Meni Search

Superman

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Riba u škartocu
Goveđa rebarca sa zeljem
Brownie s kajenskim paprom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Piletina s nadjevom od ajvara
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto s tri vrste gljiva
Kokošja juha s požirakima
Svinjski gulaš
Pašticada s njokima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Dječje lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete s povrćem
Zlatna piletina
Odresci s umakom od kupina
Srneći file na salatu
Kunić na bijelo
Piletina u pivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileća prsa iz pećnice
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća prsa punjena čvarcima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s graškom
Koprivnički odojak
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mljevenim mesom
Špageti na kineski način
Brusketa s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Sočna pureća rolada
Slatka patka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s grila
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Brancinovo oko
Pohani zamotuljci
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek i salata s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavo pečeno pile
Roštilj s umakom Romesco
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ cheeseburger
Manastirski đuveč
Rezanci s krušnim mrvicama
Finska - Juha s lososom
Pileći gulaš
Rižoto s dagnjama
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina Kiev
Mladi krumpir s ajvarom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjevene lignje
Pureća rolada s mlincima
Bruskete od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Meksička party salata
Obojeni hamburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Macho hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci u umaku od višanja
Dip od južnog voća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Velika Britanija - Pastirska pita
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lazanje u tavi
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskava pileća krilca
Tuna burger
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni ražnjići
Ljetni lungić
Rebarca s grilla
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kaštelanski makaruni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti mediteraneo
Proljetna janjetina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Popečci od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s kozjim sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke