Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Zapečena ricotta

Caponata alla Podravka
Pileći štapići u ketchupu
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pohani zamotuljci
Pileća krilca s Coca-Colom
Srneći file na salatu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rižoto na španjolski način
Belgija - Salade Liégeoise
Špinatova juha s feta sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Prilog od prokulica
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Špageti s pistacijama
Slatki lungić
Tjestenina mediterana
Gulaš od gljiva
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od bulgura s umakom
Crveno ljetno varivo
Pirjani kunić
Jakobove kapice s umakom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Salata od tune i krastavaca
Piletina s kozjim sirom
Mesna rolada u tijestu
Dalmatinske polpete
Grdobina u pikantnoj šalši
Voćna juha od višanja
Sočna aromatična torta
Fiš paprikaš
Čarobni štapići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grčka seljačka salata
Pohane paprike
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Krumpir u košuljici
Pečena piletina s limunom
Riba u bijelom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Empanade s pestom
Energetske kuglice s kurkumom
Riža s tunom
Švicarska juha sa sirom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Omlet s paprikom i kukuruzom
Juha od rikule i račića
Pureći hamburger
Rižoto s tunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Tjestenina u finom umaku
Polupunjene paprike
Slasni burger sa slaninom i sirom
Vegetina enchilada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Senf s paprikama
Pašticada
Kotleti u pivskom umaku
Street food kuglice
Rosti
Sočna pureća rolada
Piletina s pistacijama
Papreni tart s marelicama
Cipar - Lungić na ciparski
Sočni pureći ražnjići
Palamida s čilijem i mangom
Svinjska jetrica u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mora
Fileti lososa u finom umaku
Hladna juha od avokada
Salata sa skutom
Grill pirjana piletina s roštilja
Male teleće pitice
Salata od liganja
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Svinjski file s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od lososa
Piletina na tajlandski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mliječni proizvod na bazi sirutke, specifičan za susjednu Italiju, nije ni slutio da će zbog svoje osvježavajuće, kremaste strukture, blagog ukusa i niske kaloričnosti postati neizbježnim dijelom naše ljetne prehrane. Origano i timijan, maslinovo ulje te još pokoji sastojak, zapečenoj ricotti dat će neodoljiv okus.

Sastojci

500 g ricotta sira
½ žličice Vegeta Maestro origana
½ žličice suhog timijana
1 žličica Vegete pikant
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Koristili smo

Vegeta Pikant

Vegeta Pikant

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Na nauljenu tepsiju istresite ricotta sir (neka ostane u obliku kalupa), pospite začinima, Vegetom pikant i pokapajte maslinovim uljem.
  • 2 Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta dok sir ne postane zlatne boje.
  • 3 Pečeni sir prelijte ostatkom maslinova ulja.

Savjet

Ukoliko u sezoni koristite svježe začine (origano i timijan) udvostručite njihovu količinu.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 185.06 23 23
Kalcij mg 158.36 16 16
Kalij mg 227.01 6 6
Pantotenska kiselina mg 0.47 7 7
Niacin mg 2.21 16 11
Vitamin D μg 6.66 3 3
Vitamin A μg 953.52 24 19
Sol g 1.59 0 0
Bjelančevine g 14.16 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 9.76 - -
Masti g 67.75 - -

Podijeli s prijateljima