Meni Search

Ful nabrijana

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice
Lungić u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marinirana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Grill vratina u sendviču
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni lonac
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Rolice od blitve
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti s ribom
Povrtni ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramsteak u seksi umaku
Sendvič s avokadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mini shepherd's pie
Piletina na kijevski način
Ražnjići od lososa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rajčica s kukuruzom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Salata s mora
Mirisna pečenka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grickalica slanutak iz pećnice
Pirjani kunić
Prežgana juha
Zabavni kineski ravioli
Manastirski đuveč
Mediteranski kruščić s lovorom
Proljetna janjetina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci od morskog psa
Čarobna ljetna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Irska janjetina
Grdobina s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Proljetno meso i povrće iz woka
Meso s repom
Fini gulaš od gljiva
Lignje s povrćem i smokvama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brusketa s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ljetni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Račići na posteljici od povrća
Mediteranski špageti
Brancinovo oko
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna rebarca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vege odresci s marinadom
Lungić s povrćem
Riba u bijelom umaku
Grill povrće na salatu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci u umaku s češnjakom
Urbana pola
Salata od liganja
Teleći savici u umaku od grejpa
Grdobina u pikantnoj šalši
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s manistrom u škartocu
Nadjevene lignje
Belgija - Salade Liégeoise
Delikatesna junetina na češki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Miješani grill
Piletina laganini
Viška pogača
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kobasica u pivu i pecivu
Kunić na bijelo
Ossobuco
Pizza s tunom
Pečena piletina s limunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskava pileća krilca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Pohani tofu s povrćem
Turske pizze
Lagana sarma
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
Lazanje s lignjama
Krem juha od tikvica
Fileti lososa u finom umaku
Aromatizirani kruh
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kaštelanski makaruni
Umak od limete (Molho de limao)
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna pureća rolada
Voćna juha od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pogača sa sardinom
Okruglice u umaku od rajčice
Hlebinska i pretepena juha
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke