Meni Search

Fitness freak

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Fina pikantna piletina
Kokošja juha s požirakima
Mediteranski špageti
Nadjevene lignje
Topla salata barba Frane
Osvježavajući smoothie
Polpete od slanutka s kurkumom
Ražnjići od lososa
Kaštelanski makaruni
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranska rapsodija
Salata od quinoe i povrća
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rižoto s tri vrste gljiva
Salata sa skutom
Uzbudljivi kolač od blitve
Raskošna ljetna tava
Salata od tune i povrća
Čudotvorni čaj za detoks
Energetske kuglice s kurkumom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Brusketa s avokadom
Finska - Juha s lososom
Caponata alla Podravka
Salata od pečene rotkvice sa medom
Proljetno meso i povrće iz woka
Riblja juha s Malte
Grčka seljačka salata
Bruskete od cvjetače
Ljetni ražnjići
Pita s crnim pivom
Kineska juha s račićima i gljivama
Rižoto s tunom
Popečci od bulgura s umakom
Cartoccio od bijele ribe
Rižoto na španjolski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Krem juha od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mora
Brancinovo oko
Mirisni prilog iz pećnice
Račići na posteljici od povrća
Popečci od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski grill
Salata s neobičnim preljevom
Salata od liganja
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina mediterana
Ljubavne šurlice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Ljetna pileća salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brzi detoks doručak
Zapečena ricotta
Beskvasne calzone
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti s acetom balsamicom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina u finom mediteranskom umaku
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Povrtni ražnjići
Grill povrće na salatu
Cous-cous s povrćem
Ljetni lungić
Meksička party salata
Orada s krumpirom i mladim lukom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Oslić s maslinama
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Polupunjene paprike
Kozice s rižom
Teriyaki piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Rolice od blitve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Prilog od prokulica
Palamida s čilijem i mangom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Belgija - Salade Liégeoise
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vege odresci s marinadom
Lignje s povrćem i smokvama
Crveno ljetno varivo
Dip od južnog voća
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bruskete s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Salata s okruglicama od sira
Popečci od tikvica
Juha od kelja sa sirom
Pikantne grickalice
Zelena torta
Brzo jelo od teletine i povrća
Vol-au-vent s gljivama
Juha od bundeve s jabukom
Punjeni filet brancina
Marinirana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke