Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Zapečena ricotta

Riža s tunom
Voćna juha od višanja
Grčka seljačka salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata sa skutom
Salata od liganja
Palamida s čilijem i mangom
Pileća krilca s Coca-Colom
Salata s mora
Kotleti u pivskom umaku
Pileći štapići u ketchupu
Mesna rolada u tijestu
Juha od rikule i račića
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pečena piletina s limunom
Piletina s nadjevom od ajvara
Rosti
Gulaš od gljiva
Krumpir u košuljici
Polupunjene paprike
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina s kozjim sirom
Slatki lungić
Dalmatinske polpete
Crveno ljetno varivo
Piletina s pistacijama
Rižoto na španjolski način
Fiš paprikaš
Rajčica s kukuruzom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Omlet s paprikom i kukuruzom
Piletina na tajlandski način
Sočni pureći ražnjići
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pašticada
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file s povrćem
Pohane paprike
Jakobove kapice s umakom
Prilog od prokulica
Hrskava pileća krilca
Caponata alla Podravka
Slasni burger sa slaninom i sirom
Tjestenina u finom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Hladna juha od avokada
Pirjani kunić
Tjestenina mediterana
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špinatova juha s feta sirom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Male teleće pitice
Svinjska jetrica u umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Grill pirjana piletina s roštilja
Cipar - Lungić na ciparski
Popečci od bulgura s umakom
Fileti lososa u finom umaku
Špageti s pistacijama
Senf s paprikama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Pureći hamburger
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill vratina u sendviču
Salata od tune i krastavaca
Rižoto s tunom
Srneći file na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mliječni proizvod na bazi sirutke, specifičan za susjednu Italiju, nije ni slutio da će zbog svoje osvježavajuće, kremaste strukture, blagog ukusa i niske kaloričnosti postati neizbježnim dijelom naše ljetne prehrane. Origano i timijan, maslinovo ulje te još pokoji sastojak, zapečenoj ricotti dat će neodoljiv okus.

Sastojci

500 g ricotta sira
½ žličice Origano sušeni Podravka
½ žličice suhog timijana
1 žličica Vegete pikant
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Koristili smo

Vegeta Pikant

Vegeta Pikant

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Na nauljenu tepsiju istresite ricotta sir (neka ostane u obliku kalupa), pospite začinima, Vegetom pikant i pokapajte maslinovim uljem.
  • 2 Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta dok sir ne postane zlatne boje.
  • 3 Pečeni sir prelijte ostatkom maslinova ulja.

Savjet

Ukoliko u sezoni koristite svježe začine (origano i timijan) udvostručite njihovu količinu.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 185.06 23 23
Kalcij mg 158.36 16 16
Kalij mg 227.01 6 6
Pantotenska kiselina mg 0.47 7 7
Niacin mg 2.21 16 11
Vitamin D μg 6.66 3 3
Vitamin A μg 953.52 24 19
Sol g 1.59 0 0
Bjelančevine g 14.16 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 9.76 - -
Masti g 67.75 - -

Podijeli s prijateljima