Meni Search

Fitness freak

Uzbudljivi kolač od blitve

Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Čudotvorni čaj za detoks
Tagliatelle s pečenim povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Brzi detoks doručak
Palamida s čilijem i mangom
Rižoto s tunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Vol-au-vent s gljivama
Bruskete od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od cvjetače
Juha od kelja sa sirom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Popečci od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečena ricotta
Finska - Juha s lososom
Meksička party salata
Beskvasne calzone
Sočni pureći ražnjići
Rolice od blitve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od tune i povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Marokanska salata s cous-cousom
Fina pikantna piletina
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Energetske kuglice s kurkumom
Zelena torta
Kozice s rižom
Salata sa skutom
Ljetni lungić
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kokošja juha s požirakima
Krem juha od tikvica
Teriyaki piletina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brancinovo oko
Salata od quinoe i povrća
Prilog od prokulica
Ljetni ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantne grickalice
Polpete od slanutka s kurkumom
Raskošna ljetna tava
Proljetno meso i povrće iz woka
Mediteranski grill
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Lignje s povrćem i smokvama
Dip od južnog voća
Salata s mora
Mediteranska rapsodija
Salata s okruglicama od sira
Oslić s maslinama
Riblja juha s Malte
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vege odresci s marinadom
Polupunjene paprike
Račići na posteljici od povrća
Marinirana piletina s roštilja
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tjestenina mediterana
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mirisni prilog iz pećnice
Povrtni ražnjići
Grill povrće na salatu
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjevene lignje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kineska juha s račićima i gljivama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti s acetom balsamicom
Mediteranski špageti
Topla salata barba Frane
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pita s crnim pivom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Kaštelanski makaruni
Ražnjići od lososa
Osvježavajući smoothie
Grčka seljačka salata
Piletina u finom mediteranskom umaku
Juha od bundeve s jabukom
Crveno ljetno varivo
Caponata alla Podravka
Salata od liganja
Popečci od bulgura s umakom
Bruskete s povrćem
Ljetna pileća salata
Roštilj s umakom Romesco
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata s neobičnim preljevom
Rižoto na španjolski način
Ljubavne šurlice
Cous-cous s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Čarobna ljetna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke