Meni Search

Pretvorite se u vješticu na jedan dan i spremite tortu koja će oduševiti svojim upečatljivim okusom đumbira, čokolade i narančaste kreme od bundeve, podijelite ju omiljenim susjedima i bit ćete zasigurno najbolja vještica u kvartu.

Sastojci

170 g maslaca
200 g čokolade za kuhanje
4 jaja
100 g šećera u prahu
1 Cimet šećer Dolcela
¼ žličice Vegeta Maestro đumbira
100 g Glatkog brašna Podravka
2 žlice Kakaa u prahu Dolcela (25 g)
prstohvat soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
100 ml mlijeka
Za kremu:
1 Desertna krema s bundevom Dolcela
400 ml hladnog mlijeka
100 g čokolade

Koristili smo

Đumbir

Đumbir

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 50 min

  • 1 Maslac zagrijte do vrenja i maknite s vatre. Dodajte čokoladu natrganu na kockice, miješajte da se otopi, zatim ostavite sa strane da se hladi.
  • 2 Brašnu dodajte kakao, prašak za pecivo, đumbir u prahu i sol te prosijte.
  • 3 Jaja, šećer u prahu i cimet šećer miješajte električnom miješalicom da dobijete pjenastu smjesu.Umiješajte pripremljenu čokoladu, mlijeko i smjesu brašna.
  • 4 Smjesu izlijte u kalup za torte (Ǿ 24 cm)) obloženu masnim papirom za pečenje.
  • 5 Za kremu, u hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom 3-4 minute.
  • 6 Kremu nanesite preko ohlađenog biskvita i poravnajte. Tortu ohladite te skinite kalup.
  • 7 Čokoladu otopite i njome „nacrtajte“ paukovu mrežu kojom ćete ukrasiti tortu „vještica“.

Savjet

U smjesu za kolače možete dodati 2 žlice likera od badema, oraha ili lješnjaka.

Posluživanje

Ohlađen kolač narežite na kocke, po želji pospite kakaom u prahu i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića