Meni Search

Macho

Velika Britanija - Pastirska pita

Janjetina s medom od kadulje
Pirjani kunić
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Rezanci s krušnim mrvicama
File steak na povrću
Pizza s tunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći štapići u ketchupu
Teriyaki piletina
Sočni pureći ražnjići
Irska janjetina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileća krilca s Coca-Colom
Pohani zamotuljci
Špageti s acetom balsamicom
Hrskavi trokuti
Blagdanska rolada
Juha od gljiva
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramsteak u seksi umaku
Marinirano svinjsko pečenje
Macho hamburger
Grill vratina u sendviču
Čarobna ljetna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina sa šafranom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić u sendviču
Lungić s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Pohani tofu s povrćem
Pašticada
Obojeni hamburger
Zabavni kineski ravioli
Govedina s lukom
Odrezak s umakom chimichurri
Ribarska popara
Mini lazanje
Slasni BBQ burgeri
Proljetna janjetina
Punjene tikve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Kotlet s varivom od leće
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća krilca s roštilja
Kotleti u pivskom umaku
Medeni teleći kotleti
Ljetni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brancinovo oko
Zlatna piletina
Kotlovina
Kuhana govedina s umakom od hrena
Špageti na kineski način
Piletina s nadjevom od ajvara
Palačinke s nadjevom od riže
Odresci s umakom od kupina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s grilla
Bakalar s krumpirom
Sočna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Biftek rolice
Tjestenina fuži s tartufima
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Nadjevene lignje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pureća rolada
Šampinjoni u palačinki
Janjetina na padelu
Dagnje na buzaru
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrenovke u panceti
Dip od južnog voća
Salata od tune i povrća
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek s povrćem
Slatki lungić
Piletina u pivu
Meksička party salata
Kobasica u pivu i pecivu
Pita s crnim pivom
Delikatesna junetina na češki
Teletina s pirjanim povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dinstana mljevena janjetina prekrivena s pire krumpirom i pečena u pećnici do zlatnožute boje tradicionalno je britansko jelo Shepard's pie nekad pripremano kao ručak pastira.

Sastojci

100 g luka
125 g mrkve
140 g korijena celera
40 ml ulja
650 g mljevene janjetine
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica Koncentrata od rajčice Podravka
1 žlica Vegete
500 ml vode
1 kg krumpira
100 g maslaca
175 ml mlijeka
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 Luk sitno narežite, a mrkvu i celer narežite na tanke prutiće.
  • 2 Stavite ih na dobro zagrijano ulje i na srednje jakoj vatri pirjajte oko 5 minuta da dobije lijepu boju.
  • 3 Dodajte mljevenu janjetinu i pirjajte lagano miješajući oko 7-8 minuta.
  • 4 Dodajte Worcestershire umak, koncentrat rajčice i 1 žlicu Vegete.
  • 5 Pirjajte miješajući oko 1 minutu pa zalijte vodom.
  • 6 Kuhajte na srednjoj vatri oko 30 minuta dok tekućina gotovo potpuno ne ispari i umak postane gust.
  • 7 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 8 Kuhani krumpir ocijedite, propasirajte u pire, dodajte mu 60 g maslaca, mlijeko i dobro promiješajte.
  • 9 U namašćenu posudu za pečenje (Ø 26 cm i dubine oko 6 cm) prvo stavite pripremljenu janjetinu, a po njoj rasporedite pire od krumpira.
  • 10 Preostali maslac rastopite i njime premažite pire.
  • 11 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.

Posluživanje

Izvadite iz pećnice i odmah poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Prije pečenja pire nakapajte otopljenim maslacem. Tako ćete tijekom pečenja dobiti finu koricu koja će dati bolji okus i ljepši izgled jela.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1853.59 232 232
Kalcij mg 790.35 79 79
Kalij mg 6987.66 189 189
Pantotenska kiselina mg 8.85 126 126
Niacin mg 82.57 590 413
Vitamin D μg 128.19 64 64
Vitamin A μg 38792.26 970 776
Sol g 13.46 1 1
Bjelančevine g 146.13 - -
Vlakna g 33.93 - -
Ugljikohidrati g 172.13 - -
Masti g 275.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke