Meni Search

Superwoman

Varivo od ječmene kaše i zelene leće

Hrskava pileća krilca
Piletina sa šafranom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Pogača sa sardinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavo pečeno pile
Dip od južnog voća
Brudet
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete od cvjetače
Manastirski đuveč
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini shepherd's pie
Pohani zamotuljci
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignji po gosposki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Proljetna janjetina
Špageti na kineski način
Punjena teleća prsa
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Špageti mediteraneo
Kaštelanski makaruni
Rižoto s dagnjama
Odresci s umakom od kupina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brancinovo oko
Piletina u pivu
Grill vratina u sendviču
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s graškom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski file s povrćem
Lazanje u tavi
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći gulaš
Blagdanska rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Slatka patka
Male teleće pitice
Rebarca s grilla
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ cheeseburger
Ramstek s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Finska - Juha s lososom
Sočni pureći ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Kroketi od piletine
Orada s krumpirom i mladim lukom
Roštilj s umakom Romesco
Cous-cous s povrćem
Piletina s mascarponeom
Teriyaki piletina
Srneći file na salatu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tuna burger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Obojeni hamburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mirisna pureća rolada
Ljetni lungić
Fish&Chips u tortilji
Kuglice od riže i svježeg sira
Bugarska pita od krumpira
Energetske kuglice s kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Hrskavi trokuti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Bakalar s krumpirom
Dječje lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pašticada voli penne a ti mene
Gulaš od oslića i povrća
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza sirni jastučići
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s grila
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brusketa s avokadom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bouillabaisse
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Meksička party salata
Bruskete s povrćem
Svinjski gulaš
Pureća rolada s mlincima
Kunić na bijelo
Pileća prsa punjena čvarcima
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riba u škartocu
Salata s mljevenim mesom
Riblji ražnjići
Marinirane srdele
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od ječma i suhog mesa u Sloveniji se priprema odličan ričet, a gost ovoga zdravog jela uz ječam je i superzdrava leća. Predvidite vrijeme za namakanje leće, ječma i suhih vrganja te odvojite još 40 minuta za pripremu.

Sastojci

80 g Ječmene kaše Podravka
100 g Leće zelene Podravka
2 žlice ulja
80 g mrkve
50 g korijena peršina
100 g korijena celera
1 češanj češnjaka
2 g suhih vrganja
2 žličice Vegete
130 g poriluka
1 žlica Worcestershire umaka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta). Očišćenu i opranu leću namačite 2 sata u hladnoj vodi, a zatim skuhajte u istoj vodi dok ne omekša.
  • 2 Na zagrijano ulje stavite naribanu mrkvu, korijen peršina i celera, češnjak te kratko popecite.
  • 3 Dodajte ocijeđeni ječam, namočene i ocijeđene vrganje i Vegetu. Zalijte s toliko vode da pokrijete sadržaj u loncu pa kuhajte oko 20 minuta.
  • 4 K tome dodajte kuhanu i ocijeđenu leću, sitno narezan poriluk i nastavite kuhati još 10-ak minuta.
  • 5 Na kraju dodajte Worcestershire umak, posolite i popaprite po potrebi.

Savjet

Namakanja leće skraćuje vrijeme kuhanja.

Posluživanje

Pospite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 203.69 25 25
Kalcij mg 90.28 9 9
Kalij mg 633.06 17 17
Niacin mg 4.01 29 20
Vitamin C mg 22.35 30 25
Vitamin E mg 6.18 28 28
Vitamin A μg 6409.67 160 128
Sol g 4.61 0 0
Bjelančevine g 10.98 - -
Vlakna g 13.23 - -
Ugljikohidrati g 39.31 - -
Masti g 7.86 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke