Meni Search

Superwoman

Zlatna piletina

Pileći gulaš
Janjetina na padelu
Pureća rolada s mlincima
Tuna burger
Bakalar s krumpirom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bugarska pita od krumpira
Pileća prsa punjena čvarcima
Dječje lazanje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskavo pečeno pile
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Pašticada voli penne a ti mene
Popečci od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignji po gosposki
Bruskete s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Obojeni hamburger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni lungić
Janjetina s medom od kadulje
Punjena teleća prsa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskava pileća krilca
Marinirane srdele
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti na kineski način
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teriyaki piletina
Rebarca s grilla
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u aromatičnom omotaču
Pizza sirni jastučići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Blagdanska rolada
Finska - Juha s lososom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rebarca s graškom
Riblji ražnjići
Proljetna janjetina
BBQ cheeseburger
Fish&Chips u tortilji
Mini shepherd's pie
Sočna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u pivu
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Odresci s umakom od kupina
Hrskavi trokuti
Mini lazanje
Dip od južnog voća
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina sa šafranom
Energetske kuglice s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Piletina Kiev
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Slatka patka
Srneći file na salatu
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s grila
Male teleće pitice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Skandinavske rolice s cimetom
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Grill vratina u sendviču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižoto s tri vrste gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cous-cous s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Bouillabaisse
Riba u škartocu
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Meksička party salata
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti mediteraneo
Teleći odresci u umaku od višanja
Brudet
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s mljevenim mesom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kuglice od riže i svježeg sira
Pogača sa sardinom
Brusketa s avokadom
Ramstek s povrćem
Piletina s mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Gulaš od oslića i povrća
Manastirski đuveč
Lazanje u tavi
Pohani zamotuljci
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s dagnjama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke