naslovnica

Pohovane lignje sa krumpirom

MN
korisnik
lignje
lignje
krumpir
krumpir
luk
luk
salata
salata

Operite i skuhajte neoguljene krumpire u kipućoj slanoj vodi.Još tople ih oljuštite te ih narežite na kolute.Zagrijte masnoću i na njemu ispržite sitno nasjeckani luk. Kad luk porumeni, dodajte krumpir, ali pri tom maknite posudu sa štednjaka.
Posolite, popaprite pa vratite na štednjak. Pržite još neko vrijeme. Prevrnite krumpir špahtlom. Ne smeta ni ako krumpir tom prilikom i usitnite.

Operite tijelo lignje i izrežite ga na kolutiće debljine 0.5 cm.
Stavite ih u cijedilo i ostavite neko vrijeme da se iscijedi višak vode.
Na veći tanjur stavite brašno, na drugi izmutite jaja, a na treći stavite krušne mrvice.
U brašno stavite prstohvat soli i malo papra, te promiješajte.
Kolutiće prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa u krušne mrvice.
Zagrijte ulje u duboku posudu i pecite 3 – 4 minute dok ne pozlatne.
Izvadite ih na kuhinjski papir kako bi upio višak ulja.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke