Meni Search

Ful nabrijana

Zlatna piletina

Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fini gulaš od gljiva
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina laganini
Lignje s manistrom u škartocu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meso s repom
Urbana pola
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jabučni krumpirići s cimetom
Marinirana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna rebarca
Piletina Kiev
Salata s mora
Meksička party salata
Špageti s ribom
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Viška pogača
Lungić u sendviču
Salata od liganja
Delikatesna junetina na češki
Hrskavi trokuti
Pileći bataci s umakom od luka
Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Riba u bijelom umaku
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Pogača sa sardinom
Lagana sarma
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Uzbudljivi kolač od blitve
Bugarska pita od krumpira
Čarobna ljetna piletina
Voćna juha od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići od lososa
Pizza s tunom
Mini lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci od morskog psa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskava pileća krilca
Grdobina s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjevene lignje
Račići na posteljici od povrća
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni ražnjići
Brancinovo oko
Umak od limete (Molho de limao)
Mini shepherd's pie
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina sa šafranom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina na kijevski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sendvič s avokadom
Aromatizirani kruh
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rolice od blitve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Šampinjoni u palačinki
Proljetno meso i povrće iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lazanje s lignjama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Turske pizze
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hlebinska i pretepena juha
Krem juha od tikvica
Kobasica u pivu i pecivu
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Fina pikantna piletina
Prežgana juha
Miješani grill
Irska janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Kroketi od piletine
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pečena piletina s limunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna pureća rolada
Povrtni lonac
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Vege odresci s marinadom
Lungić s povrćem
Ossobuco
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Okruglice u umaku od rajčice
Mirisna pečenka
Mediteranski špageti
Mediteranski kruščić s lovorom
Pohani tofu s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Rajčica s kukuruzom
Grill povrće na salatu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fileti lososa u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke