Meni Search

Osim ružmarinom, meso možete napuniti Pancetom Podravka narezanom na štapiće.

Sastojci

1 svježi buncek (oko 1,5 kg)
1 žličica Vegeta Maestro češnjak granula
2 grančice ružmarina
1 žlica domaće svinjske masti
1 kg krumpira
300 g kiselog vrhnja
sol
Vegeta Maestro šareni papar
1 Vegeta marinada s pivom

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe 120 min

  • 1 Na bunceku oštrim i tanjem nožem zarežite nekoliko rupa. U svaki prorez stavite po malo češnjaka u granulama i komadić grančice ružmarina.
  • 2 Prelijte ga Vegeta marinadom s pivom i pustite neka odstoji 30-ak minuta.
  • 3 Marinirani buncek stavite u posudu za pečenje premazanu svinjskom masti, prelijte s ostatkom marinade, poklopite i pecite oko 60 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 150°C.
  • 4 Pojačajte na 180°C i pecite još 30-60 minuta ovisno o veličini bunceka. Tijekom pečenja meso podlijevajte sokom od pečenja i lagano podlijevajte vodom.
  • 5 Dok se meso peče, krumpir ogulite, narežite na kriške i skuhajte u posoljenoj vodi.

Posluživanje

Pečeni buncek narežite i poslužite s kuhanim krumpirom s vrhnjem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 634.05 79 79
Kalcij mg 159.91 16 16
Kalij mg 1785.57 48 48
Pantotenska kiselina mg 2.65 38 38
Niacin mg 26.61 190 133
Vitamin D μg 33 17 17
Vitamin A μg 421.16 11 8
Sol g 0.17 0 0
Bjelančevine g 59.02 - -
Vlakna g 4.49 - -
Ugljikohidrati g 25.27 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.34 - -
- zasićene masne kiseline g 12.75 - -
Masti g 29.64 - -