Meni Search

Gladan kao vuk

Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom

Krumpiri u kaputiću od pancete
Špageti s tikvicama
Odresci s umakom od kupina
Obojeni hamburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Biftek rolice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Fino začinjena piletina
Fish&Chips u tortilji
Punjeni kelj s plodovima mora
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slatki lungić
Piletina u pivu
Janjetina na padelu
Pureći hamburger
Polpete od oslića
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Lazanje u tavi
Slatko twist pile
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća krilca s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Fino varivo v loncu
Meso u woku na indonezijski način
Skandinavske rolice s cimetom
Neobične punjene paprike
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Vegetarijanski čips
Quiche od bundeve, sira i luka
Piletina s nadjevom od ajvara
Odresci u umaku s češnjakom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Tuna burger
Glazirana patka s umakom od jabuka
Teleći savici u umaku od grejpa
Puretina s jabukom iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza sirni jastučići
Odresci u paketiću
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Macho hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Gorički povrtni lonac
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Medeni teleći kotleti
Svinjski medaljoni s kestenima
Sarma sa suhim mesom
Teletina s pirjanim povrćem
Govedina s lukom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Svinjski gulaš
Svinjski kotleti s povrćem
Sočna Wellington pečenka
Miješani grill
Rebarca s grilla
Janjetina s medom od kadulje
Pašticada s njokima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tortilje pikant
Varivo od kelja i teletine
Ciganski odrezak
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna rebarca
Janjetina s bižima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vratina s roštilja
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Povrtni lonac
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Mesna rolada u tijestu
Španjolski migas s bundevom
Mesne okruglice u umaku
Slasni BBQ burgeri
Kotlovina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrenovke u panceti
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Piletina u egzotičnom umaku
Ramstek s povrćem
Pikantni gulaš
Punjena pečenka u vinu
Harrisa janjetina s limunom
Pileća prsa s crnim tartufom
Ramsteak u seksi umaku
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pileća prsa iz pećnice
Patka s mlincima
Velika Britanija - Pastirska pita
Kuhano meso s umakom od hrena
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečene pljeskavice poslužite s prilogom od heljdine kaše i salatom od kiselih paprika i uživajte u začinjenim zalogajima.

Sastojci

1 kg mljevenog mesa
1 žlica Vegete pikant
¼ žličice Vegeta Maestro majčine dušice
½ žličice Vegeta Maestro češnjak granula
4 žlice Domaće svinjske masti Podravka
Za prilog:
200 g Heljdine kaše Zlato polje
3 žlice ulja
100 g Podravskog špeka Podravka
2 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
2 žličice Vegete
¼ žličice Vegete Maestro crnog mljevenog papra

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Mljevenom mesu dodajte Vegetu pikant, timijan, češnjak u granulama i dobro promiješajte.
  • 2 Od pripremljene smjese oblikujte pljeskavice koje potom u tavi, na zagrijanoj masti popecite s obiju strana.
  • 3 Heljdinu kašu dobro operite, zalijte (poparite) vrućom vodom i pustite neka nabubri.
  • 4 Na ugrijano ulje stavite na kockice narezan špek i kratko ga popecite da zamiriše.
  • 5 Dodajte nasjeckani češnjak, crvenu papriku i ocijeđenu kašu. Podlijte s malo vode, dodajte Vegetu, papar i pustite neka kratko kuha kako bi se tekućina reducirala.

Savjet

Kako je pakiranje Mješavine začina za pikantne kobasice dostatno za 5 kg mesa, od 1 kg pripremite pljeskavice, a od ostatka možete pripremiti kobasice.

Tako ćete kušati kobasice prije negoli se osuše i s nestrpljenjem čekati da ih skinete s dima.

Posluživanje

Pečene pljeskavice poslužite s prilogom od heljdine kaše i salatom od kiselih paprika.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke