Meni Search

Ful nabrijan

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Povrtni ražnjići
Sočna pureća rolada
Piletina laganini
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mediteranski kruščić s lovorom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Miješani grill
Sočna rebarca
Okruglice u umaku od rajčice
Salata s mora
Lignje s povrćem i smokvama
Vege odresci s marinadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kobasica u pivu i pecivu
Jabučni krumpirići s cimetom
Voćna juha od višanja
Lungić s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Dagnje na buzaru
Račići na posteljici od povrća
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od liganja
Janjetina na padelu
Čarobna ljetna piletina
Mini lazanje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fish&Chips u tortilji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Proljetno meso i povrće iz woka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pirjani kunić
Vratina sa sezonskim povrćem
Pohani tofu s povrćem
Piletina sa šafranom
Urbana pola
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fileti lososa u finom umaku
Lagana sarma
Pizza s tunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Aromatizirani kruh
Nadjevene lignje
Kuhano meso s umakom od hrena
Umak od limete (Molho de limao)
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fina pikantna piletina
Povrtni lonac
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Popečci od tikvica
Sendvič s avokadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisna pečenka
Pašticada s njokima
Bugarska pita od krumpira
Lungić u sendviču
Rolice od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina s medom od kadulje
Irska janjetina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zabavni kineski ravioli
Fini gulaš od gljiva
Brusketa s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Manastirski đuveč
Mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Ražnjići od lososa
Blagdanska rolada
Kroketi od piletine
Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meso s repom
Mediteranski špageti
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetna janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći bataci s umakom od luka
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Uzbudljivi kolač od blitve
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramsteak u seksi umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina u pikantnoj šalši
Prežgana juha
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pečena piletina s limunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci u umaku od višanja
Grdobina s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Delikatesna junetina na češki
Krem juha od tikvica
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke