Meni Search

Okrećem novi list

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Špageti na kineski način
Povrtni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mora
Voćna juha od višanja
Rosti
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina s pistacijama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od bundeve s jabukom
Kineska juha s račićima i gljivama
Ljubavne šurlice
Piletina s mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Kaštelanski makaruni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Vegetina enchilada
Belgija - Salade Liégeoise
Juha od rikule i račića
Lignje punjene crvenim radićem
Rižoto na španjolski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani tofu s povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Salata od quinoe i povrća
Polpete od slanutka s kurkumom
Rolice od soma
Crveno ljetno varivo
Zapečena ricotta
Pohane paprike
Cous-cous s povrćem
Rolice od blitve
Govedina s lukom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Čudotvorni čaj za detoks
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Marokanska salata s cous-cousom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Sočna Wellington pečenka
Pohana skuta
Fina pikantna piletina
Mini lazanje
Proljetno meso i povrće iz woka
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Čarobni štapići
Empanade s pestom
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Senf s paprikama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa iz pećnice
Rižini ravioli s mozzarellom
Raskošna ljetna tava
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Male teleće pitice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Bruskete od cvjetače
Kozice s rižom
Oslić s maslinama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata od tune i povrća
Mesne okruglice u umaku
Njemačka - Jetrica s jabukama
Žuti medaljoni
Ramsteak u seksi umaku
Zimski punč
Papreni tart s marelicama
Španjolski migas s bundevom
Rižoto tortice
Salata u košaricama od parmezana
Grčka seljačka salata
Grill povrće na salatu
Mirisni prilog iz pećnice
Prilog od prokulica
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuglice od riže i svježeg sira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna aromatična torta
Lignje i tikvice na štapiću
Pileći gulaš
Zabavni kineski ravioli
Popečci od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s tunom
Prežgana juha
Polupunjene paprike
Caponata alla Podravka
Velika Britanija - Pastirska pita
Brusketa s avokadom
Krumpir u košuljici
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata s neobičnim preljevom
Mediteranski špageti
Ražnjići od lososa
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice
Juha od cvjetače i camemberta
Vege odresci s marinadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Uskršnja šunka na zabavan način
Sočna rebarca
Janjetina na padelu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zlatna piletina
Pirjani kunić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke