Meni Search

Ful nabrijana

Uzbudljivi kolač od blitve

Prežgana juha
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskava pileća krilca
Pogača sa sardinom
Bugarska pita od krumpira
Turske pizze
Zabavni kineski ravioli
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Janjetina na padelu
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina laganini
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lazanje s lignjama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pizza sirni jastučići
Šampinjoni u palačinki
Piletina Kiev
Fileti lososa u finom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lignje na šumskom rižotu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Irska janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Fini gulaš od gljiva
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od liganja
Mediteranski špageti
Proljetna janjetina
Sendvič s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci od morskog psa
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina u pikantnoj šalši
Manastirski đuveč
Mini lazanje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u bijelom umaku
Povrtni lonac
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Mediteranski kruščić s lovorom
Viška pogača
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata s mora
Čarobna ljetna piletina
Pohani tofu s povrćem
Špageti s ribom
Pečena piletina s limunom
Voćna juha od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Blagdanska rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Umak od limete (Molho de limao)
Kaštelanski makaruni
Kunić na bijelo
Povrtni ražnjići
Sočna rebarca
Lagana sarma
Hrskavi trokuti
Popečci od tikvica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Marinirana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Nadjevene lignje
Lignje s manistrom u škartocu
Kuhano meso s umakom od hrena
Rolice od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Okruglice u umaku od rajčice
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić u sendviču
Brusketa s avokadom
Aromatizirani kruh
Pizza s tunom
Grill povrće na salatu
Piletina sa šafranom
Meso s repom
Ražnjići od lososa
Urbana pola
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Pirjani kunić
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetno meso i povrće iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini shepherd's pie
Vege odresci s marinadom
Mirisna pečenka
Piletina na kijevski način
Ossobuco
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Miješani grill
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grickalica slanutak iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Račići na posteljici od povrća
Rajčica s kukuruzom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s povrćem
Fina pikantna piletina
Brancinovo oko
Krem juha od tikvica
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill pirjana piletina s roštilja
Kroketi od piletine
Delikatesna junetina na češki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke