Meni Search

Ful nabrijana

Waterzooi s piletinom na gantoaški način

Belgija - Salade Liégeoise
Ražnjići od lososa
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lungić s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Delikatesna junetina na češki
Irska janjetina
Okruglice u umaku od rajčice
Marinirana piletina s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetno meso i povrće iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Povrtni lonac
Ossobuco
Rajčica s kukuruzom
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brancinovo oko
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s ribom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Turske pizze
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Meso s repom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lagana sarma
Fini gulaš od gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Pirjani kunić
Zabavni kineski ravioli
Vege odresci s marinadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje s lignjama
Sendvič s avokadom
Viška pogača
Piletina laganini
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Mini lazanje
Mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Grdobina s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Meksička party salata
Manastirski đuveč
Fileti lososa u finom umaku
Hrskavi trokuti
Salata s mora
Rolice od blitve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
Hrskava pileća krilca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina sa šafranom
Pizza s tunom
Bugarska pita od krumpira
Urbana pola
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lignje s manistrom u škartocu
Proljetna janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Kobasica u pivu i pecivu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina na kijevski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Voćna juha od višanja
Blagdanska rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Krem juha od tikvica
Račići na posteljici od povrća
Mirisna pečenka
Kunić na bijelo
Salata od liganja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill povrće na salatu
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna rebarca
Kaštelanski makaruni
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski špageti
Uzbudljivi kolač od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Pečena piletina s limunom
Svinjski file s povrćem
Ljetni ražnjići
Odresci od morskog psa
Miješani grill
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramsteak u seksi umaku
Hlebinska i pretepena juha
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pogača sa sardinom
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje na šumskom rižotu
Aromatizirani kruh
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuhano meso s umakom od hrena
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mini shepherd's pie
Fina pikantna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni ražnjići
Lungić u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prežgana juha
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od tikvica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pažnja posvećena u pripremi jela u kojem se isprepliće juha i poprženo povrće u ovoj kulinarskoj priči nagradit će vas ukusnim zalogajima fine piletine, poriluka, umaka s vrhnjem i papra u zrnu.

Sastojci

800 g piletine
1 žlica Vegete
2 lista Vegeta Maestro lovora
1 žličica Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
nekoliko grančica timijana
1 manji luk (oko 80 g)
3 klinčića
90 g maslaca
150 g poriluka
100 g mrkve
100 g korijen celera
3 češnja češnjaka
40 g Glatkog brašna Podravka
50 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i stavite u lonac. Ulijte vode tek toliko da prekrije piletinu, stavite na vatru i pustite da zakuha.
  • 2 Kuhajte 2-3 minute, pokupite pjenu, pa dodajte Vegetu, lovorov list, papar u zrnu, grančicu timijana i luk u koji ste naboli klinčiće. Kuhajte oko 30 minuta ili dok piletina nije kuhana.
  • 3 Piletinu izvadite i pustite da se malo ohladi, a juhu procijedite. Piletini uklonite kožu i kosti, pa ju narežite ili natrgajte na veće komade.
  • 4 U tavi na 30 g zagrijanog maslaca stavite na tanje i manje prutiće narezane poriluk, mrkvu i celer. Pržite nekoliko minuta, dodajte protisnuti češnjak, još popržite i stavite sa strane.
  • 5 U loncu rastopite preostali maslac, dodajte brašno i kratko popržite neprestano miješajući.
  • 6 Ulijte procijeđenu juhu i dobro izmiješajte kako ne bi bilo grudica. Kada zakuha ulijte vrhnje, kratko prokuhajte i umiješajte poprženo povrće.

Savjet

Umjesto vrhnja juhu možete obogatiti holandskim umakom.

Posluživanje

Poslužite tako da u tanjur prvo stavite kuhani krumpir, narezanu piletinu i zatim prelijete juhom. Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke