Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Voćna juha od višanja

Sočna pureća rolada
Cipar - Lungić na ciparski
Jakobove kapice s umakom
Pirjani kunić
Salata od liganja
Caponata alla Podravka
Palamida s čilijem i mangom
Mesna rolada u tijestu
Grčka seljačka salata
Svinjska jetrica u umaku
Gulaš od gljiva
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pohani zamotuljci
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Popečci od bulgura s umakom
Piletina s pistacijama
Kotleti u pivskom umaku
Hrskava pileća krilca
Piletina s kozjim sirom
Polupunjene paprike
Riža s tunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto na španjolski način
Male teleće pitice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Senf s paprikama
Kobasica u pivu i pecivu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Fiš paprikaš
Grill vratina u sendviču
Piletina na tajlandski način
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Slatki lungić
Krumpir u košuljici
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata sa skutom
Grill pirjana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata s mora
Pureći hamburger
Pašticada
Pečena piletina s limunom
Piletina s nadjevom od ajvara
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata od tune i krastavaca
Juha od rikule i račića
Dalmatinske polpete
Rižoto s tunom
Tjestenina u finom umaku
Sočni pureći ražnjići
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Prilog od prokulica
Pileća krilca s Coca-Colom
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Zapečena ricotta
Špageti s pistacijama
Rajčica s kukuruzom
Grdobina u pikantnoj šalši
Omlet s paprikom i kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Tjestenina mediterana
Špinatova juha s feta sirom
Hladna juha od avokada
Slasni burger sa slaninom i sirom
Crveno ljetno varivo
Pohane paprike
Rosti
Srneći file na salatu
Pileći štapići u ketchupu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima