Meni Search

Ful nabrijana

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Hrskava pileća krilca
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Krem juha od tikvica
Kaštelanski makaruni
Pečena piletina s limunom
Čarobna ljetna piletina
Viška pogača
Fini gulaš od gljiva
Irska janjetina
Janjetina na padelu
Fileti lososa u finom umaku
Sendvič s avokadom
Pizza s tunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetno meso i povrće iz woka
Hlebinska i pretepena juha
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grdobina s povrćem
Piletina sa šafranom
Lungić u sendviču
Manastirski đuveč
Turske pizze
Urbana pola
Lignje s manistrom u škartocu
Pogača sa sardinom
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice
Lignje s povrćem i smokvama
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Salata od liganja
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill povrće na salatu
Lagana sarma
Grickalica slanutak iz pećnice
Račići na posteljici od povrća
Fish&Chips u tortilji
Okruglice u umaku od rajčice
Lungić s povrćem
Blagdanska rolada
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci od morskog psa
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Pirjani kunić
Mini shepherd's pie
Mirisna pečenka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje na šumskom rižotu
Riba u bijelom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni ražnjići
Voćna juha od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Piletina laganini
Aromatizirani kruh
Zlatna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Kroketi od piletine
Špageti s ribom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina na kijevski način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Delikatesna junetina na češki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ljetni ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Meksička party salata
Vege odresci s marinadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Proljetna janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od tikvica
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lazanje s lignjama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Prežgana juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Fina pikantna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Martinjska guska s hajdinom kašom
Salata s mora
Teleći odresci u umaku od višanja
Rolice od blitve
Hrskavi trokuti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Zabavni kineski ravioli
Piletina Kiev
Miješani grill
Meso s repom
Bugarska pita od krumpira
Mediteranski špageti
Mini lazanje
Ossobuco
Ražnjići od lososa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Odresci u umaku s češnjakom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna rebarca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kunić na bijelo
Pizza sirni jastučići
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Povrtni lonac
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Kobasica u pivu i pecivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke