Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Zapečena ricotta

Rajčica s kukuruzom
Sočna pureća rolada
Tjestenina u finom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Salata od tune i krastavaca
Mesna rolada u tijestu
Srneći file na salatu
Prilog od prokulica
Tjestenina mediterana
Voćna juha od višanja
Kotleti u pivskom umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riža s tunom
Male teleće pitice
Rižoto na španjolski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill pirjana piletina s roštilja
Juha od rikule i račića
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Slasni burger sa slaninom i sirom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Salata od liganja
Pašticada
Salata s mora
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći štapići u ketchupu
Pirjani kunić
Omlet s paprikom i kukuruzom
Grill vratina u sendviču
Cipar - Lungić na ciparski
Gulaš od gljiva
Crveno ljetno varivo
Piletina s nadjevom od ajvara
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pureći hamburger
Slatki lungić
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Caponata alla Podravka
Piletina s kozjim sirom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pohane paprike
Sočni pureći ražnjići
Fiš paprikaš
Špinatova juha s feta sirom
Salata sa skutom
Dalmatinske polpete
Pohani zamotuljci
Grčka seljačka salata
Pileća krilca s Coca-Colom
Špageti s pistacijama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Palamida s čilijem i mangom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Krumpir u košuljici
Piletina na tajlandski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jakobove kapice s umakom
Hrskava pileća krilca
Hladna juha od avokada
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjska jetrica u umaku
Svinjski file s povrćem
Senf s paprikama
Pečena piletina s limunom
Polupunjene paprike
Popečci od bulgura s umakom
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina s pistacijama
Rižoto s tunom
Rosti
Riba u bijelom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mliječni proizvod na bazi sirutke, specifičan za susjednu Italiju, nije ni slutio da će zbog svoje osvježavajuće, kremaste strukture, blagog ukusa i niske kaloričnosti postati neizbježnim dijelom naše ljetne prehrane. Origano i timijan, maslinovo ulje te još pokoji sastojak, zapečenoj ricotti dat će neodoljiv okus.

Sastojci

500 g ricotta sira
½ žličice Origano sušeni Podravka
½ žličice suhog timijana
1 žličica Vegete pikant
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Koristili smo

Vegeta Pikant

Vegeta Pikant

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Na nauljenu tepsiju istresite ricotta sir (neka ostane u obliku kalupa), pospite začinima, Vegetom pikant i pokapajte maslinovim uljem.
  • 2 Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta dok sir ne postane zlatne boje.
  • 3 Pečeni sir prelijte ostatkom maslinova ulja.

Savjet

Ukoliko u sezoni koristite svježe začine (origano i timijan) udvostručite njihovu količinu.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 185.06 23 23
Kalcij mg 158.36 16 16
Kalij mg 227.01 6 6
Pantotenska kiselina mg 0.47 7 7
Niacin mg 2.21 16 11
Vitamin D μg 6.66 3 3
Vitamin A μg 953.52 24 19
Sol g 1.59 0 0
Bjelančevine g 14.16 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 9.76 - -
Masti g 67.75 - -

Podijeli s prijateljima