Meni Search

Superman

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s nadjevom od ajvara
Hrskava pileća krilca
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina Kiev
Hrskavi trokuti
Koprivnički odojak
Meksička party salata
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Blagdanska rolada
Lignje na šumskom rižotu
Kroketi od piletine
Bugarska pita od krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Rebarca s grilla
Kolinjsko zelje s frišketinom
Obojeni hamburger
Riba u škartocu
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina s kozjim sirom
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Salata s mljevenim mesom
Nadjevene lignje
Odresci s umakom od kupina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s graškom
Svinjski file s grila
Popečci od cvjetače
Manastirski đuveč
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavo pečeno pile
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani zamotuljci
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Velika Britanija - Pastirska pita
Mladi krumpir s ajvarom
Dječje lazanje
Ljetni ražnjići
Pileći gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vratina sa sezonskim povrćem
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočna pureća rolada
Ljetni lungić
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rezanci s krušnim mrvicama
Brownie s kajenskim paprom
Dip od južnog voća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ cheeseburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Pašticada s njokima
Srneći file na salatu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Bruskete od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek i salata s roštilja
Brusketa s avokadom
Mini lazanje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tuna burger
Piletina s mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Macho hamburger
Grill vratina u sendviču
Mirisna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slatka patka
Svinjski gulaš
Pizza sirni jastučići
Teriyaki piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Roštilj s umakom Romesco
Špageti na kineski način
Svinjski file s povrćem
Lazanje u tavi
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kokošja juha s požirakima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s dagnjama
Teleći savici u umaku od grejpa
Skandinavske rolice s cimetom
Tjestenina u finom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Kunić na bijelo
Piletina u pivu
Špageti mediteraneo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da ovu kombinaciju vegetarijanskih lazanja s rajčicom i mascarponeom svakako pripremite jer u njihovom odličnom okusu uživa svatko tko ih proba, bez obzira je li  vegetarijanac ili ne.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
3 pakiranja Sjeckane rajčice Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
12 listova lazanja
250 g mascarponea
150 ml vrhnja za kuhanje
40 g sira ribanca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popecite nasjeckani luk da omekša.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak, a zatim sjeckanu rajčicu, Vegetu, sol i papar te pirjajte oko 10 minuta.
  • 3 Rajčicu maknite s vatre i umiješajte bosiljak.
  • 4 U posudu za pečenje (30x20 cm) premazanu maslinovim uljem položite 3 lista lazanja i premažite trećinom mascarponea.
  • 5 Preko sira rasporedite trećinu umaka od rajčica, prekrijte korama, premažite sirom i tako nastavite dok ne potrošite nadjev.
  • 6 Zadnji red lazanja prelijte vrhnjem za kuhanje i pospite sirom ribancem.
  • 7 Lazanje pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-30 minuta.

Savjet

U umak možete umiješati popečene plodove mora (račiće, dagnje) ili popečeno narezano povrće (paprika, tikvice).

Posluživanje

Poslužite tople sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 381.36 48 48
Kalcij mg 272.49 27 27
Kalij mg 2624.52 71 71
Pantotenska kiselina mg 2.17 31 31
Niacin mg 12.32 88 62
Vitamin D μg 7.44 4 4
Vitamin A μg 6747.56 169 135
Sol g 7.11 0 0
Bjelančevine g 23.41 - -
Vlakna g 11.84 - -
Ugljikohidrati g 60.04 - -
Masti g 21.4 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke