Meni Search

Ful nabrijana

Waterzooi s piletinom na gantoaški način

Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Vege odresci s marinadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Urbana pola
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kroketi od piletine
Irska janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Miješani grill
Svinjski file s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Riba u bijelom umaku
Sendvič s avokadom
Lignje s povrćem i smokvama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjevene lignje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Manastirski đuveč
Fina pikantna piletina
Mini shepherd's pie
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Delikatesna junetina na češki
Ljetni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pirjani kunić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna rebarca
Krem juha od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci od morskog psa
Janjetina s medom od kadulje
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s ribom
Teleći odresci u umaku od višanja
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pogača sa sardinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ražnjići od lososa
Meso s repom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prežgana juha
Proljetno meso i povrće iz woka
Uzbudljivi kolač od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina na kijevski način
Povrtni lonac
Kaštelanski makaruni
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskavi trokuti
Salata od liganja
Umak od limete (Molho de limao)
Fini gulaš od gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Meksička party salata
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ossobuco
Pohani tofu s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grickalica slanutak iz pećnice
Viška pogača
Mediteranski špageti
Popečci od tikvica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fileti lososa u finom umaku
Aromatizirani kruh
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Zabavni kineski ravioli
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zlatna piletina
Turske pizze
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Voćna juha od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Lazanje s lignjama
Tjestenina fuži s tartufima
Kunić na bijelo
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Pizza s tunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice
Blagdanska rolada
Mirisna pečenka
Salata s mora
Janjetina na padelu
Lungić s povrćem
Lagana sarma
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Bugarska pita od krumpira
Povrtni ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Lignje s manistrom u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina laganini
Rolice od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramsteak u seksi umaku
Hlebinska i pretepena juha
Sočna pureća rolada
Pečena piletina s limunom
Lungić u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pažnja posvećena u pripremi jela u kojem se isprepliće juha i poprženo povrće u ovoj kulinarskoj priči nagradit će vas ukusnim zalogajima fine piletine, poriluka, umaka s vrhnjem i papra u zrnu.

Sastojci

800 g piletine
1 žlica Vegete
2 lista Vegeta Maestro lovora
1 žličica Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
nekoliko grančica timijana
1 manji luk (oko 80 g)
3 klinčića
90 g maslaca
150 g poriluka
100 g mrkve
100 g korijen celera
3 češnja češnjaka
40 g Glatkog brašna Podravka
50 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i stavite u lonac. Ulijte vode tek toliko da prekrije piletinu, stavite na vatru i pustite da zakuha.
  • 2 Kuhajte 2-3 minute, pokupite pjenu, pa dodajte Vegetu, lovorov list, papar u zrnu, grančicu timijana i luk u koji ste naboli klinčiće. Kuhajte oko 30 minuta ili dok piletina nije kuhana.
  • 3 Piletinu izvadite i pustite da se malo ohladi, a juhu procijedite. Piletini uklonite kožu i kosti, pa ju narežite ili natrgajte na veće komade.
  • 4 U tavi na 30 g zagrijanog maslaca stavite na tanje i manje prutiće narezane poriluk, mrkvu i celer. Pržite nekoliko minuta, dodajte protisnuti češnjak, još popržite i stavite sa strane.
  • 5 U loncu rastopite preostali maslac, dodajte brašno i kratko popržite neprestano miješajući.
  • 6 Ulijte procijeđenu juhu i dobro izmiješajte kako ne bi bilo grudica. Kada zakuha ulijte vrhnje, kratko prokuhajte i umiješajte poprženo povrće.

Savjet

Umjesto vrhnja juhu možete obogatiti holandskim umakom.

Posluživanje

Poslužite tako da u tanjur prvo stavite kuhani krumpir, narezanu piletinu i zatim prelijete juhom. Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke