Meni Search

Ful nabrijana

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Miješani grill
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Roštilj s umakom Romesco
Fina pikantna piletina
Grill vratina u sendviču
Lungić u sendviču
Piletina na kijevski način
Lazanje s lignjama
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Zabavni kineski ravioli
Rolice od blitve
Manastirski đuveč
Meso s repom
Pogača sa sardinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohani tofu s povrćem
Kunić na bijelo
Kroketi od piletine
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna rebarca
Bugarska pita od krumpira
Okruglice u umaku od rajčice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuhano meso s umakom od hrena
Voćna juha od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Umak od limete (Molho de limao)
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fini gulaš od gljiva
Urbana pola
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Aromatizirani kruh
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fileti lososa u finom umaku
Špageti s ribom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mediteranski kruščić s lovorom
Račići na posteljici od povrća
Ljetni ražnjići
Viška pogača
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brusketa s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Piletina Kiev
Pečena piletina s limunom
Grill povrće na salatu
Pizza s tunom
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Irska janjetina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mirisna pečenka
Salata od liganja
Sočni pureći ražnjići
Ossobuco
Prežgana juha
Meksička party salata
Brancinovo oko
Povrtni lonac
Mediteranski špageti
Hrskavi trokuti
Lignje s manistrom u škartocu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Marinirana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Grdobina s povrćem
Piletina laganini
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Mini shepherd's pie
Pizza sirni jastučići
Vege odresci s marinadom
Hrskava pileća krilca
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina sa šafranom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Odresci u umaku s češnjakom
Jabučni krumpirići s cimetom
Krem juha od tikvica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od tikvica
Mesne okruglice
Hlebinska i pretepena juha
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s povrćem i smokvama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lagana sarma
Šampinjoni u palačinki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mora
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci od morskog psa
Proljetna janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Povrtni ražnjići
Sendvič s avokadom
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjevene lignje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Delikatesna junetina na češki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od lososa
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Riba u bijelom umaku
Čarobna ljetna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Turske pizze
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke