Meni Search

Lagana depra

Uzbudljivi kolač od blitve

Empanade s pestom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ciganski odrezak
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Zapečeni poriluk
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskave tortice od krumpira
Rebarca s grilla
Piletina s pistacijama
Piletina s mascarponeom
Dip od južnog voća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
BBQ Steak & chips
Pohana skuta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani tofu s povrćem
Špageti na kineski način
Hrenovke u panceti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Svinjski gulaš
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice
Biftek rolice
Rosti
Slasni BBQ burgeri
Mesne okruglice na ražnjiću
Fina pikantna piletina
Lazanje u tavi
Pohani zamotuljci
Tjestenina fuži s tartufima
Teriyaki piletina
Svinjski file s povrćem
Špageti s acetom balsamicom
Povrtni lonac
Rajčica s kukuruzom
Bugarska pita od krumpira
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Juha od bundeve s jabukom
Tjestenina u finom umaku
Španjolski migas s bundevom
Grill vratina u sendviču
Palačinke s nadjevom od riže
Grill pirjana piletina s roštilja
Punjene tikve
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Blagdanski rižoto s bakalarom
Finska - Juha s lososom
Proljetno meso i povrće iz woka
Juha od rikule i račića
Švicarska juha sa sirom
Slatki lungić
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić u sendviču
Glazirana patka s umakom od jabuka
Teletina s pirjanim povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskava pileća krilca
Špinatova juha s feta sirom
Dalmatinska simfonija
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Čarobna ljetna piletina
Pečena piletina s limunom
Polupunjene paprike
Juha od kelja sa sirom
Zimski punč
Sočni pureći ražnjići
Pohane paprike
Cous-cous s povrćem
Pečena janjetina s bademima
Šampinjoni u palačinki
Rižoto tortice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Juha od gljiva
Odresci u umaku s češnjakom
Riža s tunom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Salata s okruglicama od sira
Umak od limete (Molho de limao)
Pita s crnim pivom
Uskršnja šunka na zabavan način
Caponata alla Podravka
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Govedina s lukom
Ražnjići od lososa
Marinirano svinjsko pečenje
Piletina u finom mediteranskom umaku
Pileća prsa iz pećnice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Crveno ljetno varivo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prežgana juha
Mirisni prilog iz pećnice
Osvježavajuća juha od krastavaca
Salata od tune i krastavaca
Mediteranska rapsodija
Meksička party salata
Lungić s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Salata sa skutom
Senf s paprikama
Marokanska salata s cous-cousom
Palamida s čilijem i mangom
Piletina na tajlandski način
Piletina s povrćem
Singapurski ljuti omlet
Piletina sa šafranom
Rižoto na španjolski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zabavni kineski ravioli
Salata od quinoe i povrća
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileći štapići u ketchupu
Rižoto s tunom
Fino varivo v loncu
Grčka seljačka salata
Riba u bijelom umaku
Kineska juha s račićima i gljivama
Dagnje na buzaru
Nadjevene lignje
Marinirana piletina s roštilja
File steak na povrću
Sočna aromatična torta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Voćna salata s piletinom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Piletina Kiev
Dječje lazanje
Popečci od bulgura s umakom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Voćna juha od višanja
Riblja juha s Malte
Salata s neobičnim preljevom
Sunčani užitak mediterana
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća krilca s Coca-Colom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke