Meni Search

Ful nabrijana

Zapečeni kruh s mljevenim mesom

Pizza sirni jastučići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Račići na posteljici od povrća
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s povrćem
Povrtni ražnjići
Prežgana juha
Viška pogača
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski kruščić s lovorom
Fish&Chips u tortilji
Rolice od blitve
Mediteranski špageti
Mini lazanje
Mirisna pečenka
Fini gulaš od gljiva
Lazanje s lignjama
Salata od liganja
Ražnjići od lososa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vege odresci s marinadom
Brancinovo oko
Brusketa s avokadom
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina sa šafranom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Salata s mora
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s manistrom u škartocu
Manastirski đuveč
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci u umaku od višanja
Rajčica s kukuruzom
Grdobina s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina laganini
Marinirana piletina s roštilja
Piletina na kijevski način
Miješani grill
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meso s repom
Blagdanska rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni lonac
Krem juha od tikvica
Fina pikantna piletina
Ljetni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina na padelu
Hlebinska i pretepena juha
Mini shepherd's pie
Nadjevene lignje
Kunić na bijelo
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Irska janjetina
Aromatizirani kruh
Lagana sarma
Mesne okruglice
Okruglice u umaku od rajčice
Hrskavi trokuti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetna janjetina
Pečena piletina s limunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Delikatesna junetina na češki
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza s tunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zabavni kineski ravioli
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna rebarca
Piletina Kiev
Sočni pureći ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lungić s povrćem
Grill vratina u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Voćna juha od višanja
Odresci u umaku s češnjakom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Odresci od morskog psa
Popečci od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Belgija - Salade Liégeoise
Grill povrće na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pogača sa sardinom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetno meso i povrće iz woka
Šampinjoni u palačinki
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Turske pizze
Grill pirjana piletina s roštilja
Urbana pola
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Čarobna ljetna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Špageti s ribom
Sendvič s avokadom
Lignje s povrćem i smokvama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ossobuco
Pirjani kunić
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kuhano meso s umakom od hrena
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zapecite kruh s mljevenim mesom i rastopljenim preljevom od sira i uživajte u novoj verziji glavnog jela.

Sastojci

500 g mljevene junetine
100 g luka
8-10 kriški bijelog kruha
4 jaja
100 ml mlijeka
100 g kiselog vrhnja
200 g sira edamera
2 žlice krušnih mrvice
50 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 U posudu na 3 žlice dobro zagrijanog ulja stavite sitno narezani luk i popržite ga dok ne omekša.
  • 2 Dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i uz lagano miješanje popržite do zlatno smeđe boje.
  • 3 Vatrostalnu posudu za pečenje (25x20 cm) premažite preostalim uljem, pa dno prekrijte narezanim kriškama kruha.
  • 4 Po kruhu rasporedite meso, poravnajte ga, pa meso također prekrijte sa jednim redom kruha.
  • 5 Jaja razmutite, dodajte im mlijeko, vrhnje, Vegetu, izmješajte i prelite preko sadržaja u posudi.
  • 6 Pospite naribanim edamerom i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 220°C i pecite 30 minuta.

Posluživanje

Izvadite, pustite da se ohladi par minuta, pa narežite i poslužite.  

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 695.01 87 87
Kalcij mg 571.73 57 57
Kalij mg 768.72 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.9 27 27
Niacin mg 20.17 144 101
Vitamin D μg 82.5 41 41
Vitamin A μg 1026.84 26 21
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 53.75 - -
Ugljikohidrati g 59.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 10.43 - -
- zasićene masne kiseline g 26.03 - -
Masti g 61.62 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke