Meni Search

Superwoman

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom

Ljetni lungić
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci u umaku s češnjakom
Salata s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Goveđa rebarca sa zeljem
Brudet
Špageti mediteraneo
Lazanje u tavi
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Dječje lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete s povrćem
Hrskava pileća krilca
Brusketa s avokadom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti na kineski način
Šampinjoni u palačinki
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lignje na šumskom rižotu
Velika Britanija - Pastirska pita
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina s medom od kadulje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Rebarca s graškom
Teriyaki piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Brownie s kajenskim paprom
Srneći file na salatu
Fish&Chips u tortilji
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u pivu
BBQ cheeseburger
Cous-cous s povrćem
Punjena teleća prsa
Bakalar s krumpirom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice na ražnjiću
Male teleće pitice
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavo pečeno pile
Hrskavi trokuti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pureća rolada s mlincima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Proljetna janjetina
Tuna burger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bouillabaisse
Piletina u aromatičnom omotaču
Riblji ražnjići
Pileći gulaš
Svinjski gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani zamotuljci
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Dip od južnog voća
Mirisna pureća rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Mini shepherd's pie
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete od cvjetače
Finska - Juha s lososom
Marinirane srdele
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brancinovo oko
Riba u škartocu
Obojeni hamburger
Gulaš od oslića i povrća
Blagdanska rolada
Piletina sa šafranom
Ramsteak u seksi umaku
Lignji po gosposki
Rižoto s dagnjama
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s grila
Grill vratina u sendviču
Mini lazanje
Odresci s umakom od kupina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bugarska pita od krumpira
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Energetske kuglice s kurkumom
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci u umaku od višanja
Rebarca s grilla
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pogača sa sardinom
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slatka patka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s kozjim sirom
Kuglice od riže i svježeg sira
Skandinavske rolice s cimetom
Meksička party salata
Kroketi od piletine
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da ovu kombinaciju vegetarijanskih lazanja s rajčicom i mascarponeom svakako pripremite jer u njihovom odličnom okusu uživa svatko tko ih proba, bez obzira je li  vegetarijanac ili ne.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
3 pakiranja Sjeckane rajčice Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
12 listova lazanja
250 g mascarponea
150 ml vrhnja za kuhanje
40 g sira ribanca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popecite nasjeckani luk da omekša.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak, a zatim sjeckanu rajčicu, Vegetu, sol i papar te pirjajte oko 10 minuta.
  • 3 Rajčicu maknite s vatre i umiješajte bosiljak.
  • 4 U posudu za pečenje (30x20 cm) premazanu maslinovim uljem položite 3 lista lazanja i premažite trećinom mascarponea.
  • 5 Preko sira rasporedite trećinu umaka od rajčica, prekrijte korama, premažite sirom i tako nastavite dok ne potrošite nadjev.
  • 6 Zadnji red lazanja prelijte vrhnjem za kuhanje i pospite sirom ribancem.
  • 7 Lazanje pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-30 minuta.

Savjet

U umak možete umiješati popečene plodove mora (račiće, dagnje) ili popečeno narezano povrće (paprika, tikvice).

Posluživanje

Poslužite tople sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 381.36 48 48
Kalcij mg 272.49 27 27
Kalij mg 2624.52 71 71
Pantotenska kiselina mg 2.17 31 31
Niacin mg 12.32 88 62
Vitamin D μg 7.44 4 4
Vitamin A μg 6747.56 169 135
Sol g 7.11 0 0
Bjelančevine g 23.41 - -
Vlakna g 11.84 - -
Ugljikohidrati g 60.04 - -
Masti g 21.4 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke