Meni Search

Ful nabrijana

Waterzooi s piletinom na gantoaški način

Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni lonac
Odresci od morskog psa
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Delikatesna junetina na češki
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Salata od liganja
Proljetna janjetina
Sočna rebarca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pizza s tunom
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mediteranski špageti
Rolice od blitve
Fina pikantna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kaštelanski makaruni
Umak od limete (Molho de limao)
Zlatna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Turske pizze
Kunić na bijelo
Urbana pola
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hlebinska i pretepena juha
Mini shepherd's pie
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Aromatizirani kruh
Zabavni kineski ravioli
Janjetina na padelu
Grdobina s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od lososa
Rajčica s kukuruzom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Ossobuco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Miješani grill
Špageti s ribom
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u bijelom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Fini gulaš od gljiva
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill pirjana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Fileti lososa u finom umaku
Račići na posteljici od povrća
Manastirski đuveč
Lignje na šumskom rižotu
Viška pogača
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina Kiev
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lagana sarma
Pogača sa sardinom
Piletina sa šafranom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill povrće na salatu
Voćna juha od višanja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lazanje s lignjama
Sendvič s avokadom
Nadjevene lignje
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Grickalica slanutak iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Irska janjetina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Salata s mora
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od tikvica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći bataci s umakom od luka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Povrtni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prežgana juha
BBQ svinjska rebarca u foliji
Krem juha od tikvica
Mirisna pečenka
Mesne okruglice
Mini lazanje
Kroketi od piletine
Meso s repom
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Kuhano meso s umakom od hrena
Marinirana piletina s roštilja
Meksička party salata
Pizza sirni jastučići
Pečena piletina s limunom
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina s medom od kadulje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina laganini
Proljetno meso i povrće iz woka
Lungić u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pažnja posvećena u pripremi jela u kojem se isprepliće juha i poprženo povrće u ovoj kulinarskoj priči nagradit će vas ukusnim zalogajima fine piletine, poriluka, umaka s vrhnjem i papra u zrnu.

Sastojci

800 g piletine
1 žlica Vegete
2 lista Vegeta Maestro lovora
1 žličica Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
nekoliko grančica timijana
1 manji luk (oko 80 g)
3 klinčića
90 g maslaca
150 g poriluka
100 g mrkve
100 g korijen celera
3 češnja češnjaka
40 g Glatkog brašna Podravka
50 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i stavite u lonac. Ulijte vode tek toliko da prekrije piletinu, stavite na vatru i pustite da zakuha.
  • 2 Kuhajte 2-3 minute, pokupite pjenu, pa dodajte Vegetu, lovorov list, papar u zrnu, grančicu timijana i luk u koji ste naboli klinčiće. Kuhajte oko 30 minuta ili dok piletina nije kuhana.
  • 3 Piletinu izvadite i pustite da se malo ohladi, a juhu procijedite. Piletini uklonite kožu i kosti, pa ju narežite ili natrgajte na veće komade.
  • 4 U tavi na 30 g zagrijanog maslaca stavite na tanje i manje prutiće narezane poriluk, mrkvu i celer. Pržite nekoliko minuta, dodajte protisnuti češnjak, još popržite i stavite sa strane.
  • 5 U loncu rastopite preostali maslac, dodajte brašno i kratko popržite neprestano miješajući.
  • 6 Ulijte procijeđenu juhu i dobro izmiješajte kako ne bi bilo grudica. Kada zakuha ulijte vrhnje, kratko prokuhajte i umiješajte poprženo povrće.

Savjet

Umjesto vrhnja juhu možete obogatiti holandskim umakom.

Posluživanje

Poslužite tako da u tanjur prvo stavite kuhani krumpir, narezanu piletinu i zatim prelijete juhom. Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke