Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Zapečena ricotta

Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Riža s tunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani zamotuljci
Prilog od prokulica
Pirjani kunić
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Srneći file na salatu
Pohane paprike
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Male teleće pitice
Omlet s paprikom i kukuruzom
Piletina s nadjevom od ajvara
Jakobove kapice s umakom
Kotleti u pivskom umaku
Fiš paprikaš
Rajčica s kukuruzom
Slatki lungić
Tjestenina u finom umaku
Piletina s pistacijama
Grčka seljačka salata
Špageti s pistacijama
Sočni pureći ražnjići
Pureći hamburger
Caponata alla Podravka
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pileći štapići u ketchupu
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od bulgura s umakom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Polupunjene paprike
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Hladna juha od avokada
Pašticada
Krumpir u košuljici
Tjestenina mediterana
Juha od rikule i račića
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slasni burger sa slaninom i sirom
Palamida s čilijem i mangom
Salata od tune i krastavaca
Salata od liganja
Špinatova juha s feta sirom
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Crveno ljetno varivo
Senf s paprikama
Riba u bijelom umaku
Piletina na tajlandski način
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina s kozjim sirom
Dalmatinske polpete
Svinjska jetrica u umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Svinjski file s povrćem
Gulaš od gljiva
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Rosti
Rižoto na španjolski način
Salata sa skutom
Pečena piletina s limunom
Salata s mora
Cipar - Lungić na ciparski
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Voćna juha od višanja
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mesna rolada u tijestu
Rižoto s tunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Pileća krilca s Coca-Colom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mliječni proizvod na bazi sirutke, specifičan za susjednu Italiju, nije ni slutio da će zbog svoje osvježavajuće, kremaste strukture, blagog ukusa i niske kaloričnosti postati neizbježnim dijelom naše ljetne prehrane. Origano i timijan, maslinovo ulje te još pokoji sastojak, zapečenoj ricotti dat će neodoljiv okus.

Sastojci

500 g ricotta sira
½ žličice Origano sušeni Podravka
½ žličice suhog timijana
1 žličica Vegete pikant
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Koristili smo

Vegeta Pikant

Vegeta Pikant

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Na nauljenu tepsiju istresite ricotta sir (neka ostane u obliku kalupa), pospite začinima, Vegetom pikant i pokapajte maslinovim uljem.
  • 2 Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta dok sir ne postane zlatne boje.
  • 3 Pečeni sir prelijte ostatkom maslinova ulja.

Savjet

Ukoliko u sezoni koristite svježe začine (origano i timijan) udvostručite njihovu količinu.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 185.06 23 23
Kalcij mg 158.36 16 16
Kalij mg 227.01 6 6
Pantotenska kiselina mg 0.47 7 7
Niacin mg 2.21 16 11
Vitamin D μg 6.66 3 3
Vitamin A μg 953.52 24 19
Sol g 1.59 0 0
Bjelančevine g 14.16 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 9.76 - -
Masti g 67.75 - -

Podijeli s prijateljima