Meni Search

Ful nabrijana

Waterzooi s piletinom na gantoaški način

Govedina s pireom i umakom od rajčice
Piletina laganini
Irska janjetina
Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Ossobuco
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jabučni krumpirići s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kunić na bijelo
Pogača sa sardinom
Vege odresci s marinadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od liganja
Povrtni ražnjići
Mirisna pečenka
Piletina na kijevski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Lazanje s lignjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni lonac
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna rebarca
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Ražnjići od lososa
Pizza s tunom
Urbana pola
Rajčica s kukuruzom
Hrskavi trokuti
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grdobina s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Fileti lososa u finom umaku
Kaštelanski makaruni
Sočni pureći ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Lungić s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Voćna juha od višanja
Viška pogača
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fina pikantna piletina
Meso s repom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
Zabavni kineski ravioli
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Turske pizze
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s ribom
Delikatesna junetina na češki
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice
Rolice od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meksička party salata
Mini shepherd's pie
Janjetina s medom od kadulje
Krem juha od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brusketa s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Hlebinska i pretepena juha
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Piletina Kiev
Prežgana juha
Lungić u sendviču
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sendvič s avokadom
Fini gulaš od gljiva
Lignje s manistrom u škartocu
Odresci u umaku s češnjakom
Salata s mora
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill povrće na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pečena piletina s limunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od tikvica
Račići na posteljici od povrća
Čarobna ljetna piletina
Lagana sarma
Grickalica slanutak iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Aromatizirani kruh
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskava pileća krilca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brancinovo oko
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci od morskog psa
Bugarska pita od krumpira
Kobasica u pivu i pecivu
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje s povrćem i smokvama
Miješani grill
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pažnja posvećena u pripremi jela u kojem se isprepliće juha i poprženo povrće u ovoj kulinarskoj priči nagradit će vas ukusnim zalogajima fine piletine, poriluka, umaka s vrhnjem i papra u zrnu.

Sastojci

800 g piletine
1 žlica Vegete
2 lista Vegeta Maestro lovora
1 žličica Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
nekoliko grančica timijana
1 manji luk (oko 80 g)
3 klinčića
90 g maslaca
150 g poriluka
100 g mrkve
100 g korijen celera
3 češnja češnjaka
40 g Glatkog brašna Podravka
50 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i stavite u lonac. Ulijte vode tek toliko da prekrije piletinu, stavite na vatru i pustite da zakuha.
  • 2 Kuhajte 2-3 minute, pokupite pjenu, pa dodajte Vegetu, lovorov list, papar u zrnu, grančicu timijana i luk u koji ste naboli klinčiće. Kuhajte oko 30 minuta ili dok piletina nije kuhana.
  • 3 Piletinu izvadite i pustite da se malo ohladi, a juhu procijedite. Piletini uklonite kožu i kosti, pa ju narežite ili natrgajte na veće komade.
  • 4 U tavi na 30 g zagrijanog maslaca stavite na tanje i manje prutiće narezane poriluk, mrkvu i celer. Pržite nekoliko minuta, dodajte protisnuti češnjak, još popržite i stavite sa strane.
  • 5 U loncu rastopite preostali maslac, dodajte brašno i kratko popržite neprestano miješajući.
  • 6 Ulijte procijeđenu juhu i dobro izmiješajte kako ne bi bilo grudica. Kada zakuha ulijte vrhnje, kratko prokuhajte i umiješajte poprženo povrće.

Savjet

Umjesto vrhnja juhu možete obogatiti holandskim umakom.

Posluživanje

Poslužite tako da u tanjur prvo stavite kuhani krumpir, narezanu piletinu i zatim prelijete juhom. Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke