Meni Search

Fitness freak

Uzbudljivi kolač od blitve

Cous-cous s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Rižoto na španjolski način
Raskošna ljetna tava
Tagliatelle s pečenim povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Račići na posteljici od povrća
Pita s crnim pivom
Tjestenina mediterana
Salata od quinoe i povrća
Brancinovo oko
Brzi detoks doručak
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s mora
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kokošja juha s požirakima
Mediteranski špageti
Lignje na šumskom rižotu
Polpete od slanutka s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranska rapsodija
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rolice od blitve
Kozice s rižom
Belgija - Salade Liégeoise
Riblja juha s Malte
Ljetna pileća salata
Popečci od bulgura s umakom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Ražnjići od lososa
Grill povrće na salatu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Popečci od cvjetače
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Proljetno meso i povrće iz woka
Osvježavajući smoothie
Beskvasne calzone
Bruskete s povrćem
Pikantne grickalice
Nadjevene lignje
Ljetni lungić
Krem juha od tikvica
Fina pikantna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Polupunjene paprike
Crveno ljetno varivo
Osvježavajuća juha od krastavaca
Grčka seljačka salata
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od liganja
Marinirana piletina s roštilja
Punjeni filet brancina
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Špageti s acetom balsamicom
Juha od kelja sa sirom
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rižini ravioli s mozzarellom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Čarobna ljetna piletina
Topla salata barba Frane
Kineska juha s račićima i gljivama
Mediteranski grill
Teriyaki piletina
Salata s okruglicama od sira
Energetske kuglice s kurkumom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Vege odresci s marinadom
Juha od bundeve s jabukom
Finska - Juha s lososom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Marokanska salata s cous-cousom
Prilog od prokulica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brusketa s avokadom
Rižoto s tunom
Sočni pureći ražnjići
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Palamida s čilijem i mangom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Salata sa skutom
Bruskete od cvjetače
Zapečena ricotta
Dip od južnog voća
Cartoccio od bijele ribe
Mirisni prilog iz pećnice
Caponata alla Podravka
Popečci od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Brzo jelo od teletine i povrća
Piletina u finom mediteranskom umaku
Zelena torta
Oslić s maslinama
Salata od tune i povrća
Povrtni ražnjići
Čudotvorni čaj za detoks
Vol-au-vent s gljivama
Salata s neobičnim preljevom
Ljubavne šurlice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke