Meni Search

Okrećem novi list

Uzbudljivi kolač od blitve

Fina pikantna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti na kineski način
Rolice od soma
Zlatna piletina
Popečci od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Salata od tune i povrća
Rižini ravioli s mozzarellom
Zimski punč
Kineska juha s račićima i gljivama
Velika Britanija - Pastirska pita
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Ljubavne šurlice
Mirisni prilog iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Crveno ljetno varivo
Salata s mora
Njemačka - Jetrica s jabukama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Vegetina enchilada
Govedina s lukom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rosti
Rolice od blitve
Rižoto na španjolski način
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Sočna rebarca
Mesne okruglice u umaku
Piletina s pistacijama
Prilog od prokulica
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pirjani kunić
Salata od pečene rotkvice sa medom
Povrtni ražnjići
Raskošna ljetna tava
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohana skuta
Lignje punjene crvenim radićem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna Wellington pečenka
Prežgana juha
Vege odresci s marinadom
Polpete od slanutka s kurkumom
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Čarobni štapići
Krumpir u košuljici
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rižoto tortice
Zabavni kineski ravioli
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramsteak u seksi umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Brusketa s avokadom
Pohane paprike
Male teleće pitice
Pileća prsa iz pećnice
Grčka seljačka salata
Pileći gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Grill povrće na salatu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Papreni tart s marelicama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bruskete od cvjetače
Uskršnja šunka na zabavan način
Piletina s mascarponeom
Caponata alla Podravka
Mini lazanje
Polupunjene paprike
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Voćna juha od višanja
Lignje i tikvice na štapiću
Rižoto s tunom
Kaštelanski makaruni
Salata u košaricama od parmezana
Zapečena ricotta
Juha od cvjetače i camemberta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Čudotvorni čaj za detoks
Bugarska pita od krumpira
Juha od rikule i račića
Salata od quinoe i povrća
Salata s neobičnim preljevom
Juha od bundeve s jabukom
Sočna aromatična torta
Ražnjići od lososa
Popečci od bulgura s umakom
Belgija - Salade Liégeoise
Goveđa rebarca sa zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Senf s paprikama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Marokanska salata s cous-cousom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Španjolski migas s bundevom
Žuti medaljoni
Kozice s rižom
Lignje na šumskom rižotu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Cous-cous s povrćem
Pečena piletina s limunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Oslić s maslinama
Empanade s pestom
Palačinke s nadjevom od riže
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke