Meni Search

Superwoman

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina sa šafranom
Lignji po gosposki
Fish&Chips u tortilji
Brusketa s avokadom
Rižoto s dagnjama
Zlatna piletina
Mirisna pureća rolada
Teriyaki piletina
Blagdanska rolada
Pogača sa sardinom
Mini shepherd's pie
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od cvjetače
Svinjski gulaš
Piletina s kozjim sirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina Kiev
Ljetni ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete od cvjetače
Pohani zamotuljci
Janjetina na padelu
Odresci u umaku s češnjakom
Lazanje u tavi
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kaštelanski makaruni
Ljetni lungić
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti mediteraneo
Hrskavi trokuti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Goveđa rebarca sa zeljem
Marinirane srdele
Bakalar s krumpirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Punjena teleća prsa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Finska - Juha s lososom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Jabučni krumpirići s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brudet
Odresci s umakom od kupina
Ramstek s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u pivu
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s grilla
Cous-cous s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Dječje lazanje
Brownie s kajenskim paprom
Meksička party salata
Pureća rolada s mlincima
Obojeni hamburger
Riblji ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Srneći file na salatu
Svinjski file s grila
Dip od južnog voća
Slatka patka
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Manastirski đuveč
Tuna burger
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u škartocu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Pileći gulaš
Sočna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočni pureći ražnjići
Bouillabaisse
Pašticada voli penne a ti mene
Pohani tofu s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ cheeseburger
Proljetna janjetina
Bruskete s povrćem
Rebarca s graškom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti na kineski način
Svinjski file s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskava pileća krilca
Rižini ravioli s mozzarellom
Male teleće pitice
Pizza sirni jastučići
Skandinavske rolice s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke