Meni Search

Superwoman

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Mirisna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete s povrćem
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Zlatna piletina
Pašticada voli penne a ti mene
Dječje lazanje
Pileći gulaš
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rebarca s grilla
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Bakalar s krumpirom
Janjetina na padelu
Brownie s kajenskim paprom
Punjena teleća prsa
Blagdanska rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Šampinjoni u palačinki
Lignji po gosposki
Srneći file na salatu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto s tri vrste gljiva
Lazanje u tavi
Rebarca s graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od cvjetače
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Finska - Juha s lososom
Svinjski file s grila
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Bugarska pita od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Obojeni hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek s povrćem
Pohani zamotuljci
Piletina s kozjim sirom
Hrskavo pečeno pile
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Pogača sa sardinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci s umakom od kupina
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Slatka patka
Fish&Chips u tortilji
Sočna pureća rolada
Dip od južnog voća
Pureća rolada s mlincima
Mini lazanje
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina u pivu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s dagnjama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Cous-cous s povrćem
Ljetni lungić
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ cheeseburger
Špageti mediteraneo
Riba u škartocu
Pileća prsa punjena čvarcima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Salata s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Hrskava pileća krilca
Riblji ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ljetni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci u umaku s češnjakom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini shepherd's pie
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirane srdele
Pohani tofu s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jabučni krumpirići s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Energetske kuglice s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bouillabaisse
Manastirski đuveč
Piletina Kiev
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kunić na bijelo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Male teleće pitice
Skandinavske rolice s cimetom
Brudet
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Teriyaki piletina
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Gulaš od oslića i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke