Meni Search

Okrećem novi list

Žuti medaljoni

Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zimski punč
Roštilj s umakom Romesco
Pirjani kunić
Bugarska pita od krumpira
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Govedina s lukom
Kuglice od riže i svježeg sira
Salata od tune i povrća
Marokanska salata s cous-cousom
Ramsteak u seksi umaku
Oslić s maslinama
Rižoto s tunom
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti na kineski način
Sočna aromatična torta
Raskošna ljetna tava
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljubavne šurlice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Lignje na šumskom rižotu
Pileći gulaš
Prežgana juha
Španjolski migas s bundevom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohana skuta
Zapečena ricotta
Cous-cous s povrćem
Papreni tart s marelicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice u umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Lignje i tikvice na štapiću
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa iz pećnice
Voćna juha od višanja
Njemačka - Jetrica s jabukama
Piletina s mascarponeom
Sočna Wellington pečenka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto na španjolski način
Piletina s pistacijama
Povrtni ražnjići
Caponata alla Podravka
Grčka seljačka salata
Salata od pečene rotkvice sa medom
Empanade s pestom
Mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Salata u košaricama od parmezana
Zlatna piletina
Mediteranski špageti
Brusketa s avokadom
Krumpir u košuljici
Čarobni štapići
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohane paprike
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Proljetno meso i povrće iz woka
Rižini ravioli s mozzarellom
Ražnjići od lososa
Čudotvorni čaj za detoks
Male teleće pitice
Juha od rikule i račića
Rolice od blitve
Polupunjene paprike
Vege odresci s marinadom
Senf s paprikama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kozice s rižom
Juha od cvjetače i camemberta
Rižoto tortice
Uskršnja šunka na zabavan način
Savici sa špinatom i satricom od sira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Janjetina na padelu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Salata s neobičnim preljevom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kaštelanski makaruni
Rolice od soma
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Palačinke s nadjevom od riže
Sočna rebarca
Salata s mora
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kineska juha s račićima i gljivama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete od cvjetače
Prilog od prokulica
Mirisni prilog iz pećnice
Salata od quinoe i povrća
Zabavni kineski ravioli
Crveno ljetno varivo
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vegetina enchilada
Polpete od slanutka s kurkumom
Rosti
Uzbudljivi kolač od blitve
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Fina pikantna piletina
Popečci od cvjetače
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od bulgura s umakom
Lignje punjene crvenim radićem
Mini lazanje
Juha od bundeve s jabukom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženi medaljoni sastavljeni od prastarih namirnica idealan su izbor za ljubitelje tradicionalne kuhinje upotpunjene novim kulinarskim "dodirom" pimenta, tropskog papra.

Sastojci

200 g Prosene kaše Podravka
100 g Heljdine kaše Podravka
1 jaje
2 žlice nasjeckanog vlasca
1 žličica Vegete slatka paprika mix
2 žlice Oštrog brašna Podravka
sol
¼ žličice piment
Krušne mrvice
ulja za prženje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 U zasebnim posudama u slanoj vodi skuhajte prosenu kašu i heljdinu kašu. Ocijedite ih i pustite da se dobro ohlade.
  • 2 Prebacite ih u istu posudu pa dodajte jaje, brašno, vlasac, crvenu papriku, piment i malo soli.
  • 3 Dobro promiješajte i oblikujte u manje medaljone.
  • 4 Pripremljene medaljone umočite u krušne mrvice i pecite u dubokom ulju.

Savjet

Za paniranje možete koristiti i Podravkinu smjesu za hrskavce.

Posluživanje

Medaljone poslužite uz prilog i umak po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 269.36 34 34
Kalcij mg 56.71 6 6
Kalij mg 310.14 8 8
Pantotenska kiselina mg 0.52 7 7
Niacin mg 6.33 45 32
Vitamin D μg 8.29 4 4
Vitamin A μg 171.9 4 3
Sol g 1.54 0 0
Bjelančevine g 12.18 - -
Vlakna g 7.88 - -
Ugljikohidrati g 68.51 - -
Masti g 11.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke