Meni Search

Ful nabrijana

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Hlebinska i pretepena juha
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski kruščić s lovorom
Fina pikantna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci od morskog psa
Aromatizirani kruh
Lungić u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Sočni pureći ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Rajčica s kukuruzom
Mini lazanje
Mini shepherd's pie
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Mirisna pečenka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pečena piletina s limunom
Lignje s manistrom u škartocu
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s povrćem
Sočna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni lonac
Pizza s tunom
Blagdanska rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vege odresci s marinadom
Okruglice u umaku od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Sendvič s avokadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskavi trokuti
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fini gulaš od gljiva
Janjetina na padelu
Salata s mora
Špageti s ribom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lazanje s lignjama
Ljetni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Irska janjetina
Zabavni kineski ravioli
Račići na posteljici od povrća
Grill oslić u aromatičnoj korici
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina fuži s tartufima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Meso s repom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brancinovo oko
Lagana sarma
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pirjani kunić
Kuhano meso s umakom od hrena
Proljetna janjetina
Čarobna ljetna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni ražnjići
Grdobina s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od tikvica
Grill vratina u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Viška pogača
Ramsteak u seksi umaku
Pogača sa sardinom
Pohani tofu s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Voćna juha od višanja
Piletina sa šafranom
Pizza sirni jastučići
Rolice od blitve
Krem juha od tikvica
Grill povrće na salatu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskava pileća krilca
Lignje s povrćem i smokvama
Kaštelanski makaruni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grickalica slanutak iz pećnice
Meksička party salata
Mediteranski špageti
Piletina Kiev
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Salata od liganja
Lignje na šumskom rižotu
Delikatesna junetina na češki
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Proljetno meso i povrće iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina laganini
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Šampinjoni u palačinki
Lungić s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna rebarca
Ossobuco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brusketa s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Turske pizze
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice
Kunić na bijelo
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci u umaku od višanja
Riba u bijelom umaku
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Uzbudljivi kolač od blitve
Urbana pola
Miješani grill
Prežgana juha
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke