Meni Search

Superman

Zlatna piletina

Brownie s kajenskim paprom
Tjestenina u finom umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s graškom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna pureća rolada
Rebarca s grilla
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Blagdanska rolada
Odresci s umakom od kupina
Meksička party salata
Pašticada s njokima
Ljetni ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lazanje u tavi
Goveđa rebarca sa zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Špageti mediteraneo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek i salata s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kokošja juha s požirakima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina fuži s tartufima
Tuna burger
Pohani zamotuljci
Mirisna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti na kineski način
Pizza sirni jastučići
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete od cvjetače
Rižoto s dagnjama
Ramstek s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina Kiev
Obojeni hamburger
Brusketa s avokadom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini lazanje
Rižoto s tri vrste gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slatka patka
Ramsteak u seksi umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dip od južnog voća
Pileći gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teriyaki piletina
Fish&Chips u tortilji
Vratina sa sezonskim povrćem
Janjetina na padelu
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete s povrćem
Piletina u pivu
Piletina s mascarponeom
Kunić na bijelo
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Srneći file na salatu
Macho hamburger
Riba u škartocu
Pohani tofu s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s nadjevom od ajvara
Dječje lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjevene lignje
Svinjski file s grila
Popečci od cvjetače
Ljetni lungić
Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mljevenim mesom
Manastirski đuveč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ cheeseburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavo pečeno pile
Svinjski gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Finska - Juha s lososom
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Koprivnički odojak
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Pileća prsa iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke