Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Voćna juha od višanja

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rajčica s kukuruzom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata sa skutom
Pečena piletina s limunom
Popečci od bulgura s umakom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Salata s mora
Omlet s paprikom i kukuruzom
Tjestenina mediterana
Srneći file na salatu
Špageti s pistacijama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Crveno ljetno varivo
Hrskava pileća krilca
Rižoto s tunom
Riba u bijelom umaku
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Pohane paprike
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pileća krilca s Coca-Colom
Pileći štapići u ketchupu
Hladna juha od avokada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina na tajlandski način
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Grill vratina u sendviču
Svinjska jetrica u umaku
Senf s paprikama
Cipar - Lungić na ciparski
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Polupunjene paprike
Pureći hamburger
Dalmatinske polpete
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fileti lososa u finom umaku
Pohani zamotuljci
Kotleti u pivskom umaku
Pašticada
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Palamida s čilijem i mangom
Salata od tune i krastavaca
Mesna rolada u tijestu
Salata od liganja
Belgija - Salade Liégeoise
Juha od rikule i račića
Špinatova juha s feta sirom
Jakobove kapice s umakom
Piletina s pistacijama
Piletina s kozjim sirom
Male teleće pitice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Krumpir u košuljici
Sočni pureći ražnjići
Grčka seljačka salata
Caponata alla Podravka
Rosti
Grdobina u pikantnoj šalši
Kobasica u pivu i pecivu
Pirjani kunić
Prilog od prokulica
Riža s tunom
Slatki lungić
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Zapečena ricotta
Fiš paprikaš
Grill pirjana piletina s roštilja
Gulaš od gljiva
Rižoto na španjolski način
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima