Meni Search

Superwoman

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Janjetina na padelu
Pureća rolada s mlincima
Rižini ravioli s mozzarellom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Hrskavi trokuti
Bakalar s krumpirom
Špageti na kineski način
Skandinavske rolice s cimetom
Sočna pureća rolada
Mini lazanje
Svinjski gulaš
Rebarca s grilla
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavo pečeno pile
Cous-cous s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s dagnjama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Blagdanska rolada
Dječje lazanje
Brancinovo oko
Odresci u umaku s češnjakom
Marinirane srdele
Piletina sa šafranom
Svinjski file s grila
Piletina u pivu
Odresci s umakom od kupina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Punjena teleća prsa
Bruskete od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Velika Britanija - Pastirska pita
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lignji po gosposki
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći gulaš
Šampinjoni u palačinki
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Energetske kuglice s kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Ramstek s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pogača sa sardinom
Brownie s kajenskim paprom
Mirisna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Bruskete s povrćem
Mini shepherd's pie
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kunić na bijelo
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Brudet
Srneći file na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kroketi od piletine
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s mascarponeom
Ljetni lungić
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tuna burger
Riba u škartocu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća prsa punjena čvarcima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Manastirski đuveč
Kaštelanski makaruni
Piletina s kozjim sirom
Meksička party salata
Dip od južnog voća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Male teleće pitice
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Lazanje u tavi
Obojeni hamburger
Finska - Juha s lososom
Proljetna janjetina
Pizza sirni jastučići
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Gulaš od oslića i povrća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s graškom
Riblji ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od cvjetače
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani zamotuljci
Slatka patka
Pašticada voli penne a ti mene
Bouillabaisse
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ cheeseburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Brusketa s avokadom
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti mediteraneo
Pohani tofu s povrćem
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke