Meni Search

Pucam po šavovima

Zapečena ricotta

Špinatova juha s feta sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Slasni BBQ burgeri
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Palamida s čilijem i mangom
Ljetna pileća salata
Juha od cvjetače i camemberta
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Slasni burger sa slaninom i sirom
Cipar - Lungić na ciparski
Pizza s tunom
Kotleti u pivskom umaku
Tjestenina u finom umaku
Popečci od cvjetače
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fino začinjena piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Krumpir u košuljici
Vratina s roštilja
Pileći štapići u ketchupu
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Mesna rolada u tijestu
Pikantne mazalice
Hrskavi krumpir iz pećnice
Čarobni štapići
Piletina u pivu
Fiš paprikaš
Pureći hamburger
Teletina s pirjanim povrćem
Hrenovke u panceti
Marokanska salata s cous-cousom
Svinjska jetrica u umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pašticada s njokima
Juha od kelja sa sirom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pirjani kunić
Fish&Chips u tortilji
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Košarice od lisnatog tijesta
Tuna burger
Bugarska pita od krumpira
Palačinke s nadjevom od riže
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina mediterana
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pašticada
Pohani tofu s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zlatna piletina
Prežgana juha
Sendvič s avokadom
Grčka seljačka salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mliječni proizvod na bazi sirutke, specifičan za susjednu Italiju, nije ni slutio da će zbog svoje osvježavajuće, kremaste strukture, blagog ukusa i niske kaloričnosti postati neizbježnim dijelom naše ljetne prehrane. Origano i timijan, maslinovo ulje te još pokoji sastojak, zapečenoj ricotti dat će neodoljiv okus.

Sastojci

500 g ricotta sira
½ žličice Vegeta Maestro origana
½ žličice suhog timijana
1 žličica Vegete pikant
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Na nauljenu tepsiju istresite ricotta sir (neka ostane u obliku kalupa), pospite začinima, Vegetom pikant i pokapajte maslinovim uljem.
  • 2 Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta dok sir ne postane zlatne boje.
  • 3 Pečeni sir prelijte ostatkom maslinova ulja.

Savjet

Ukoliko u sezoni koristite svježe začine (origano i timijan) udvostručite njihovu količinu.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 185.06 23 23
Kalcij mg 158.36 16 16
Kalij mg 227.01 6 6
Pantotenska kiselina mg 0.47 7 7
Niacin mg 2.21 16 11
Vitamin D μg 6.66 3 3
Vitamin A μg 953.52 24 19
Sol g 1.59 0 0
Bjelančevine g 14.16 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 9.76 - -
Masti g 67.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke