raštike. Nakon minute izvadite raštiku i stavite u hladnu vodu. Kada je hladna ocijedite je i osušite na kuhinjskoj krpi.
  • 3 Gotovo lisnato tijesto stavite na pobrašnjenu hladnu i suhu podlogu. Izrežite na jednake trokutaste dijelove i rubove premazujte žumanjkom. Prutiće od šunke umotajte u listove raštike i ponovite isti potez na lisnatom tijestu. Umatajte prema sebi tako da kroz dva umotaja dobijete zapravo simpatičan savitak.
  • 4 Zamotano lisnato tijesto premažite žumanjcima i Vegetom. Kad potrošite svu smjesu za lisnato tijesto na papir za pečenje posložite savitke i stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C/30min.

Savjet

Raštiku možete nakon blanširanja kratko sotirati na maslacu i posipati Vegetom radi jačeg intenzivnijeg okusa.

Posluživanje

Ovako pripremljena kuhana šunka transformirana i obučena u fino toplo lisnato tijesto nikog ne ostavlja ravnodušnim. Savici se mogu poslužiti na bilo kojoj podlozi, ali naročito dobro idu uz lagane umake bazirane na kiselom vrhnju i majonezi. Kao dodatak u umacima možete koristiti i povrće: tikvicu, krastavce svježe, mrkvu, celer, repu, rotkvicu ….

Male tajne

Savitke možete nakon što ste ih premazali žumanjkom posipati sezamom i kimom. Idu sjajno skupa s lisnatim tijestom i ostalim sastojcima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke