Meni Search

Superman

Varivo od ječmene kaše i zelene leće

Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s mascarponeom
Pileći gulaš
Piletina s nadjevom od ajvara
Blagdanska rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s grilla
Teriyaki piletina
Brancinovo oko
Mirisna pureća rolada
Finska - Juha s lososom
Teleći odresci u umaku od višanja
Fish&Chips u tortilji
Svinjski gulaš
Popečci od cvjetače
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Bruskete s povrćem
Bruskete od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Janjetina na padelu
BBQ cheeseburger
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Velika Britanija - Pastirska pita
Obojeni hamburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Koprivnički odojak
Mladi krumpir s ajvarom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavo pečeno pile
Piletina sa šafranom
Svinjski file s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa punjena čvarcima
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Srneći file na salatu
Grill vratina u sendviču
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tuna burger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća prsa iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Ljetni lungić
Sočni pureći ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pašticada s njokima
Manastirski đuveč
Vratina sa sezonskim povrćem
Odresci s umakom od kupina
Špageti mediteraneo
Rebarca s graškom
Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Špageti na kineski način
Macho hamburger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riba u škartocu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza sirni jastučići
Piletina Kiev
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u pivu
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskava pileća krilca
Dip od južnog voća
Brusketa s avokadom
Sočna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lazanje u tavi
Ramsteak u seksi umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dječje lazanje
Pureća rolada s mlincima
Ramstek s povrćem
Nadjevene lignje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meksička party salata
Svinjski file s grila
Tjestenina u finom umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Kokošja juha s požirakima
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Slatka patka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s dagnjama
Ramstek i salata s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani zamotuljci
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od ječma i suhog mesa u Sloveniji se priprema odličan ričet, a gost ovoga zdravog jela uz ječam je i superzdrava leća. Predvidite vrijeme za namakanje leće, ječma i suhih vrganja te odvojite još 40 minuta za pripremu.

Sastojci

80 g Ječmene kaše Podravka
100 g Leće zelene Podravka
2 žlice ulja
80 g mrkve
50 g korijena peršina
100 g korijena celera
1 češanj češnjaka
2 g suhih vrganja
2 žličice Vegete
130 g poriluka
1 žlica Worcestershire umaka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta). Očišćenu i opranu leću namačite 2 sata u hladnoj vodi, a zatim skuhajte u istoj vodi dok ne omekša.
  • 2 Na zagrijano ulje stavite naribanu mrkvu, korijen peršina i celera, češnjak te kratko popecite.
  • 3 Dodajte ocijeđeni ječam, namočene i ocijeđene vrganje i Vegetu. Zalijte s toliko vode da pokrijete sadržaj u loncu pa kuhajte oko 20 minuta.
  • 4 K tome dodajte kuhanu i ocijeđenu leću, sitno narezan poriluk i nastavite kuhati još 10-ak minuta.
  • 5 Na kraju dodajte Worcestershire umak, posolite i popaprite po potrebi.

Savjet

Namakanja leće skraćuje vrijeme kuhanja.

Posluživanje

Pospite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 203.69 25 25
Kalcij mg 90.28 9 9
Kalij mg 633.06 17 17
Niacin mg 4.01 29 20
Vitamin C mg 22.35 30 25
Vitamin E mg 6.18 28 28
Vitamin A μg 6409.67 160 128
Sol g 4.61 0 0
Bjelančevine g 10.98 - -
Vlakna g 13.23 - -
Ugljikohidrati g 39.31 - -
Masti g 7.86 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke