Meni Search

Ful nabrijana

Zlatna piletina

Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Ossobuco
Martinjska guska s hajdinom kašom
Povrtni ražnjići
Mirisna pečenka
Marinirana piletina s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Odresci od morskog psa
Povrtni lonac
Brancinovo oko
Piletina laganini
Ljetni ražnjići
Salata s mora
Grill povrće na salatu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna rebarca
Riba u bijelom umaku
Miješani grill
Aromatizirani kruh
Hrskavi trokuti
Rajčica s kukuruzom
Prežgana juha
Račići na posteljici od povrća
Rolice od blitve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Delikatesna junetina na češki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina na kijevski način
Nadjevene lignje
Proljetna janjetina
Urbana pola
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza s tunom
Janjetina s medom od kadulje
Viška pogača
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti s ribom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sendvič s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski špageti
Okruglice u umaku od rajčice
Mini shepherd's pie
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pogača sa sardinom
Blagdanska rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Kuhano meso s umakom od hrena
Lazanje s lignjama
Brusketa s avokadom
Piletina sa šafranom
Grdobina s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ražnjići od lososa
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Pileći bataci s umakom od luka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kobasica u pivu i pecivu
Bugarska pita od krumpira
Lagana sarma
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Šampinjoni u palačinki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pečena piletina s limunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice na ražnjiću
Vege odresci s marinadom
Salata od liganja
Svinjski file s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fina pikantna piletina
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pirjani kunić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Hlebinska i pretepena juha
Kunić na bijelo
Voćna juha od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina Kiev
Lignje s povrćem i smokvama
Meksička party salata
Irska janjetina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kroketi od piletine
Lignje s manistrom u škartocu
Lungić s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Mesne okruglice
Meso s repom
Hrskava pileća krilca
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Turske pizze
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke