Meni Search

Lagana depra

Uskršnja šunka na zabavan način

Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina u finom mediteranskom umaku
Nadjevene lignje
Senf s paprikama
Odresci u umaku s češnjakom
Singapurski ljuti omlet
Sočna aromatična torta
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Špinatova juha s feta sirom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina na tajlandski način
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od lososa
Španjolski migas s bundevom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Zabavni kineski ravioli
Kuhana govedina s umakom od hrena
Švicarska juha sa sirom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Popečci od bulgura s umakom
Voćna salata s piletinom
Mediteranska rapsodija
Mladi krumpir s ajvarom
Salata od tune i krastavaca
Špageti s acetom balsamicom
Svinjski gulaš
Mirisni prilog iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Fino varivo v loncu
Slasni BBQ burgeri
Pileći štapići u ketchupu
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Punjene tikve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata sa skutom
Piletina s povrćem
Piletina Kiev
Pohane paprike
Hrskave tortice od krumpira
Rižoto s tunom
Slatki lungić
Rebarca s grilla
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Grčka seljačka salata
Piletina s pistacijama
Dip od južnog voća
Polupunjene paprike
Salata s okruglicama od sira
Empanade s pestom
Teletina s pirjanim povrćem
Riba u bijelom umaku
Pohani tofu s povrćem
Povrtni ražnjići
Sunčani užitak mediterana
Povrtni lonac
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Palamida s čilijem i mangom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Marokanska salata s cous-cousom
Meksička party salata
Čarobna ljetna piletina
Piletina s mascarponeom
Dalmatinska simfonija
Voćna juha od višanja
Lungić u sendviču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pečena piletina s limunom
Juha od kelja sa sirom
Dagnje na buzaru
Grdobina u pikantnoj šalši
Glazirana patka s umakom od jabuka
Rižoto na španjolski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Govedina s lukom
Pita s crnim pivom
Riblja juha s Malte
Blagdanski rižoto s bakalarom
Pileća krilca s Coca-Colom
Caponata alla Podravka
Biftek rolice
Lungić s povrćem
Pohana skuta
Tjestenina u finom umaku
Marinirano svinjsko pečenje
Hrenovke u panceti
Tjestenina fuži s tartufima
Dječje lazanje
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni poriluk
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pečena janjetina s bademima
Teriyaki piletina
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti na kineski način
Umak od limete (Molho de limao)
Ciganski odrezak
Cous-cous s povrćem
Finska - Juha s lososom
Zimski punč
Hrskava pileća krilca
Rajčica s kukuruzom
Bugarska pita od krumpira
Crveno ljetno varivo
Grill vratina u sendviču
Pohani zamotuljci
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Riža s tunom
Pileća prsa iz pećnice
Juha od rikule i račića
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kineska juha s račićima i gljivama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od bundeve s jabukom
Rižoto tortice
Fina pikantna piletina
File steak na povrću
Proljetno meso i povrće iz woka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice
Rosti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Lazanje u tavi
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s neobičnim preljevom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
BBQ Steak & chips
Salata od quinoe i povrća
Piletina sa šafranom
Juha od gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ovo simpatično zamotano jelo prikladno je naročito za ladnije dane i za blagdane gdje stol želimo učiniti bogatijim, šarolikim i raznovrsnijim.

Sastojci

250 g kuhane šunke
150 g očišćenih listova raštike
500 g lisnatog tijesta
1 žličica Vegete
2 žumanjka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Kupljenu kuhanu (obarenu) šunku narežite na prutiće debljine prsta.
  • 2 Raštiku obradite na način da listove odvojite od stabljike potezom ruke. Stabljiku bacite. U loncu zakuhajte vodu, posolite i kratko blanširajte listove raštike. Nakon minute izvadite raštiku i stavite u hladnu vodu. Kada je hladna ocijedite je i osušite na kuhinjskoj krpi.
  • 3 Gotovo lisnato tijesto stavite na pobrašnjenu hladnu i suhu podlogu. Izrežite na jednake trokutaste dijelove i rubove premazujte žumanjkom. Prutiće od šunke umotajte u listove raštike i ponovite isti potez na lisnatom tijestu. Umatajte prema sebi tako da kroz dva umotaja dobijete zapravo simpatičan savitak.
  • 4 Zamotano lisnato tijesto premažite žumanjcima i Vegetom. Kad potrošite svu smjesu za lisnato tijesto na papir za pečenje posložite savitke i stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C/30min.

Savjet

Raštiku možete nakon blanširanja kratko sotirati na maslacu i posipati Vegetom radi jačeg intenzivnijeg okusa.

Posluživanje

Ovako pripremljena kuhana šunka transformirana i obučena u fino toplo lisnato tijesto nikog ne ostavlja ravnodušnim. Savici se mogu poslužiti na bilo kojoj podlozi, ali naročito dobro idu uz lagane umake bazirane na kiselom vrhnju i majonezi. Kao dodatak u umacima možete koristiti i povrće: tikvicu, krastavce svježe, mrkvu, celer, repu, rotkvicu ….

Male tajne

Savitke možete nakon što ste ih premazali žumanjkom posipati sezamom i kimom. Idu sjajno skupa s lisnatim tijestom i ostalim sastojcima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke