Meni Search

Ful nabrijana

Voćna juha od višanja

Salata od liganja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kobasica u pivu i pecivu
Proljetna janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina laganini
Mini shepherd's pie
Kroketi od piletine
Vege odresci s marinadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina na padelu
Viška pogača
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Okruglice u umaku od rajčice
Meksička party salata
Delikatesna junetina na češki
Lagana sarma
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mirisna pečenka
Lignje s manistrom u škartocu
Lignje s povrćem i smokvama
Fileti lososa u finom umaku
Ossobuco
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Umak od limete (Molho de limao)
Miješani grill
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pečena piletina s limunom
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Čarobna ljetna piletina
Šampinjoni u palačinki
Ražnjići od lososa
Fina pikantna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Rolice od blitve
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill povrće na salatu
Proljetno meso i povrće iz woka
Ljetni ražnjići
Povrtni ražnjići
Aromatizirani kruh
Mediteranski kruščić s lovorom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lungić s povrćem
Kunić na bijelo
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina sa šafranom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna rebarca
Nadjevene lignje
Rajčica s kukuruzom
Turske pizze
Pizza s tunom
Mediteranski špageti
Grill pirjana piletina s roštilja
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna pureća rolada
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Prežgana juha
Blagdanska rolada
Fish&Chips u tortilji
Brusketa s avokadom
Hrskava pileća krilca
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Kaštelanski makaruni
Salata s mora
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice na ražnjiću
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina na kijevski način
Ramsteak u seksi umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Urbana pola
Povrtni lonac
Odresci u umaku s češnjakom
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pirjani kunić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Belgija - Salade Liégeoise
Zabavni kineski ravioli
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Mini lazanje
Irska janjetina
Odresci od morskog psa
Špageti s ribom
Grickalica slanutak iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Krem juha od tikvica
Riba u bijelom umaku
Račići na posteljici od povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od tikvica
Sendvič s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Meso s repom
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hlebinska i pretepena juha
Bugarska pita od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brancinovo oko
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fini gulaš od gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke