Meni Search

Superwoman

Zlatna piletina

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pogača sa sardinom
Brownie s kajenskim paprom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lignji po gosposki
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Salata s mljevenim mesom
Riblji ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kaštelanski makaruni
Mladi krumpir s ajvarom
Punjena teleća prsa
Brudet
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Blagdanska rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice na ražnjiću
Dječje lazanje
Energetske kuglice s kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Teriyaki piletina
Rižoto s dagnjama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci s umakom od kupina
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani zamotuljci
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižoto s tri vrste gljiva
Rebarca s graškom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti mediteraneo
Grill vratina u sendviču
Bakalar s krumpirom
Lazanje u tavi
Goveđa rebarca sa zeljem
Fish&Chips u tortilji
Obojeni hamburger
Rebarca s grilla
Pizza sirni jastučići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti na kineski način
Bruskete s povrćem
Svinjski gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Mini shepherd's pie
Svinjski file s grila
Piletina Kiev
Gulaš od oslića i povrća
Sočni pureći ražnjići
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Šampinjoni u palačinki
Manastirski đuveč
Mirisna pureća rolada
Piletina u pivu
Ljetni lungić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Lignje na šumskom rižotu
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci u umaku s češnjakom
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Proljetna janjetina
Tuna burger
Kroketi od piletine
Riba u škartocu
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bouillabaisse
BBQ cheeseburger
Cous-cous s povrćem
Ramstek s povrćem
Meksička party salata
Marinirane srdele
Bruskete od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavo pečeno pile
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Finska - Juha s lososom
Kunić na bijelo
Piletina s mascarponeom
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s kozjim sirom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Skandinavske rolice s cimetom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Dip od južnog voća
Srneći file na salatu
Slatka patka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Male teleće pitice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke