Meni Search

Ful nabrijan

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Janjetina na padelu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Blagdanska rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Belgija - Salade Liégeoise
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Dagnje na buzaru
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fina pikantna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski špageti
Riba u bijelom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Povrtni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Mesne okruglice
Mirisna pečenka
Miješani grill
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Voćna juha od višanja
Zlatna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Piletina Kiev
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Marinirana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Zabavni kineski ravioli
Brusketa s avokadom
Krem juha od tikvica
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rajčica s kukuruzom
Kunić na bijelo
Zanimljiva salata s kikirikijem
Čarobna ljetna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
Proljetno meso i povrće iz woka
Pizza sirni jastučići
Hrskavi trokuti
Sendvič s avokadom
Lagana sarma
Irska janjetina
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Fish&Chips u tortilji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rolice od blitve
Nadjevene lignje
Pirjani kunić
Ramsteak u seksi umaku
Prežgana juha
Pizza s tunom
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Meso s repom
Grill pirjana piletina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna rebarca
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Račići na posteljici od povrća
Lignje s povrćem i smokvama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Povrtni lonac
Urbana pola
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill vratina u sendviču
Salata s mora
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna pureća rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina laganini
Pečena piletina s limunom
Kaštelanski makaruni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata od liganja
Fini gulaš od gljiva
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
Lungić s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od lososa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pašticada s njokima
Kroketi od piletine
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći savici u umaku od grejpa
Brancinovo oko
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Vratina sa sezonskim povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Kobasica u pivu i pecivu
Vege odresci s marinadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rezanci s krušnim mrvicama
Okruglice u umaku od rajčice
Umak od limete (Molho de limao)
Aromatizirani kruh
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill povrće na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke