Meni Search

Ful nabrijana

Zlatna piletina

Pizza s tunom
Irska janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina u pikantnoj šalši
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći odresci u umaku od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Fileti lososa u finom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Manastirski đuveč
Piletina na kijevski način
Grill povrće na salatu
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Grdobina s povrćem
Krem juha od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Pirjani kunić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mora
Piletina sa šafranom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetna janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s ribom
Povrtni lonac
Brancinovo oko
Turske pizze
Aromatizirani kruh
Odresci od morskog psa
Kaštelanski makaruni
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina s medom od kadulje
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Brusketa s avokadom
Piletina laganini
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski špageti
Kroketi od piletine
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grickalica slanutak iz pećnice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić s povrćem
Hrskavi trokuti
Sendvič s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjevene lignje
Šampinjoni u palačinki
Povrtni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fina pikantna piletina
Mini lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna rebarca
Pečena piletina s limunom
Popečci od tikvica
Grill vratina u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočni pureći ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Marinirana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Mirisna pečenka
Lungić u sendviču
Meksička party salata
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prežgana juha
Viška pogača
Delikatesna junetina na češki
Sočna pureća rolada
Grill pirjana piletina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Kunić na bijelo
Fini gulaš od gljiva
Fish&Chips u tortilji
Urbana pola
Salata od liganja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Pileći bataci s umakom od luka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rolice od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjeveni kaneloni u umaku
Voćna juha od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Čarobna ljetna piletina
Ljetni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lazanje s lignjama
Ossobuco
Blagdanska rolada
Račići na posteljici od povrća
Vege odresci s marinadom
Lagana sarma
Pizza sirni jastučići
Pogača sa sardinom
Meso s repom
Hlebinska i pretepena juha
Pohani tofu s povrćem
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice
Miješani grill
Uzbudljivi kolač od blitve
Riba u bijelom umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke