Meni Search

Fitness freak

Uzbudljivi kolač od blitve

Pikantne grickalice
Meksička party salata
Sočni pureći ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rolice od blitve
Pita s crnim pivom
Cous-cous s povrćem
Zelena torta
Piletina u finom mediteranskom umaku
Špageti s acetom balsamicom
Povrtni ražnjići
Salata od pečene rotkvice sa medom
Teriyaki piletina
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Brusketa s avokadom
Beskvasne calzone
Energetske kuglice s kurkumom
Juha od kelja sa sirom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Lignje na šumskom rižotu
Topla salata barba Frane
Mediteranska rapsodija
Čudotvorni čaj za detoks
Popečci od bulgura s umakom
Salata s neobičnim preljevom
Bruskete s povrćem
Caponata alla Podravka
Crveno ljetno varivo
Fina pikantna piletina
Brzi detoks doručak
Osvježavajući smoothie
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ljetni ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Salata s mora
Juha od bundeve s jabukom
Rižini ravioli s mozzarellom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetna pileća salata
Marokanska salata s cous-cousom
Grdobina u pikantnoj šalši
Rižoto na španjolski način
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Roštilj s umakom Romesco
Dip od južnog voća
Kineska juha s račićima i gljivama
Kaštelanski makaruni
Račići na posteljici od povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisni prilog iz pećnice
Grčka seljačka salata
Brancinovo oko
Ljubavne šurlice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Čarobna ljetna piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kozice s rižom
Finska - Juha s lososom
Tjestenina mediterana
Salata od tune i povrća
Lignje s povrćem i smokvama
Vol-au-vent s gljivama
Salata od quinoe i povrća
Nadjevene lignje
Raskošna ljetna tava
Rižoto s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Riblja juha s Malte
Palamida s čilijem i mangom
Polpete od slanutka s kurkumom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata s okruglicama od sira
Polupunjene paprike
Grill povrće na salatu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Salata od liganja
Proljetno meso i povrće iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Vege odresci s marinadom
Salata sa skutom
Mediteranski špageti
Belgija - Salade Liégeoise
Tagliatelle s pečenim povrćem
Prilog od prokulica
Mediteranski grill
Marinirana piletina s roštilja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Krem juha od tikvica
Popečci od cvjetače
Kokošja juha s požirakima
Oslić s maslinama
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zapečena ricotta
Ražnjići od lososa
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni lungić
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Bruskete od cvjetače
Popečci od tikvica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke