Meni Search

Ful nabrijan

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavi trokuti
Riba u bijelom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zlatna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Blagdanska rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Dagnje na buzaru
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani tofu s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Bugarska pita od krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pirjani kunić
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kuhano meso s umakom od hrena
Irska janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina s povrćem
Pašticada s njokima
Miješani grill
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vege odresci s marinadom
Popečci od tikvica
Mini lazanje
Krem juha od tikvica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisna pečenka
Lagana sarma
Mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna rebarca
Prežgana juha
Lungić s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mora
Šampinjoni u palačinki
Lungić u sendviču
Kroketi od piletine
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Račići na posteljici od povrća
Povrtni lonac
Ražnjići od lososa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fini gulaš od gljiva
Piletina laganini
Grill vratina u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Okruglice u umaku od rajčice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći odresci u umaku od višanja
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjevene lignje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Aromatizirani kruh
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Voćna juha od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Urbana pola
Svinjski file s povrćem
Ljetni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Pizza s tunom
Rajčica s kukuruzom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brusketa s avokadom
Lignje s povrćem i smokvama
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski špageti
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill povrće na salatu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Umak od limete (Molho de limao)
Manastirski đuveč
Sočna pureća rolada
Čarobna ljetna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Uzbudljivi kolač od blitve
Fina pikantna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Meso s repom
Belgija - Salade Liégeoise
Jabučni krumpirići s cimetom
Pečena piletina s limunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Delikatesna junetina na češki
Zabavni kineski ravioli
Vratina sa sezonskim povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sendvič s avokadom
Povrtni ražnjići
Salata od liganja
Proljetno meso i povrće iz woka
Rolice od blitve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke