Meni Search

Ful nabrijana

Zlatna piletina

Lungić u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Irska janjetina
Fini gulaš od gljiva
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Hrskava pileća krilca
Mediteranski špageti
Salata s mora
Grickalica slanutak iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hlebinska i pretepena juha
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuhano meso s umakom od hrena
Čarobna ljetna piletina
Špageti s ribom
Pileći bataci s umakom od luka
Ossobuco
Bugarska pita od krumpira
Miješani grill
Odresci od morskog psa
Piletina na kijevski način
Grill vratina u sendviču
Proljetno meso i povrće iz woka
Šampinjoni u palačinki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Voćna juha od višanja
Vege odresci s marinadom
Umak od limete (Molho de limao)
Rolice od blitve
Pizza s tunom
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Ražnjići od lososa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ljetni ražnjići
Krem juha od tikvica
Blagdanska rolada
Grdobina s povrćem
Mini lazanje
Lungić s povrćem
Piletina sa šafranom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Roštilj s umakom Romesco
Salata od liganja
Janjetina na padelu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sendvič s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje s lignjama
Viška pogača
Fileti lososa u finom umaku
Povrtni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Pogača sa sardinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pirjani kunić
Mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meso s repom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Delikatesna junetina na češki
Prežgana juha
Mediteranski kruščić s lovorom
Fina pikantna piletina
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjevene lignje
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje na šumskom rižotu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Uzbudljivi kolač od blitve
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski file s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Pečena piletina s limunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna rebarca
Martinjska guska s hajdinom kašom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Okruglice u umaku od rajčice
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina laganini
Kunić na bijelo
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Turske pizze
Janjetina s medom od kadulje
Lagana sarma
Rajčica s kukuruzom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Urbana pola
Piletina Kiev
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u bijelom umaku
Grill povrće na salatu
Račići na posteljici od povrća
Lignje s manistrom u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna pureća rolada
Aromatizirani kruh
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisna pečenka
Hrskavi trokuti
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni lonac
Grill pirjana piletina s roštilja
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke