Meni Search

Okrećem novi list

Voćna juha od višanja

Odresci nadjeveni sirom i orasima
Žuti medaljoni
Belgija - Salade Liégeoise
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Marokanska salata s cous-cousom
Janjetina na padelu
Zapečena ricotta
Pileći bataci s umakom od luka
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Lignje na šumskom rižotu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Uskršnja šunka na zabavan način
Rosti
Špageti na kineski način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zimski punč
Polupunjene paprike
Krumpir u košuljici
Piletina s mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Juha od bundeve s jabukom
Caponata alla Podravka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Bugarska pita od krumpira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Male teleće pitice
Ljubavne šurlice
Mediteranski špageti
Crveno ljetno varivo
Zlatna piletina
Lignje i tikvice na štapiću
Kineska juha s račićima i gljivama
Ražnjići od lososa
Čarobni štapići
Pileći gulaš
Rižini ravioli s mozzarellom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od cvjetače
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto tortice
Fina pikantna piletina
Pileća prsa iz pećnice
Senf s paprikama
Pečena piletina s limunom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Oslić s maslinama
Pohane paprike
Vege odresci s marinadom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s mora
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Grčka seljačka salata
Prilog od prokulica
Čudotvorni čaj za detoks
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vegetina enchilada
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Raskošna ljetna tava
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Palačinke s nadjevom od riže
Sočna rebarca
Goveđa rebarca sa zeljem
Grill povrće na salatu
Mini lazanje
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rižoto s tunom
Polpete od slanutka s kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetno meso i povrće iz woka
Kuglice od riže i svježeg sira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Juha od cvjetače i camemberta
Španjolski migas s bundevom
Juha od rikule i račića
Papreni tart s marelicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od tune i povrća
Salata od quinoe i povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto na španjolski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Salata u košaricama od parmezana
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Popečci od bulgura s umakom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pirjani kunić
Cous-cous s povrćem
Empanade s pestom
Lignje punjene crvenim radićem
Mirisni prilog iz pećnice
Mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Bruskete od cvjetače
Kozice s rižom
Pohana skuta
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s pistacijama
Mesne okruglice u umaku
Roštilj s umakom Romesco
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna Wellington pečenka
Govedina s lukom
Brusketa s avokadom
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata s neobičnim preljevom
Povrtni ražnjići
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rolice od soma
Sočna aromatična torta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke