Meni Search

Fitness freak

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Prilog od prokulica
Beskvasne calzone
Dip od južnog voća
Ljetna pileća salata
Rižoto s tri vrste gljiva
Brzo jelo od teletine i povrća
Meksička party salata
Grill oslić u aromatičnoj korici
Energetske kuglice s kurkumom
Mediteranska rapsodija
Brusketa s avokadom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Roštilj s umakom Romesco
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Salata od tune i povrća
Juha od bundeve s jabukom
Tjestenina mediterana
Zapečena ricotta
Polpete od slanutka s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grčka seljačka salata
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Tjestenina fuži s tartufima
Finska - Juha s lososom
Račići na posteljici od povrća
Bruskete s povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Fina pikantna piletina
Pita s crnim pivom
Lignje na šumskom rižotu
Salata s okruglicama od sira
Krem juha od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata s mora
Piletina u finom mediteranskom umaku
Rižoto s tunom
Kozice s rižom
Vege odresci s marinadom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Pikantne grickalice
Ražnjići od lososa
Mirisni prilog iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Ljubavne šurlice
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Špageti s acetom balsamicom
Kokošja juha s požirakima
Osvježavajući smoothie
Crveno ljetno varivo
Rižini ravioli s mozzarellom
Oslić s maslinama
Popečci od cvjetače
Popečci od bulgura s umakom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Juha od kelja sa sirom
Čarobna ljetna piletina
Cartoccio od bijele ribe
Čudotvorni čaj za detoks
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjevene lignje
Ljetni ražnjići
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Raskošna ljetna tava
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Brancinovo oko
Salata od pečene rotkvice sa medom
Lignje s povrćem i smokvama
Polupunjene paprike
Salata od liganja
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Grdobina u pikantnoj šalši
Brzi detoks doručak
Popečci od tikvica
Topla salata barba Frane
Vol-au-vent s gljivama
Cous-cous s povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kaštelanski makaruni
Orada s krumpirom i mladim lukom
Grill povrće na salatu
Zelena torta
Marokanska salata s cous-cousom
Teriyaki piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Ljetni lungić
Palamida s čilijem i mangom
Povrtni ražnjići
Salata sa skutom
Rižoto na španjolski način
Punjeni filet brancina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mediteranski grill
Sočni pureći ražnjići
Mediteranski špageti
Riblja juha s Malte
Caponata alla Podravka
Salata od quinoe i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke