Meni Search

Pucam po šavovima

Zlatna piletina

Rezanci s krušnim mrvicama
Fino začinjena piletina
Pašticada s njokima
Mediteranski kruščić s lovorom
Juha od cvjetače i camemberta
Vratina s roštilja
Hrskavi krumpir iz pećnice
Fiš paprikaš
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Teletina s pirjanim povrćem
Palamida s čilijem i mangom
Košarice od lisnatog tijesta
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pašticada
Tjestenina mediterana
Zapečena ricotta
Svinjska jetrica u umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Krumpir u košuljici
Sendvič s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pureći hamburger
Piletina s nadjevom od ajvara
Slasni burger sa slaninom i sirom
Cipar - Lungić na ciparski
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Pohani tofu s povrćem
Mesna rolada u tijestu
Tuna burger
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Popečci od cvjetače
Slasni BBQ burgeri
Prežgana juha
Pizza s tunom
Palačinke s nadjevom od riže
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Marokanska salata s cous-cousom
Ljetna pileća salata
Kotleti u pivskom umaku
Hrenovke u panceti
Bugarska pita od krumpira
Čarobni štapići
Špinatova juha s feta sirom
Fish&Chips u tortilji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Tjestenina u finom umaku
Grčka seljačka salata
Juha od kelja sa sirom
Pizza sirni jastučići
Pikantne mazalice
Pileći štapići u ketchupu
Piletina u pivu
Pirjani kunić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina začinjena mediteranskim biljem i prelivena mješavinom maslinovog ulja i vina ispunit će sva vaša velika očekivanja tradicionalne kuhinje s mora.

Sastojci

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
  • 2 Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
  • 3 Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
  • 4 Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
  • 5 Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
  • 6 U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
  • 7 Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.

Savjet

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

Posluživanje

Poslužite s poprženim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 471.94 59 59
Kalcij mg 79.43 8 8
Kalij mg 863.59 23 23
Pantotenska kiselina mg 4.22 60 60
Vitamin A μg 670.79 17 13
Sol g 1.84 0 0
Bjelančevine g 51.57 - -
Vlakna g 1.52 - -
Ugljikohidrati g 12.28 - -
Masti g 39.47 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke