Meni Search

Ful nabrijana

Viška pogača

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci od morskog psa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskavi trokuti
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Proljetna janjetina
Prežgana juha
Urbana pola
Irska janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Martinjska guska s hajdinom kašom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hlebinska i pretepena juha
Popečci od tikvica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fini gulaš od gljiva
Fileti lososa u finom umaku
Meso s repom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pečena piletina s limunom
Riba u bijelom umaku
Krem juha od tikvica
Ražnjići od lososa
Povrtni ražnjići
Mediteranski špageti
Turske pizze
Sočna rebarca
Rajčica s kukuruzom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti s ribom
Uzbudljivi kolač od blitve
Ossobuco
Lungić u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Nadjevene lignje
Mirisna pečenka
Kunić na bijelo
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Voćna juha od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pizza sirni jastučići
Mini lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje s manistrom u škartocu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetno meso i povrće iz woka
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje s povrćem i smokvama
Račići na posteljici od povrća
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramsteak u seksi umaku
Lignje na šumskom rižotu
Marinirana piletina s roštilja
Blagdanska rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Delikatesna junetina na češki
Zlatna piletina
Pogača sa sardinom
Belgija - Salade Liégeoise
Sočni pureći ražnjići
Piletina na kijevski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza s tunom
Grill povrće na salatu
Zabavni kineski ravioli
Sendvič s avokadom
Lazanje s lignjama
Salata od liganja
Grickalica slanutak iz pećnice
Povrtni lonac
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna pureća rolada
Manastirski đuveč
Aromatizirani kruh
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Miješani grill
Čarobna ljetna piletina
Kaštelanski makaruni
Kobasica u pivu i pecivu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fina pikantna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Piletina Kiev
Pohani tofu s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina laganini
Salata s mora
Rolice od blitve
Grdobina s povrćem
Lungić s povrćem
Vege odresci s marinadom
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Kuhano meso s umakom od hrena
Jabučni krumpirići s cimetom
Lagana sarma
Šampinjoni u palačinki
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u okusu finog nadjeva u mirisnoj pogači s otoka kojoj su upakirane sve blagodati Mediterana.

Sastojci

Za tijesto:
600 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 Kvasac instant Dolcela
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g luka
800 g Pelata Podravka
50 ml bijelog vina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
malo Vegeta Maestro origana
1 žlica Vegete
80 g fileta inćuna (ili slanih srdela)
1 žličica šećera

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i oko 330 ml mlake vode zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže na toplome mjestu.
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na 60 ml maslinova ulja popecite luk narezan na ploške.
  • 3 Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zdrobili, vino, papar, origano i jednu žlicu Vegete.
  • 4 Pirjajte na laganoj vatri i kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 5 Kad se tijestu udvostručio volumen podijelite ga na dva dijela.
  • 6 Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh(Ø 30 cm) da prelazi preko ruba.
  • 7 Na tijesto stavite pripremljeni nadjev pa posložite slane inćune i prekrijte drugom polovicom tijesta.
  • 8 Donji rub tijesta prebacite preko ruba gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, nabodite vilicom na nekoliko mjesta i stavite peći na 180°C 35-40 minuta.

Savjet

Prije pečenja tijesto ostavite da se diže 10 minuta. Pečenu pogaču prekrijte i ostavite da se malo ohladi.

Posluživanje

Pogaču poslužite toplu ili hladnu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke