Meni Search

Lagana depra

Uzbudljivi kolač od blitve

Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grčka seljačka salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Crveno ljetno varivo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća krilca s Coca-Colom
Palačinke s nadjevom od riže
Govedina s lukom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Polupunjene paprike
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Piletina s mascarponeom
Lungić s povrćem
Piletina s pistacijama
Pileća prsa iz pećnice
Popečci od bulgura s umakom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Senf s paprikama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fina pikantna piletina
Španjolski migas s bundevom
Švicarska juha sa sirom
Palamida s čilijem i mangom
Fino varivo v loncu
Teriyaki piletina
Rižoto na španjolski način
Teletina s pirjanim povrćem
Pohani tofu s povrćem
Dalmatinska simfonija
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Juha od rikule i račića
Rosti
Sočni pureći ražnjići
Cous-cous s povrćem
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Umak od limete (Molho de limao)
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Empanade s pestom
File steak na povrću
Blagdanski rižoto s bakalarom
Rižoto tortice
Juha od kelja sa sirom
Slasni BBQ burgeri
Mirisni prilog iz pećnice
Singapurski ljuti omlet
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Hrskave tortice od krumpira
Juha od gljiva
Marokanska salata s cous-cousom
Zabavni kineski ravioli
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Mesne okruglice
Dagnje na buzaru
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ Steak & chips
Špageti s acetom balsamicom
Salata od quinoe i povrća
Juha od bundeve s jabukom
Nadjevene lignje
Sočna aromatična torta
Osvježavajuća juha od krastavaca
Pita s crnim pivom
Caponata alla Podravka
Slatki lungić
Zimski punč
Čarobna ljetna piletina
Rajčica s kukuruzom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pečena piletina s limunom
Kineska juha s račićima i gljivama
Tjestenina u finom umaku
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Riža s tunom
Salata s okruglicama od sira
Ciganski odrezak
Piletina Kiev
Odresci u umaku s češnjakom
Punjene tikve
Dip od južnog voća
Pohane paprike
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sunčani užitak mediterana
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečeni poriluk
Rebarca s grilla
Hrskava pileća krilca
Lungić u sendviču
Svinjski gulaš
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrenovke u panceti
Riba u bijelom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni lonac
Meksička party salata
Finska - Juha s lososom
Piletina s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina sa šafranom
Dječje lazanje
Bugarska pita od krumpira
Biftek rolice
Voćna juha od višanja
Riblja juha s Malte
Grdobina u pikantnoj šalši
Mladi krumpir s ajvarom
Lazanje u tavi
Špageti na kineski način
Rižoto s tunom
Mesne okruglice na ražnjiću
Glazirana patka s umakom od jabuka
Prežgana juha
Uskršnja šunka na zabavan način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ražnjići od lososa
Voćna salata s piletinom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Povrtni ražnjići
Salata s neobičnim preljevom
Pohani zamotuljci
Špinatova juha s feta sirom
Piletina na tajlandski način
Pileći štapići u ketchupu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Marinirano svinjsko pečenje
Mediteranska rapsodija
Salata sa skutom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Pečena janjetina s bademima
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od tune i krastavaca
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohana skuta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke