Meni Search

Ful nabrijana

Uzbudljivi kolač od blitve

Urbana pola
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Grickalica slanutak iz pećnice
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od tikvica
Lignje s povrćem i smokvama
Grill vratina u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fileti lososa u finom umaku
Ossobuco
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Čarobna ljetna piletina
Pizza sirni jastučići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Viška pogača
Pogača sa sardinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetna janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bugarska pita od krumpira
Mini shepherd's pie
Brancinovo oko
Pizza s tunom
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci od morskog psa
Svinjski file s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Kroketi od piletine
Meksička party salata
Meso s repom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti s ribom
Aromatizirani kruh
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Hlebinska i pretepena juha
Fina pikantna piletina
Piletina laganini
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fish&Chips u tortilji
Salata s mora
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lagana sarma
Ramsteak u seksi umaku
Lungić u sendviču
Irska janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Pečena piletina s limunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski kruščić s lovorom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Krem juha od tikvica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mini lazanje
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Grill povrće na salatu
Povrtni lonac
Šampinjoni u palačinki
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna pureća rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice
Miješani grill
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Marinirana piletina s roštilja
Salata od liganja
Nadjevene lignje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina na kijevski način
Pirjani kunić
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od lososa
Belgija - Salade Liégeoise
Turske pizze
Odresci u umaku s češnjakom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mediteranski špageti
Rolice od blitve
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rajčica s kukuruzom
Prežgana juha
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Voćna juha od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna rebarca
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s manistrom u škartocu
Mirisna pečenka
Janjetina s medom od kadulje
Fini gulaš od gljiva
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kobasica u pivu i pecivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vege odresci s marinadom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Riba u bijelom umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Povrtni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Račići na posteljici od povrća
Sendvič s avokadom
Hrskava pileća krilca
Roštilj s umakom Romesco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ljetni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke