Meni Search

Lud k'o šiba

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom

Brownie s kajenskim paprom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill vratina u sendviču
Teletina s pirjanim povrćem
Aromatizirani kruh
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice na ražnjiću
Srneći file na salatu
Hrskavo pečeno pile
Cous-cous s povrćem
Marinirana pileća krilca s povrćem
Lungić u sendviču
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pohani tofu s povrćem
Fiš paprikaš
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Pizza s tunom
Lignje s povrćem i smokvama
Janjetina na padelu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brancinovo oko
Tjestenina fuži s tartufima
Pohana skuta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kotlovina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Patka s mlincima
Hrskavi trokuti
Pileći gulaš
Sunčani užitak mediterana
Krem juha sa sjemenkama
Pašticada
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marokanska salata s cous-cousom
Pečena janjetina s bademima
Male teleće pitice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Palamida s čilijem i mangom
Grill povrće na salatu
Pirjani kunić
Pohani zamotuljci
Lungić s toplom salatom od šparoga
Irska janjetina
Proljetna janjetina
Tuna burger
Jabučni krumpirići s cimetom
Juha od bundeve s jabukom
Kotleti u pivskom umaku
Hrskave tortice od krumpira
Slasni BBQ burgeri
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teriyaki piletina
Mirisna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Zabavni kineski ravioli
Piletina u pivu
Piletina s mascarponeom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Vratina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Mesna rolada u tijestu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sendvič s avokadom
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina sa šafranom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pašticada s njokima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Marinirano svinjsko pečenje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Polupunjene paprike
Piletina Kiev
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Manastirski đuveč
Jakobove kapice s umakom
Kineska juha s račićima i gljivama
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prežgana juha
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Riblja juha s Malte
Pikantne mazalice
Palačinke s nadjevom od riže
Irski gulaš (Irish stew)
Zapečena ricotta
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Nadjevene lignje
Cipar - Lungić na ciparski
Medeni teleći kotleti
Špageti s pistacijama
Pohani buncek
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da ovu kombinaciju vegetarijanskih lazanja s rajčicom i mascarponeom svakako pripremite jer u njihovom odličnom okusu uživa svatko tko ih proba, bez obzira je li  vegetarijanac ili ne.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
3 pakiranja Sjeckane rajčice Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
12 listova lazanja
250 g mascarponea
150 ml vrhnja za kuhanje
40 g sira ribanca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popecite nasjeckani luk da omekša.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak, a zatim sjeckanu rajčicu, Vegetu, sol i papar te pirjajte oko 10 minuta.
  • 3 Rajčicu maknite s vatre i umiješajte bosiljak.
  • 4 U posudu za pečenje (30x20 cm) premazanu maslinovim uljem položite 3 lista lazanja i premažite trećinom mascarponea.
  • 5 Preko sira rasporedite trećinu umaka od rajčica, prekrijte korama, premažite sirom i tako nastavite dok ne potrošite nadjev.
  • 6 Zadnji red lazanja prelijte vrhnjem za kuhanje i pospite sirom ribancem.
  • 7 Lazanje pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-30 minuta.

Savjet

U umak možete umiješati popečene plodove mora (račiće, dagnje) ili popečeno narezano povrće (paprika, tikvice).

Posluživanje

Poslužite tople sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 381.36 48 48
Kalcij mg 272.49 27 27
Kalij mg 2624.52 71 71
Pantotenska kiselina mg 2.17 31 31
Niacin mg 12.32 88 62
Vitamin D μg 7.44 4 4
Vitamin A μg 6747.56 169 135
Sol g 7.11 0 0
Bjelančevine g 23.41 - -
Vlakna g 11.84 - -
Ugljikohidrati g 60.04 - -
Masti g 21.4 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke