Meni Search

Ful nabrijana

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Riba u bijelom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Jabučni krumpirići s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna rebarca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Delikatesna junetina na češki
Vege odresci s marinadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Račići na posteljici od povrća
Krem juha od tikvica
Voćna juha od višanja
Pogača sa sardinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fileti lososa u finom umaku
Čarobna ljetna piletina
Lungić u sendviču
Janjetina na padelu
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina s medom od kadulje
Meksička party salata
Grdobina u pikantnoj šalši
Proljetna janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Rajčica s kukuruzom
Povrtni ražnjići
Manastirski đuveč
Rolice od blitve
Mini lazanje
Ljetni ražnjići
Odresci od morskog psa
Mediteranski kruščić s lovorom
Miješani grill
Zabavni kineski ravioli
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirana piletina s roštilja
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
Lagana sarma
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lazanje s lignjama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Brancinovo oko
Ossobuco
Irska janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ramsteak u seksi umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna pureća rolada
Salata s mora
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kunić na bijelo
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fini gulaš od gljiva
Grill pirjana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill povrće na salatu
Lignje s manistrom u škartocu
Lungić s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Viška pogača
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Šampinjoni u palačinki
Hlebinska i pretepena juha
Aromatizirani kruh
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Grdobina s povrćem
Mediteranski špageti
Blagdanska rolada
Prežgana juha
Lignje na šumskom rižotu
Urbana pola
Kroketi od piletine
Turske pizze
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata od liganja
Pečena piletina s limunom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Nadjevene lignje
Piletina na kijevski način
Ražnjići od lososa
Hrskava pileća krilca
Sočni pureći ražnjići
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Meso s repom
Zlatna piletina
Sendvič s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Hrskavi trokuti
Pirjani kunić
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fina pikantna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina laganini
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s ribom
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza s tunom
Brusketa s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Pohani tofu s povrćem
Povrtni lonac
Martinjska guska s hajdinom kašom
Odresci u umaku s češnjakom
Okruglice u umaku od rajčice
Mirisna pečenka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini shepherd's pie
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke