Meni Search

Pucam po šavovima

Zapečena ricotta

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetna pileća salata
Teletina s pirjanim povrćem
Pašticada
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pašticada s njokima
Svinjska jetrica u umaku
Marokanska salata s cous-cousom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Čarobni štapići
Fiš paprikaš
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od cvjetače
Pizza sirni jastučići
Pileći štapići u ketchupu
Slasni burger sa slaninom i sirom
Hrenovke u panceti
Fino začinjena piletina
Fish&Chips u tortilji
Pirjani kunić
Tjestenina u finom umaku
Pureći hamburger
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Sendvič s avokadom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Cipar - Lungić na ciparski
Krumpir u košuljici
Slasni BBQ burgeri
Pikantne mazalice
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Tuna burger
Palačinke s nadjevom od riže
Tjestenina mediterana
Juha od cvjetače i camemberta
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina u pivu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Palamida s čilijem i mangom
Kotleti u pivskom umaku
Špinatova juha s feta sirom
Grčka seljačka salata
Hrskavi krumpir iz pećnice
Juha od kelja sa sirom
Vratina s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Košarice od lisnatog tijesta
Piletina s nadjevom od ajvara
Mesna rolada u tijestu
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mliječni proizvod na bazi sirutke, specifičan za susjednu Italiju, nije ni slutio da će zbog svoje osvježavajuće, kremaste strukture, blagog ukusa i niske kaloričnosti postati neizbježnim dijelom naše ljetne prehrane. Origano i timijan, maslinovo ulje te još pokoji sastojak, zapečenoj ricotti dat će neodoljiv okus.

Sastojci

500 g ricotta sira
½ žličice Vegeta Maestro origana
½ žličice suhog timijana
1 žličica Vegete pikant
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Na nauljenu tepsiju istresite ricotta sir (neka ostane u obliku kalupa), pospite začinima, Vegetom pikant i pokapajte maslinovim uljem.
  • 2 Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta dok sir ne postane zlatne boje.
  • 3 Pečeni sir prelijte ostatkom maslinova ulja.

Savjet

Ukoliko u sezoni koristite svježe začine (origano i timijan) udvostručite njihovu količinu.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 185.06 23 23
Kalcij mg 158.36 16 16
Kalij mg 227.01 6 6
Pantotenska kiselina mg 0.47 7 7
Niacin mg 2.21 16 11
Vitamin D μg 6.66 3 3
Vitamin A μg 953.52 24 19
Sol g 1.59 0 0
Bjelančevine g 14.16 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 9.76 - -
Masti g 67.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke