Meni Search

Okrećem novi list

Voćna juha od višanja

Govedina s lukom
Pohana skuta
Juha od cvjetače i camemberta
Pileća prsa iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Žuti medaljoni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna rebarca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od cvjetače
Tagliatelle s pečenim povrćem
Empanade s pestom
Lignje i tikvice na štapiću
Salata s mora
Pirjani kunić
Zimski punč
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohane paprike
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pileći gulaš
Rižoto tortice
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rolice od soma
Janjetina na padelu
Uskršnja šunka na zabavan način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Salata od tune i povrća
Brusketa s avokadom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Senf s paprikama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vegetina enchilada
Rižoto s tunom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Bruskete od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižini ravioli s mozzarellom
Bugarska pita od krumpira
Papreni tart s marelicama
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od bulgura s umakom
Mini lazanje
Cous-cous s povrćem
Kozice s rižom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Polupunjene paprike
Zapečena ricotta
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna Wellington pečenka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grčka seljačka salata
Sočna aromatična torta
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Fina pikantna piletina
Piletina s pistacijama
Salata od quinoe i povrća
Španjolski migas s bundevom
Grill povrće na salatu
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina s mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Juha od rikule i račića
Njemačka - Jetrica s jabukama
Polpete od slanutka s kurkumom
Juha od bundeve s jabukom
Rižoto na španjolski način
Rosti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignje punjene crvenim radićem
Caponata alla Podravka
Proljetno meso i povrće iz woka
Kineska juha s račićima i gljivama
Goveđa rebarca sa zeljem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s neobičnim preljevom
Oslić s maslinama
Prilog od prokulica
Pohani tofu s povrćem
Ljubavne šurlice
Ražnjići od lososa
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Mesne okruglice u umaku
Povrtni ražnjići
Crveno ljetno varivo
Mediteranski špageti
Prežgana juha
Pečena piletina s limunom
Čudotvorni čaj za detoks
Sočna pureća rolada
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mesne okruglice
Mirisni prilog iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti na kineski način
Čarobni štapići
Male teleće pitice
Marokanska salata s cous-cousom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata u košaricama od parmezana
Kaštelanski makaruni
Marokanska salata od krumpira i mrkve
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zlatna piletina
Krumpir u košuljici
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Roštilj s umakom Romesco
Raskošna ljetna tava
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke