Meni Search

Fitness freak

Vol-au-vent s gljivama

Popečci od tikvica
Brzi detoks doručak
Osvježavajuća juha od krastavaca
Lignje s povrćem i smokvama
Zapečena ricotta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Polpete od slanutka s kurkumom
Nadjevene lignje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bruskete s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Krem juha od tikvica
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Popečci od cvjetače
Polupunjene paprike
Topla salata barba Frane
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Vege odresci s marinadom
Prilog od prokulica
Špageti s acetom balsamicom
Povrtni ražnjići
Riblja juha s Malte
Kozice s rižom
Ljubavne šurlice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Caponata alla Podravka
Juha od kelja sa sirom
Finska - Juha s lososom
Brancinovo oko
Ljetni lungić
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Tjestenina fuži s tartufima
Teriyaki piletina
Beskvasne calzone
Rolice od blitve
Tjestenina mediterana
Grdobina u pikantnoj šalši
Kineska juha s račićima i gljivama
Marinirana piletina s roštilja
Oslić s maslinama
Meksička party salata
Marokanska salata s cous-cousom
Crveno ljetno varivo
Ljetna pileća salata
Proljetno meso i povrće iz woka
Račići na posteljici od povrća
Salata sa skutom
Mediteranska rapsodija
Salata od pečene rotkvice sa medom
Čudotvorni čaj za detoks
Dip od južnog voća
Kaštelanski makaruni
Mirisni prilog iz pećnice
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Rižoto s tunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina u finom mediteranskom umaku
Juha od bundeve s jabukom
Brusketa s avokadom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kokošja juha s požirakima
Grill povrće na salatu
Salata od liganja
Čarobna ljetna piletina
Zelena torta
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mediteranski grill
Salata s neobičnim preljevom
Salata od quinoe i povrća
Raskošna ljetna tava
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Fina pikantna piletina
Ražnjići od lososa
Pita s crnim pivom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Osvježavajući smoothie
Popečci od bulgura s umakom
Rižini ravioli s mozzarellom
Energetske kuglice s kurkumom
Salata s okruglicama od sira
Uzbudljivi kolač od blitve
Grčka seljačka salata
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje na šumskom rižotu
Cous-cous s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski špageti
Pikantne grickalice
Ljetni ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Salata od tune i povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rižoto na španjolski način
Palamida s čilijem i mangom
Bruskete od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s mora
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ukusne košarice pune finog nadjeva od gljiva i poriluka, prelijte ih dressingom i uživajte u kreativnom jelu.

Sastojci

500 g lisnatog tijesta
200 g poriluka
500 g gljiva
75 g matovilca
4 jaja
1 žumanjak
2 češnja češnjaka
1 žlica Cvjetnog meda Podravka
1 žlica Senfa estragon Podravka
½ limuna
75 ml maslinovog ulja
50 ml prošeka
1 žličica Vegeta Maestro peršina
sol
Vegeta Maestro šareni papar

Koristili smo

Peršin

Peršin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Na blago pobrašnjenoj podlozi lisnato tijesto razvaljajte na debljinu od oko ½ cm. Tijesto izrežite na 16 kolutova promjera oko 7-8 cm. Na ½ kolutova izrežite rupu na sredini tako da bude oko 1 cm od ruba.
  • 2 Neizrezane kolutove po rubu premažite razmućenim žumanjkom, preklopite ih izrezanim dijelom i posložite ih u lim za pečenje obložen pek papirom. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C 20-ak minuta.
  • 3 U širu tavu na 2 žlice zagrijanog maslinovog ulja stavite sitno narezani poriluk i popržite ga tek toliko da povene. Dodajte sitno nasjeckane gljive i popržite ih dok tekućina koju puste ne ispari.
  • 4 Podlijte prošekom, kratko promiješajte, pa posolite, popaprite, pospite nasjeckanim peršinom i miješajte dok alkohol ne ispari.
  • 5 Dressing pripremite tako da u manju posudu stavite senf, med, sok ½ limuna, preostalo maslinovo ulje, malo soli i papra, pa sve zajedno dobro izmiješate.
  • 6 U kipućoj slanoj vodi poširajte jedno po jedno jaje, pa ih izvadite sa strane.

Savjet

Košarice u limu prije pečenja prekrijte s papirom za pečenje kako bi se ravnomjerno podignule.

Posluživanje

Poslužite tako da na tanjur prvo stavite košarice i napunite ih smjesom od poriluka i gljiva. Na vrh stavite 1 cijelo ili samo polovicu poširanog jajeta. Uz košarice rasporedite matovilac i sve nakapajte pripremljenim dressingom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 271.2 34 34
Kalij mg 736.12 20 20
Pantotenska kiselina mg 3.86 55 55
Niacin mg 8.15 58 41
Vitamin D μg 127.14 64 64
Vitamin A μg 1224.2 31 24
Sol g 0.24 0 0
Bjelančevine g 16.41 - -
Ugljikohidrati g 61.16 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.34 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 16.39 - -
- zasićene masne kiseline g 4.68 - -
Masti g 61.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke