Meni Search

Ful nabrijana

Zlatna piletina

Vege odresci s marinadom
Viška pogača
Janjetina s medom od kadulje
Fish&Chips u tortilji
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rolice od blitve
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rajčica s kukuruzom
Mini shepherd's pie
Kroketi od piletine
Hlebinska i pretepena juha
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna rebarca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Povrtni lonac
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina na kijevski način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata od liganja
Irska janjetina
Mirisna pečenka
Lagana sarma
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zabavni kineski ravioli
Lungić s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina sa šafranom
Lignje s manistrom u škartocu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
Pizza s tunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Blagdanska rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
Riba u bijelom umaku
Urbana pola
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Aromatizirani kruh
Brancinovo oko
Miješani grill
Voćna juha od višanja
Manastirski đuveč
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kaštelanski makaruni
Meso s repom
Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići od lososa
Hrskava pileća krilca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje na šumskom rižotu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Krem juha od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Fileti lososa u finom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Marinirana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Čarobna ljetna piletina
Piletina laganini
Tjestenina fuži s tartufima
Okruglice u umaku od rajčice
Mediteranski špageti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Meksička party salata
Salata s mora
Odresci od morskog psa
Mini lazanje
Pirjani kunić
Piletina Kiev
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jabučni krumpirići s cimetom
Mediteranski kruščić s lovorom
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Nadjevene lignje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill vratina u sendviču
Špageti s ribom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Turske pizze
Grill povrće na salatu
Popečci od tikvica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lazanje s lignjama
Roštilj s umakom Romesco
Fini gulaš od gljiva
Lignje s povrćem i smokvama
Grdobina s povrćem
Lungić u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Povrtni ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pogača sa sardinom
Pečena piletina s limunom
Ossobuco
Račići na posteljici od povrća
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Kobasica u pivu i pecivu
Proljetna janjetina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Sendvič s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke