Meni Search

Ful nabrijana

Voćna juha od višanja

Irska janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Popečci od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Hrskava pileća krilca
Miješani grill
Nadjeveni kaneloni u umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ossobuco
Piletina sa šafranom
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Špageti s ribom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina na kijevski način
Kroketi od piletine
Meksička party salata
Mini lazanje
Povrtni lonac
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meso s repom
Prežgana juha
Lungić s povrćem
Rolice od blitve
Aromatizirani kruh
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjevene lignje
Vege odresci s marinadom
Brancinovo oko
Pizza sirni jastučići
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Salata s mora
Hrskavi trokuti
Hlebinska i pretepena juha
Lazanje s lignjama
Rajčica s kukuruzom
Proljetno meso i povrće iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fish&Chips u tortilji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zabavni kineski ravioli
Ljetni ražnjići
Janjetina na padelu
Račići na posteljici od povrća
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski kruščić s lovorom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grdobina u pikantnoj šalši
Lungić u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Povrtni ražnjići
Grdobina s povrćem
Salata od liganja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sendvič s avokadom
Fina pikantna piletina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kaštelanski makaruni
Ražnjići od lososa
Pohani tofu s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pirjani kunić
Grill pirjana piletina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje s manistrom u škartocu
Lagana sarma
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Turske pizze
Pogača sa sardinom
Fini gulaš od gljiva
Brusketa s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetna janjetina
Urbana pola
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Belgija - Salade Liégeoise
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna rebarca
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Krem juha od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mirisna pečenka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Viška pogača
Pizza s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Delikatesna junetina na češki
Grill povrće na salatu
Riba u bijelom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje s povrćem i smokvama
Sočna pureća rolada
Mediteranski špageti
Marinirana piletina s roštilja
Zlatna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini shepherd's pie
Odresci od morskog psa
Piletina laganini
Grill vratina u sendviču
Odresci u umaku s češnjakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke