Meni Search

Ful nabrijana

Uzbudljivi kolač od blitve

Pečena piletina s limunom
Voćna juha od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Krem juha od tikvica
Ražnjići od lososa
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
Šampinjoni u palačinki
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Belgija - Salade Liégeoise
Turske pizze
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni ražnjići
Grdobina s povrćem
Brancinovo oko
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje s manistrom u škartocu
Piletina sa šafranom
Jabučni krumpirići s cimetom
Zlatna piletina
Delikatesna junetina na češki
Viška pogača
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s povrćem i smokvama
Kobasica u pivu i pecivu
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina laganini
Mirisna pečenka
Mediteranski kruščić s lovorom
Ossobuco
Mediteranski špageti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Marinirana piletina s roštilja
Blagdanska rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hlebinska i pretepena juha
Mini lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meso s repom
Odresci od morskog psa
Urbana pola
Salata od liganja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lungić s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Mini shepherd's pie
Kroketi od piletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fina pikantna piletina
Vege odresci s marinadom
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill pirjana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza s tunom
Povrtni lonac
Hrskavi trokuti
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina s medom od kadulje
Špageti s ribom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Salata s mora
Rajčica s kukuruzom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna rebarca
Riba u bijelom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina Kiev
Rolice od blitve
Meksička party salata
Piletina na kijevski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci u umaku od višanja
Prežgana juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Irska janjetina
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zabavni kineski ravioli
Kaštelanski makaruni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić u sendviču
Pirjani kunić
Grdobina u pikantnoj šalši
Fini gulaš od gljiva
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kunić na bijelo
Čarobna ljetna piletina
Račići na posteljici od povrća
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Hrskava pileća krilca
Popečci od tikvica
Sendvič s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Okruglice u umaku od rajčice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pohani tofu s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill povrće na salatu
Povrtni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lazanje s lignjama
Manastirski đuveč
Miješani grill
Aromatizirani kruh
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pogača sa sardinom
Fileti lososa u finom umaku
Lagana sarma
Nadjevene lignje
Pileći bataci s umakom od luka
Kuhano meso s umakom od hrena
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke