Meni Search

Okrećem novi list

Zapečena ricotta

Salata s neobičnim preljevom
Roštilj s umakom Romesco
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća prsa iz pećnice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Juha od rikule i račića
Špageti na kineski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s pistacijama
Čarobni štapići
Juha od cvjetače i camemberta
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice u umaku
Grčka seljačka salata
Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Bruskete od cvjetače
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Govedina s lukom
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočna aromatična torta
Salata u košaricama od parmezana
Salata s mora
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižoto s tunom
Prežgana juha
Crveno ljetno varivo
Lignje i tikvice na štapiću
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Sočna Wellington pečenka
Papreni tart s marelicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od bulgura s umakom
Ljubavne šurlice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Vegetina enchilada
Krumpir u košuljici
Rižoto tortice
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od cvjetače
Pohana skuta
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Grill povrće na salatu
Pileći gulaš
Cous-cous s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata od tune i povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Čudotvorni čaj za detoks
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rolice od soma
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Caponata alla Podravka
Uzbudljivi kolač od blitve
Španjolski migas s bundevom
Salata od quinoe i povrća
Pohane paprike
Savici sa špinatom i satricom od sira
Vege odresci s marinadom
Rižoto na španjolski način
Raskošna ljetna tava
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni ražnjići
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rolice od blitve
Zimski punč
Fina pikantna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od pečene rotkvice sa medom
Prilog od prokulica
Mirisni prilog iz pećnice
Polupunjene paprike
Uskršnja šunka na zabavan način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ražnjići od lososa
Lignje punjene crvenim radićem
Žuti medaljoni
Sočna rebarca
Marokanska salata s cous-cousom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kineska juha s račićima i gljivama
Voćna juha od višanja
Proljetno meso i povrće iz woka
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mini lazanje
Mediteranski špageti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Kozice s rižom
Kaštelanski makaruni
Tagliatelle s pečenim povrćem
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Male teleće pitice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pirjani kunić
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Oslić s maslinama
Juha od bundeve s jabukom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani tofu s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Senf s paprikama
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s mascarponeom
Empanade s pestom
Rosti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mliječni proizvod na bazi sirutke, specifičan za susjednu Italiju, nije ni slutio da će zbog svoje osvježavajuće, kremaste strukture, blagog ukusa i niske kaloričnosti postati neizbježnim dijelom naše ljetne prehrane. Origano i timijan, maslinovo ulje te još pokoji sastojak, zapečenoj ricotti dat će neodoljiv okus.

Sastojci

500 g ricotta sira
½ žličice Vegeta Maestro origana
½ žličice suhog timijana
1 žličica Vegete pikant
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Na nauljenu tepsiju istresite ricotta sir (neka ostane u obliku kalupa), pospite začinima, Vegetom pikant i pokapajte maslinovim uljem.
  • 2 Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta dok sir ne postane zlatne boje.
  • 3 Pečeni sir prelijte ostatkom maslinova ulja.

Savjet

Ukoliko u sezoni koristite svježe začine (origano i timijan) udvostručite njihovu količinu.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 185.06 23 23
Kalcij mg 158.36 16 16
Kalij mg 227.01 6 6
Pantotenska kiselina mg 0.47 7 7
Niacin mg 2.21 16 11
Vitamin D μg 6.66 3 3
Vitamin A μg 953.52 24 19
Sol g 1.59 0 0
Bjelančevine g 14.16 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 9.76 - -
Masti g 67.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke