Meni Search

Ful nabrijana

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Lignje s povrćem i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Voćna juha od višanja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Turske pizze
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Pizza sirni jastučići
Piletina na kijevski način
Šampinjoni u palačinki
Zlatna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetno meso i povrće iz woka
Aromatizirani kruh
Povrtni ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Piletina sa šafranom
Fish&Chips u tortilji
Lungić s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Kroketi od piletine
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić u sendviču
Sočna pureća rolada
Fileti lososa u finom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Krem juha od tikvica
Kaštelanski makaruni
Špageti s ribom
Meso s repom
Umak od limete (Molho de limao)
Mini shepherd's pie
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kuhano meso s umakom od hrena
Sendvič s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna rebarca
Svinjski file s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Vege odresci s marinadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Lagana sarma
Ossobuco
Hrskava pileća krilca
Grdobina s povrćem
Popečci od tikvica
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Okruglice u umaku od rajčice
Pogača sa sardinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavi trokuti
Janjetina na padelu
Nadjevene lignje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Hlebinska i pretepena juha
Lignje na šumskom rižotu
Belgija - Salade Liégeoise
Zabavni kineski ravioli
Jabučni krumpirići s cimetom
Manastirski đuveč
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ražnjići od lososa
Urbana pola
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brancinovo oko
Čarobna ljetna piletina
Odresci od morskog psa
Salata s mora
Delikatesna junetina na češki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetna janjetina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Marinirana piletina s roštilja
Lazanje s lignjama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mirisna pečenka
Brusketa s avokadom
Grill povrće na salatu
Mediteranski špageti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ljetni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Blagdanska rolada
Pečena piletina s limunom
Pizza s tunom
Irska janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prežgana juha
Piletina Kiev
Piletina laganini
Teleći odresci u umaku od višanja
Bugarska pita od krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina s medom od kadulje
Salata od liganja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Miješani grill
Pirjani kunić
Rolice od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Povrtni lonac
Lignje s manistrom u škartocu
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Viška pogača
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fina pikantna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke