Meni Search

Ful nabrijana

Viška pogača

Grill povrće na salatu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Voćna juha od višanja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Proljetna janjetina
Prežgana juha
Grill oslić u aromatičnoj korici
Umak od limete (Molho de limao)
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Belgija - Salade Liégeoise
Ossobuco
Mini lazanje
Kobasica u pivu i pecivu
Miješani grill
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Brancinovo oko
Meso s repom
Meksička party salata
Piletina Kiev
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Blagdanska rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Krem juha od tikvica
Zlatna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina laganini
Irska janjetina
Marinirana piletina s roštilja
Lignje s manistrom u škartocu
Grdobina s povrćem
Hrskavi trokuti
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Pizza sirni jastučići
Uzbudljivi kolač od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski kruščić s lovorom
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od liganja
Okruglice u umaku od rajčice
Fini gulaš od gljiva
Hlebinska i pretepena juha
Lazanje s lignjama
Špageti s ribom
Pečena piletina s limunom
Čarobna ljetna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Račići na posteljici od povrća
Sočna rebarca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni lonac
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Manastirski đuveč
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Mediteranski špageti
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lagana sarma
Šampinjoni u palačinki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Mirisna pečenka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pizza s tunom
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pirjani kunić
Martinjska guska s hajdinom kašom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Piletina na kijevski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Lungić s povrćem
Nadjevene lignje
Fina pikantna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zabavni kineski ravioli
Lignje s povrćem i smokvama
Aromatizirani kruh
Pogača sa sardinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Fileti lososa u finom umaku
Pohani tofu s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Salata s mora
Vege odresci s marinadom
Hrskava pileća krilca
Odresci u umaku s češnjakom
Grickalica slanutak iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill vratina u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sendvič s avokadom
Mini shepherd's pie
Lungić u sendviču
Povrtni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od tikvica
Odresci od morskog psa
Ražnjići od lososa
Bugarska pita od krumpira
Urbana pola
Rajčica s kukuruzom
Brusketa s avokadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Rolice od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Turske pizze
Riba u bijelom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u okusu finog nadjeva u mirisnoj pogači s otoka kojoj su upakirane sve blagodati Mediterana.

Sastojci

Za tijesto:
600 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 Kvasac instant Dolcela
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g luka
800 g Pelata Podravka
50 ml bijelog vina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
malo Vegeta Maestro origana
1 žlica Vegete
80 g fileta inćuna (ili slanih srdela)
1 žličica šećera

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i oko 330 ml mlake vode zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže na toplome mjestu.
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na 60 ml maslinova ulja popecite luk narezan na ploške.
  • 3 Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zdrobili, vino, papar, origano i jednu žlicu Vegete.
  • 4 Pirjajte na laganoj vatri i kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 5 Kad se tijestu udvostručio volumen podijelite ga na dva dijela.
  • 6 Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh(Ø 30 cm) da prelazi preko ruba.
  • 7 Na tijesto stavite pripremljeni nadjev pa posložite slane inćune i prekrijte drugom polovicom tijesta.
  • 8 Donji rub tijesta prebacite preko ruba gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, nabodite vilicom na nekoliko mjesta i stavite peći na 180°C 35-40 minuta.

Savjet

Prije pečenja tijesto ostavite da se diže 10 minuta. Pečenu pogaču prekrijte i ostavite da se malo ohladi.

Posluživanje

Pogaču poslužite toplu ili hladnu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke