Meni Search

Lud k'o šiba

Zapečena ricotta

Patka s mlincima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje s povrćem i smokvama
Palačinke s nadjevom od riže
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Aromatizirani kruh
Lungić u sendviču
Marinirano svinjsko pečenje
Marinirana pileća krilca s povrćem
Kotleti u pivskom umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brownie s kajenskim paprom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Medeni teleći kotleti
Irska janjetina
Grill povrće na salatu
Pohana skuta
Hrskave tortice od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slasni BBQ burgeri
Šampinjoni u palačinki
Tuna burger
Nadjevene lignje
Sendvič s avokadom
Krem juha sa sjemenkama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u pivu
Pirjani kunić
Pašticada s njokima
Mirisna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesna rolada u tijestu
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani buncek
Meksička party salata
Sunčani užitak mediterana
Pileći gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pohani zamotuljci
Špageti na kineski način
Pečena piletina s limunom
Piletina s nadjevom od ajvara
Palamida s čilijem i mangom
Rezanci s krušnim mrvicama
Male teleće pitice
Cipar - Lungić na ciparski
Jakobove kapice s umakom
Kotlovina
Pikantne mazalice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza s tunom
Teletina s pirjanim povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Piletina sa šafranom
Pečena janjetina s bademima
Riblja juha s Malte
Hrskavo pečeno pile
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Manastirski đuveč
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vratina s roštilja
Cous-cous s povrćem
Piletina Kiev
Irski gulaš (Irish stew)
Fiš paprikaš
Zabavni kineski ravioli
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Blagdanska rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teriyaki piletina
Piletina s mascarponeom
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kineska juha s račićima i gljivama
Polupunjene paprike
Brancinovo oko
Marokanska salata s cous-cousom
Špageti s pistacijama
Srneći file na salatu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Pašticada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mliječni proizvod na bazi sirutke, specifičan za susjednu Italiju, nije ni slutio da će zbog svoje osvježavajuće, kremaste strukture, blagog ukusa i niske kaloričnosti postati neizbježnim dijelom naše ljetne prehrane. Origano i timijan, maslinovo ulje te još pokoji sastojak, zapečenoj ricotti dat će neodoljiv okus.

Sastojci

500 g ricotta sira
½ žličice Vegeta Maestro origana
½ žličice suhog timijana
1 žličica Vegete pikant
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Na nauljenu tepsiju istresite ricotta sir (neka ostane u obliku kalupa), pospite začinima, Vegetom pikant i pokapajte maslinovim uljem.
  • 2 Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta dok sir ne postane zlatne boje.
  • 3 Pečeni sir prelijte ostatkom maslinova ulja.

Savjet

Ukoliko u sezoni koristite svježe začine (origano i timijan) udvostručite njihovu količinu.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 185.06 23 23
Kalcij mg 158.36 16 16
Kalij mg 227.01 6 6
Pantotenska kiselina mg 0.47 7 7
Niacin mg 2.21 16 11
Vitamin D μg 6.66 3 3
Vitamin A μg 953.52 24 19
Sol g 1.59 0 0
Bjelančevine g 14.16 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 9.76 - -
Masti g 67.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke