Meni Search

Na izmaku snaga

Zapečena ricotta

Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mora
Svinjska jetrica u umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Hladna juha od avokada
Mesna rolada u tijestu
Kobasica u pivu i pecivu
Gulaš od gljiva
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Senf s paprikama
Pureći hamburger
Švicarska juha sa sirom
Hrskava pileća krilca
Prilog od prokulica
Caponata alla Podravka
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fileti lososa u finom umaku
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Čarobni štapići
Riža s tunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Polupunjene paprike
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od tune i krastavaca
Cipar - Lungić na ciparski
Salata od liganja
Pašticada
Riba u bijelom umaku
Rižoto s tunom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Srneći file na salatu
Salata sa skutom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Male teleće pitice
Krumpir u košuljici
Rajčica s kukuruzom
Prežgana juha
Vegetina enchilada
Rižoto na španjolski način
Piletina s nadjevom od ajvara
Tjestenina mediterana
Grill vratina u sendviču
Vratina s roštilja
Pileći štapići u ketchupu
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pečena piletina s limunom
Piletina s kozjim sirom
Palamida s čilijem i mangom
Pileća krilca s Coca-Colom
Empanade s pestom
Juha od rikule i račića
Grill pirjana piletina s roštilja
Pohane paprike
Tjestenina u finom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od bulgura s umakom
Sočna aromatična torta
Sočna pureća rolada
Piletina na tajlandski način
Špageti s pistacijama
Pirjani kunić
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s pistacijama
Crveno ljetno varivo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Slatki lungić
Voćna juha od višanja
Jakobove kapice s umakom
Dalmatinske polpete
Omlet s paprikom i kukuruzom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rosti
Papreni tart s marelicama
Fiš paprikaš
Sočni pureći ražnjići
Grčka seljačka salata
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kotleti u pivskom umaku
Pohani zamotuljci
Špinatova juha s feta sirom
Ražnjići od lososa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mliječni proizvod na bazi sirutke, specifičan za susjednu Italiju, nije ni slutio da će zbog svoje osvježavajuće, kremaste strukture, blagog ukusa i niske kaloričnosti postati neizbježnim dijelom naše ljetne prehrane. Origano i timijan, maslinovo ulje te još pokoji sastojak, zapečenoj ricotti dat će neodoljiv okus.

Sastojci

500 g ricotta sira
½ žličice Vegeta Maestro origana
½ žličice suhog timijana
1 žličica Vegete pikant
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Koristili smo

Vegeta Pikant

Vegeta Pikant

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Na nauljenu tepsiju istresite ricotta sir (neka ostane u obliku kalupa), pospite začinima, Vegetom pikant i pokapajte maslinovim uljem.
  • 2 Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta dok sir ne postane zlatne boje.
  • 3 Pečeni sir prelijte ostatkom maslinova ulja.

Savjet

Ukoliko u sezoni koristite svježe začine (origano i timijan) udvostručite njihovu količinu.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 185.06 23 23
Kalcij mg 158.36 16 16
Kalij mg 227.01 6 6
Pantotenska kiselina mg 0.47 7 7
Niacin mg 2.21 16 11
Vitamin D μg 6.66 3 3
Vitamin A μg 953.52 24 19
Sol g 1.59 0 0
Bjelančevine g 14.16 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 9.76 - -
Masti g 67.75 - -

Podijeli s prijateljima