Meni Search

Okrećem novi list

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Kuglice od riže i svježeg sira
Popečci od cvjetače
Salata od tune i povrća
Prežgana juha
Proljetno meso i povrće iz woka
Empanade s pestom
Uskršnja šunka na zabavan način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krumpir u košuljici
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mesne okruglice u umaku
Polpete od slanutka s kurkumom
Uzbudljivi kolač od blitve
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Janjetina na padelu
Pohane paprike
Pileći bataci s umakom od luka
Ljubavne šurlice
Zabavni kineski ravioli
Caponata alla Podravka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zimski punč
Rižoto na španjolski način
Vege odresci s marinadom
Bugarska pita od krumpira
Rosti
Fina pikantna piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramsteak u seksi umaku
Cous-cous s povrćem
Mirisni prilog iz pećnice
Rižoto tortice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill povrće na salatu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Juha od rikule i račića
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Salata od quinoe i povrća
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Oslić s maslinama
Voćna juha od višanja
Grčka seljačka salata
Rolice od soma
Salata s neobičnim preljevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Govedina s lukom
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Roštilj s umakom Romesco
Sočna Wellington pečenka
Salata u košaricama od parmezana
Sočna rebarca
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Male teleće pitice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Prilog od prokulica
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski špageti
Piletina s pistacijama
Salata s mora
Lignje i tikvice na štapiću
Špageti na kineski način
Bruskete od cvjetače
Papreni tart s marelicama
Čudotvorni čaj za detoks
Popečci od bulgura s umakom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Velika Britanija - Pastirska pita
Rolice od blitve
Palačinke s nadjevom od riže
Rižoto s tunom
Raskošna ljetna tava
Pirjani kunić
Španjolski migas s bundevom
Kineska juha s račićima i gljivama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Čarobni štapići
Pohana skuta
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vegetina enchilada
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Juha od bundeve s jabukom
Kaštelanski makaruni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s mascarponeom
Senf s paprikama
Ražnjići od lososa
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočna aromatična torta
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Marokanska salata s cous-cousom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kozice s rižom
Zapečena ricotta
Sočna pureća rolada
Crveno ljetno varivo
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Polupunjene paprike
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje punjene crvenim radićem
Juha od cvjetače i camemberta
Pileći gulaš
Povrtni ražnjići
Žuti medaljoni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke