Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Voćna juha od višanja

Pureći hamburger
Hrskava pileća krilca
Piletina s pistacijama
Salata od tune i krastavaca
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti s pistacijama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesna rolada u tijestu
Sočna pureća rolada
Riba u bijelom umaku
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Gulaš od gljiva
Zapečena ricotta
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina na tajlandski način
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mora
Pileća krilca s Coca-Colom
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file s povrćem
Polupunjene paprike
Svinjska jetrica u umaku
Pašticada
Pohane paprike
Salata od liganja
Piletina s kozjim sirom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Juha od rikule i račića
Pileći štapići u ketchupu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prilog od prokulica
Caponata alla Podravka
Pečena piletina s limunom
Kotleti u pivskom umaku
Hladna juha od avokada
Senf s paprikama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pohani zamotuljci
Grdobina u pikantnoj šalši
Grčka seljačka salata
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tjestenina u finom umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rižoto na španjolski način
Belgija - Salade Liégeoise
Krumpir u košuljici
Pirjani kunić
Špinatova juha s feta sirom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Dalmatinske polpete
Grill pirjana piletina s roštilja
Rosti
Popečci od bulgura s umakom
Tjestenina mediterana
Salata sa skutom
Sočni pureći ražnjići
Fiš paprikaš
Rižoto s tunom
Palamida s čilijem i mangom
Kobasica u pivu i pecivu
Fileti lososa u finom umaku
Srneći file na salatu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Cipar - Lungić na ciparski
Slatki lungić
Piletina s nadjevom od ajvara
Crveno ljetno varivo
Riža s tunom
Jakobove kapice s umakom
Male teleće pitice
Grill vratina u sendviču
Slasni burger sa slaninom i sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima