Meni Search

Lagana depra

Uskršnja šunka na zabavan način

Piletina na tajlandski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Nadjevene lignje
Piletina s povrćem
Lungić s povrćem
Švicarska juha sa sirom
Meksička party salata
Senf s paprikama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Caponata alla Podravka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slatki lungić
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
File steak na povrću
Juha od rikule i račića
Slasni BBQ burgeri
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teletina s pirjanim povrćem
Govedina s lukom
Zabavni kineski ravioli
Pečena piletina s limunom
Sočni pureći ražnjići
Salata od quinoe i povrća
Polupunjene paprike
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ Steak & chips
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fino varivo v loncu
Rajčica s kukuruzom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Pohana skuta
Čarobna ljetna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Povrtni lonac
Grill pirjana piletina s roštilja
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špinatova juha s feta sirom
Dječje lazanje
Grill vratina u sendviču
Hrenovke u panceti
Blagdanski rižoto s bakalarom
Popečci od bulgura s umakom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sunčani užitak mediterana
Rebarca s grilla
Ciganski odrezak
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Salata od tune i krastavaca
Piletina s pistacijama
Špageti s acetom balsamicom
Umak od limete (Molho de limao)
Crveno ljetno varivo
Marinirana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pohani zamotuljci
Pileći štapići u ketchupu
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Dagnje na buzaru
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Zimski punč
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Voćna salata s piletinom
Piletina sa šafranom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Palamida s čilijem i mangom
Rižoto na španjolski način
Dip od južnog voća
Glazirana patka s umakom od jabuka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grčka seljačka salata
Lazanje u tavi
Juha od bundeve s jabukom
Hrskava pileća krilca
Šampinjoni u palačinki
Uzbudljivi kolač od blitve
Rosti
Tjestenina u finom umaku
Kuhana govedina s umakom od hrena
Salata sa skutom
Voćna juha od višanja
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Marinirano svinjsko pečenje
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Piletina s mascarponeom
Singapurski ljuti omlet
Mediteranska rapsodija
Mirisni prilog iz pećnice
Riba u bijelom umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Prežgana juha
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kineska juha s račićima i gljivama
Salata s neobičnim preljevom
Hrskave tortice od krumpira
Zapečeni poriluk
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s tunom
Mesne okruglice na ražnjiću
Marokanska salata s cous-cousom
Salata s okruglicama od sira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Biftek rolice
Juha od gljiva
Povrtni ražnjići
Lungić u sendviču
Pileća prsa iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Pohane paprike
Cous-cous s povrćem
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Punjene tikve
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Španjolski migas s bundevom
Riblja juha s Malte
Dalmatinska simfonija
Pita s crnim pivom
Juha od kelja sa sirom
Pileća krilca s Coca-Colom
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice
Špageti na kineski način
Odresci u umaku s češnjakom
Rižoto tortice
Svinjski file s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pečena janjetina s bademima
Osvježavajuća juha od krastavaca
Finska - Juha s lososom
Palačinke s nadjevom od riže
Sočna aromatična torta
Empanade s pestom
Teriyaki piletina
Riža s tunom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ovo simpatično zamotano jelo prikladno je naročito za ladnije dane i za blagdane gdje stol želimo učiniti bogatijim, šarolikim i raznovrsnijim.

Sastojci

250 g kuhane šunke
150 g očišćenih listova raštike
500 g lisnatog tijesta
1 žličica Vegete
2 žumanjka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Kupljenu kuhanu (obarenu) šunku narežite na prutiće debljine prsta.
  • 2 Raštiku obradite na način da listove odvojite od stabljike potezom ruke. Stabljiku bacite. U loncu zakuhajte vodu, posolite i kratko blanširajte listove raštike. Nakon minute izvadite raštiku i stavite u hladnu vodu. Kada je hladna ocijedite je i osušite na kuhinjskoj krpi.
  • 3 Gotovo lisnato tijesto stavite na pobrašnjenu hladnu i suhu podlogu. Izrežite na jednake trokutaste dijelove i rubove premazujte žumanjkom. Prutiće od šunke umotajte u listove raštike i ponovite isti potez na lisnatom tijestu. Umatajte prema sebi tako da kroz dva umotaja dobijete zapravo simpatičan savitak.
  • 4 Zamotano lisnato tijesto premažite žumanjcima i Vegetom. Kad potrošite svu smjesu za lisnato tijesto na papir za pečenje posložite savitke i stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C/30min.

Savjet

Raštiku možete nakon blanširanja kratko sotirati na maslacu i posipati Vegetom radi jačeg intenzivnijeg okusa.

Posluživanje

Ovako pripremljena kuhana šunka transformirana i obučena u fino toplo lisnato tijesto nikog ne ostavlja ravnodušnim. Savici se mogu poslužiti na bilo kojoj podlozi, ali naročito dobro idu uz lagane umake bazirane na kiselom vrhnju i majonezi. Kao dodatak u umacima možete koristiti i povrće: tikvicu, krastavce svježe, mrkvu, celer, repu, rotkvicu ….

Male tajne

Savitke možete nakon što ste ih premazali žumanjkom posipati sezamom i kimom. Idu sjajno skupa s lisnatim tijestom i ostalim sastojcima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke