Meni Search

Superwoman

Zlatna piletina

Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s grila
Janjetina na padelu
Male teleće pitice
Piletina s kozjim sirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Goveđa rebarca sa zeljem
Proljetna janjetina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u aromatičnom omotaču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina Kiev
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s graškom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskava pileća krilca
Brudet
Lazanje u tavi
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini lazanje
Pileći gulaš
Rižini ravioli s mozzarellom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini shepherd's pie
Grill vratina u sendviču
Punjena teleća prsa
Cous-cous s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada voli penne a ti mene
Špageti na kineski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignji po gosposki
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Teriyaki piletina
Sočna pureća rolada
Tuna burger
Kuglice od riže i svježeg sira
Brusketa s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bouillabaisse
Kaštelanski makaruni
Rižoto s tri vrste gljiva
Pizza sirni jastučići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete s povrćem
Svinjski file s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Sočni pureći ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Hrskavi trokuti
Salata s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Slatka patka
Piletina u pivu
Srneći file na salatu
Pohani tofu s povrćem
BBQ cheeseburger
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Gulaš od oslića i povrća
Mladi krumpir s ajvarom
Rebarca s grilla
Ljetni lungić
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Marinirane srdele
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pureća rolada s mlincima
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskavo pečeno pile
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dječje lazanje
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Energetske kuglice s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Piletina s mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dip od južnog voća
Pohani zamotuljci
Jabučni krumpirići s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Velika Britanija - Pastirska pita
Špageti mediteraneo
Odresci s umakom od kupina
Bakalar s krumpirom
Šampinjoni u palačinki
Riblji ražnjići
Popečci od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Rižoto s dagnjama
Pogača sa sardinom
Bruskete od cvjetače
Riba u škartocu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Finska - Juha s lososom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke