Meni Search

Okrećem novi list

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Prežgana juha
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto s tunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Čarobni štapići
Piletina s pistacijama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Vege odresci s marinadom
Krumpir u košuljici
Roštilj s umakom Romesco
Goveđa rebarca sa zeljem
Bugarska pita od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zabavni kineski ravioli
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna Wellington pečenka
Pirjani kunić
Rosti
Sočna rebarca
Rižoto na španjolski način
Vegetina enchilada
Senf s paprikama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Voćna juha od višanja
Popečci od cvjetače
Salata s neobičnim preljevom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Polupunjene paprike
Polpete od slanutka s kurkumom
Zapečena ricotta
Mini lazanje
Mesne okruglice
Cous-cous s povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Grčka seljačka salata
Fina pikantna piletina
Crveno ljetno varivo
Pohani tofu s povrćem
Rolice od soma
Marokanska salata s cous-cousom
Špageti na kineski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignje punjene crvenim radićem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileća prsa iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kaštelanski makaruni
Uskršnja šunka na zabavan način
Uzbudljivi kolač od blitve
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Španjolski migas s bundevom
Kineska juha s račićima i gljivama
Juha od bundeve s jabukom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pileći gulaš
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisni prilog iz pećnice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Raskošna ljetna tava
Popečci od bulgura s umakom
Empanade s pestom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Ražnjići od lososa
Male teleće pitice
Piletina s mascarponeom
Janjetina na padelu
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Bruskete od cvjetače
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje na šumskom rižotu
Njemačka - Jetrica s jabukama
Caponata alla Podravka
Salata od pečene rotkvice sa medom
Žuti medaljoni
Prilog od prokulica
Salata od tune i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignje i tikvice na štapiću
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Papreni tart s marelicama
Juha od cvjetače i camemberta
Mesne okruglice u umaku
Sočna aromatična torta
Oslić s maslinama
Rižoto tortice
Pečena piletina s limunom
Rižini ravioli s mozzarellom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Zlatna piletina
Palačinke s nadjevom od riže
Salata od quinoe i povrća
Govedina s lukom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od rikule i račića
Salata s mora
Čudotvorni čaj za detoks
Pohane paprike
Rezanci s krušnim mrvicama
Kozice s rižom
Salata u košaricama od parmezana
Pohana skuta
Ljubavne šurlice
Proljetno meso i povrće iz woka
Mediteranski špageti
Brusketa s avokadom
Grill povrće na salatu
Zimski punč
Rolice od blitve
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke