Meni Search

Okrećem novi list

Zapečena ricotta

Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata u košaricama od parmezana
Kuglice od riže i svježeg sira
Savici sa špinatom i satricom od sira
Krumpir u košuljici
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto na španjolski način
Pohana skuta
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Juha od bundeve s jabukom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od tune i povrća
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Popečci od bulgura s umakom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vege odresci s marinadom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Raskošna ljetna tava
Kaštelanski makaruni
Caponata alla Podravka
Zimski punč
Kineska juha s račićima i gljivama
Male teleće pitice
Lignje i tikvice na štapiću
Marokanska salata s cous-cousom
Juha od rikule i račića
Sočna rebarca
Lignje na šumskom rižotu
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Bruskete od cvjetače
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Ljubavne šurlice
Sočna aromatična torta
Voćna juha od višanja
Mini lazanje
Govedina s lukom
Proljetno meso i povrće iz woka
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohane paprike
Mesne okruglice u umaku
Vegetina enchilada
Oslić s maslinama
Mesne okruglice
Papreni tart s marelicama
Roštilj s umakom Romesco
Sočna Wellington pečenka
Rolice od blitve
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Uskršnja šunka na zabavan način
Polpete od slanutka s kurkumom
Palačinke s nadjevom od riže
Crveno ljetno varivo
Janjetina na padelu
Senf s paprikama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kozice s rižom
Žuti medaljoni
Rižoto tortice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Čudotvorni čaj za detoks
Brusketa s avokadom
Juha od cvjetače i camemberta
Rosti
Grill povrće na salatu
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s pistacijama
Povrtni ražnjići
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileća prsa iz pećnice
Salata s neobičnim preljevom
Rižoto s tunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mirisni prilog iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prilog od prokulica
Velika Britanija - Pastirska pita
Rolice od soma
Lignje punjene crvenim radićem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s mascarponeom
Grčka seljačka salata
Pečena piletina s limunom
Salata s mora
Popečci od cvjetače
Zabavni kineski ravioli
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Polupunjene paprike
Ramsteak u seksi umaku
Fina pikantna piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pirjani kunić
Čarobni štapići
Pileći gulaš
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ražnjići od lososa
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Prežgana juha
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od quinoe i povrća
Empanade s pestom
Cous-cous s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Španjolski migas s bundevom
Mediteranski špageti
Špageti na kineski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mliječni proizvod na bazi sirutke, specifičan za susjednu Italiju, nije ni slutio da će zbog svoje osvježavajuće, kremaste strukture, blagog ukusa i niske kaloričnosti postati neizbježnim dijelom naše ljetne prehrane. Origano i timijan, maslinovo ulje te još pokoji sastojak, zapečenoj ricotti dat će neodoljiv okus.

Sastojci

500 g ricotta sira
½ žličice Vegeta Maestro origana
½ žličice suhog timijana
1 žličica Vegete pikant
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Na nauljenu tepsiju istresite ricotta sir (neka ostane u obliku kalupa), pospite začinima, Vegetom pikant i pokapajte maslinovim uljem.
  • 2 Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta dok sir ne postane zlatne boje.
  • 3 Pečeni sir prelijte ostatkom maslinova ulja.

Savjet

Ukoliko u sezoni koristite svježe začine (origano i timijan) udvostručite njihovu količinu.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 185.06 23 23
Kalcij mg 158.36 16 16
Kalij mg 227.01 6 6
Pantotenska kiselina mg 0.47 7 7
Niacin mg 2.21 16 11
Vitamin D μg 6.66 3 3
Vitamin A μg 953.52 24 19
Sol g 1.59 0 0
Bjelančevine g 14.16 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 9.76 - -
Masti g 67.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke