Meni Search

Fitness freak

Vol-au-vent s gljivama

Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Dip od južnog voća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Finska - Juha s lososom
Sočni pureći ražnjići
Salata od liganja
Grill povrće na salatu
Popečci od bulgura s umakom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Vege odresci s marinadom
Meksička party salata
Energetske kuglice s kurkumom
Krem juha od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od cvjetače
Osvježavajuća juha od krastavaca
Orada s krumpirom i mladim lukom
Čarobna ljetna piletina
Polupunjene paprike
Grčka seljačka salata
Marokanska salata s cous-cousom
Tjestenina mediterana
Bruskete s povrćem
Kaštelanski makaruni
Rižoto s tunom
Beskvasne calzone
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Popečci od tikvica
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto na španjolski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Topla salata barba Frane
Grdobina u pikantnoj šalši
Palamida s čilijem i mangom
Juha od bundeve s jabukom
Zelena torta
Fina pikantna piletina
Povrtni ražnjići
Cous-cous s povrćem
Brusketa s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Teriyaki piletina
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Račići na posteljici od povrća
Mirisni prilog iz pećnice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Lignje na šumskom rižotu
Uzbudljivi kolač od blitve
Ljetni lungić
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata od tune i povrća
Juha od kelja sa sirom
Kineska juha s račićima i gljivama
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetna pileća salata
Zapečena ricotta
Mediteranski špageti
Raskošna ljetna tava
Nadjevene lignje
Ražnjići od lososa
Salata s mora
Brancinovo oko
Oslić s maslinama
Špageti s acetom balsamicom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Salata sa skutom
Brzi detoks doručak
Pita s crnim pivom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bruskete od cvjetače
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata od quinoe i povrća
Crveno ljetno varivo
Čudotvorni čaj za detoks
Ljetni ražnjići
Prilog od prokulica
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata s okruglicama od sira
Kokošja juha s požirakima
Kozice s rižom
Marinirana piletina s roštilja
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Lignje s povrćem i smokvama
Rolice od blitve
Mediteranska rapsodija
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Pikantne grickalice
Mediteranski grill
Grill oslić u aromatičnoj korici
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s neobičnim preljevom
Caponata alla Podravka
Ljubavne šurlice
Riblja juha s Malte
Osvježavajući smoothie
Piletina u finom mediteranskom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ukusne košarice pune finog nadjeva od gljiva i poriluka, prelijte ih dressingom i uživajte u kreativnom jelu.

Sastojci

500 g lisnatog tijesta
200 g poriluka
500 g gljiva
75 g matovilca
4 jaja
1 žumanjak
2 češnja češnjaka
1 žlica Cvjetnog meda Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
½ limuna
75 ml maslinovog ulja
50 ml prošeka
1 žličica Vegeta Maestro peršina
sol
Vegeta Maestro šareni papar

Koristili smo

Peršin

Peršin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Na blago pobrašnjenoj podlozi lisnato tijesto razvaljajte na debljinu od oko ½ cm. Tijesto izrežite na 16 kolutova promjera oko 7-8 cm. Na ½ kolutova izrežite rupu na sredini tako da bude oko 1 cm od ruba.
  • 2 Neizrezane kolutove po rubu premažite razmućenim žumanjkom, preklopite ih izrezanim dijelom i posložite ih u lim za pečenje obložen pek papirom. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C 20-ak minuta.
  • 3 U širu tavu na 2 žlice zagrijanog maslinovog ulja stavite sitno narezani poriluk i popržite ga tek toliko da povene. Dodajte sitno nasjeckane gljive i popržite ih dok tekućina koju puste ne ispari.
  • 4 Podlijte prošekom, kratko promiješajte, pa posolite, popaprite, pospite nasjeckanim peršinom i miješajte dok alkohol ne ispari.
  • 5 Dressing pripremite tako da u manju posudu stavite senf, med, sok ½ limuna, preostalo maslinovo ulje, malo soli i papra, pa sve zajedno dobro izmiješate.
  • 6 U kipućoj slanoj vodi poširajte jedno po jedno jaje, pa ih izvadite sa strane.

Savjet

Košarice u limu prije pečenja prekrijte s papirom za pečenje kako bi se ravnomjerno podignule.

Posluživanje

Poslužite tako da na tanjur prvo stavite košarice i napunite ih smjesom od poriluka i gljiva. Na vrh stavite 1 cijelo ili samo polovicu poširanog jajeta. Uz košarice rasporedite matovilac i sve nakapajte pripremljenim dressingom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 271.2 34 34
Kalij mg 736.12 20 20
Pantotenska kiselina mg 3.86 55 55
Niacin mg 8.15 58 41
Vitamin D μg 127.14 64 64
Vitamin A μg 1224.2 31 24
Sol g 0.24 0 0
Bjelančevine g 16.41 - -
Ugljikohidrati g 61.16 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.34 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 16.39 - -
- zasićene masne kiseline g 4.68 - -
Masti g 61.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke