Meni Search

Umjesto špinata ili dijela sira možete koristiti narezanu Šunku u ovitku Podravka.

Sastojci

1 Mješavina za palačinke Podravka (400 g)
750 ml vode
ulje za pečenje palačinki
1 Ajvar blagi Podravka (350 g)

Za nadjev:
150 g Smrznutog špinata Podravka (ili blanširani svježi špinat)
250 g svježeg sira (ili ricotte)
40 g naribanog sira ribanca (Grana Padano)
3 žlice kiselog vrhnja
sol
Vegeta Maestro crni papar
30 g naribanog sira ribanca za posipavanje

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 5 osobe 30 min

  • 1 Mješavini za palačinke postupno dodajte vodu i zamiješajte glatko tekuće tijesto. Ostavite ga odmarati oko 15 minuta.
  • 2 Dobro zagrijte tavu (Ø 24 cm) premazanu uljem i od pripremljenog tijesta ispecite tanke palačinke.
  • 3 Za nadjev špinat pustite da se odmrzne, a zatim ga dobro ocijedite. Svježem siru dodajte sir ribanac, kiselo vrhnje, ocijeđeni špinat, sol, mljeveni papar i sve dobro promiješajte.
  • 4 Na palačinku stavite žlicu ajvara i premažite. Po ajvaru u malim hrpicama rasporedite nadjev, a zatim palačinku preklopite na pola. Pritisnite rukom da se nadjev poravna, zatim savijte u tuljac.
  • 5 Zamotane palačinke posložite u nizu na lim prekriven papirom za pečenje. Po njima pospite sir ribanac i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C na 10-ak minuta, da se sir otopi.

Posluživanje

Ovako pripremljene palačinke možete poslužiti tople i hladne.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke