Meni Search

Okrećem novi list

Zapečena ricotta

Zanimljiva salata s kikirikijem
Zabavni kineski ravioli
Crveno ljetno varivo
Caponata alla Podravka
Savici sa špinatom i satricom od sira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cous-cous s povrćem
Voćna juha od višanja
Sočna aromatična torta
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Papreni tart s marelicama
Senf s paprikama
Kineska juha s račićima i gljivama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krumpir u košuljici
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s pistacijama
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Piletina s mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Juha od cvjetače i camemberta
Pohana skuta
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata od tune i povrća
Fina pikantna piletina
Rižoto na španjolski način
Mesne okruglice u umaku
Grill povrće na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna rebarca
Marokanska salata s cous-cousom
Popečci od bulgura s umakom
Uskršnja šunka na zabavan način
Tagliatelle s pečenim povrćem
Sočna pureća rolada
Španjolski migas s bundevom
Rižoto s tunom
Pirjani kunić
Kozice s rižom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetno meso i povrće iz woka
Goveđa rebarca sa zeljem
Polpete od slanutka s kurkumom
Mirisni prilog iz pećnice
Brusketa s avokadom
Juha od rikule i račića
Juha od bundeve s jabukom
Zlatna piletina
Pečena piletina s limunom
Povrtni ražnjići
Pileća prsa iz pećnice
Vegetina enchilada
Pileći gulaš
Mesne okruglice
Ražnjići od lososa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rolice od soma
Salata s mora
Lignje i tikvice na štapiću
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mediteranski špageti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Prežgana juha
Žuti medaljoni
Mini lazanje
Ljubavne šurlice
Pohane paprike
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rižini ravioli s mozzarellom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Sočna Wellington pečenka
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti na kineski način
Grčka seljačka salata
Roštilj s umakom Romesco
Salata od pečene rotkvice sa medom
Salata od quinoe i povrća
Polupunjene paprike
Popečci od cvjetače
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Vege odresci s marinadom
Rižoto tortice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Janjetina na padelu
Govedina s lukom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Empanade s pestom
Rosti
Čudotvorni čaj za detoks
Velika Britanija - Pastirska pita
Čarobni štapići
Salata s neobičnim preljevom
Oslić s maslinama
Salata u košaricama od parmezana
Male teleće pitice
Belgija - Salade Liégeoise
Zimski punč
Prilog od prokulica
Rolice od blitve
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Raskošna ljetna tava
Lignje na šumskom rižotu
Palačinke s nadjevom od riže
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kuglice od riže i svježeg sira
Uzbudljivi kolač od blitve
Bruskete od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Lignje punjene crvenim radićem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mliječni proizvod na bazi sirutke, specifičan za susjednu Italiju, nije ni slutio da će zbog svoje osvježavajuće, kremaste strukture, blagog ukusa i niske kaloričnosti postati neizbježnim dijelom naše ljetne prehrane. Origano i timijan, maslinovo ulje te još pokoji sastojak, zapečenoj ricotti dat će neodoljiv okus.

Sastojci

500 g ricotta sira
½ žličice Vegeta Maestro origana
½ žličice suhog timijana
1 žličica Vegete pikant
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Na nauljenu tepsiju istresite ricotta sir (neka ostane u obliku kalupa), pospite začinima, Vegetom pikant i pokapajte maslinovim uljem.
  • 2 Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta dok sir ne postane zlatne boje.
  • 3 Pečeni sir prelijte ostatkom maslinova ulja.

Savjet

Ukoliko u sezoni koristite svježe začine (origano i timijan) udvostručite njihovu količinu.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 185.06 23 23
Kalcij mg 158.36 16 16
Kalij mg 227.01 6 6
Pantotenska kiselina mg 0.47 7 7
Niacin mg 2.21 16 11
Vitamin D μg 6.66 3 3
Vitamin A μg 953.52 24 19
Sol g 1.59 0 0
Bjelančevine g 14.16 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 9.76 - -
Masti g 67.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke