Meni Search

Ful nabrijana

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Miješani grill
Rolice od blitve
Irska janjetina
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Povrtni lonac
Piletina na kijevski način
Sočna rebarca
Fini gulaš od gljiva
Urbana pola
Sočna pureća rolada
Grill povrće na salatu
Sendvič s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina s povrćem
Hlebinska i pretepena juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Lazanje s lignjama
Meso s repom
Pohani tofu s povrćem
Lungić s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Odresci od morskog psa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski špageti
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina laganini
Ramsteak u seksi umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prežgana juha
Šampinjoni u palačinki
Pečena piletina s limunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjevene lignje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fina pikantna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Brusketa s avokadom
Svinjski file s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetna janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje s manistrom u škartocu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pečenka
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina Kiev
Uzbudljivi kolač od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Kuhano meso s umakom od hrena
Okruglice u umaku od rajčice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill vratina u sendviču
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Ossobuco
Mini shepherd's pie
Čarobna ljetna piletina
Lungić u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza sirni jastučići
Popečci od tikvica
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina sa šafranom
Voćna juha od višanja
Špageti s ribom
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni ražnjići
Meksička party salata
Sočni pureći ražnjići
Pogača sa sardinom
Lignje na šumskom rižotu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Viška pogača
Marinirana piletina s roštilja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pileći bataci s umakom od luka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lagana sarma
Vege odresci s marinadom
Zlatna piletina
Krem juha od tikvica
Teleći savici u umaku od grejpa
Ražnjići od lososa
Aromatizirani kruh
Zabavni kineski ravioli
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mesne okruglice
Račići na posteljici od povrća
Hrskava pileća krilca
Grickalica slanutak iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Pirjani kunić
Turske pizze
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski kruščić s lovorom
Ljetni ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od liganja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s mora
Pizza s tunom
Rajčica s kukuruzom
Proljetno meso i povrće iz woka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Blagdanska rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke