Meni Search

Superman

Zlatna piletina

Dječje lazanje
Pohani tofu s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek s povrćem
Tuna burger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slatka patka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza sirni jastučići
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani zamotuljci
Pureća rolada s mlincima
Proljetna janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata s mljevenim mesom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s nadjevom od ajvara
Tjestenina u finom umaku
Piletina s mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riba u škartocu
Macho hamburger
Kroketi od piletine
Ramstek i salata s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa iz pećnice
Ljetni ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s grilla
Nadjevene lignje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Pileći gulaš
Odresci s umakom od kupina
Bruskete s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Srneći file na salatu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pašticada s njokima
Jabučni krumpirići s cimetom
Teriyaki piletina
Sočna pureća rolada
Špageti mediteraneo
Dip od južnog voća
BBQ cheeseburger
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Popečci od cvjetače
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižoto s dagnjama
Rezanci s krušnim mrvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Koprivnički odojak
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina na padelu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mirisna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Kunić na bijelo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rebarca s graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Finska - Juha s lososom
Ljetni lungić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s kozjim sirom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Skandinavske rolice s cimetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci u umaku od višanja
Lazanje u tavi
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brusketa s avokadom
Svinjski file s grila
Piletina sa šafranom
Kokošja juha s požirakima
Blagdanska rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bruskete od cvjetače
Brancinovo oko
Hrskavo pečeno pile
Meksička party salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Manastirski đuveč
Obojeni hamburger
Lignje na šumskom rižotu
Roštilj s umakom Romesco
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavi trokuti
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina u pivu
Mini lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke