Meni Search

Superwoman

Zlatna piletina

Jabučni krumpirići s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje na šumskom rižotu
Kroketi od piletine
Bruskete od cvjetače
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti mediteraneo
Marinirane srdele
Mirisna pureća rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Srneći file na salatu
Teriyaki piletina
Fish&Chips u tortilji
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci u umaku od višanja
Pureća rolada s mlincima
Meksička party salata
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća prsa punjena čvarcima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Šampinjoni u palačinki
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s tri vrste gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina sa šafranom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani zamotuljci
Bakalar s krumpirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slatka patka
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tuna burger
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ cheeseburger
Obojeni hamburger
Rezanci s krušnim mrvicama
Brudet
Odresci s umakom od kupina
Pileći gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Goveđa rebarca sa zeljem
Punjena teleća prsa
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete s povrćem
Svinjski gulaš
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Pita s muškatnom bundevom i makom
Dječje lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Male teleće pitice
Svinjski file s grila
Piletina u pivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pohani tofu s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dip od južnog voća
Cous-cous s povrćem
Lignji po gosposki
Finska - Juha s lososom
Brownie s kajenskim paprom
Ljetni lungić
Riba u škartocu
Rebarca s grilla
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti na kineski način
Pašticada voli penne a ti mene
Mini lazanje
Hrskavo pečeno pile
Popečci od cvjetače
Pogača sa sardinom
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto s dagnjama
Riblji ražnjići
Pizza sirni jastučići
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina Kiev
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Lazanje u tavi
Hrskava pileća krilca
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Bouillabaisse
Energetske kuglice s kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mini shepherd's pie
Piletina s kozjim sirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s graškom
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke