Meni Search

Superwoman

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Nadjeveni kaneloni u umaku
Brudet
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Finska - Juha s lososom
Lignje na šumskom rižotu
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mljevenim mesom
Pašticada voli penne a ti mene
Tuna burger
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni lungić
Piletina s kozjim sirom
Blagdanska rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Riba u škartocu
Lazanje u tavi
Kaštelanski makaruni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavi trokuti
Rižoto s dagnjama
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Kuglice od riže i svježeg sira
Dip od južnog voća
Pileći bataci s umakom od luka
Dječje lazanje
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Energetske kuglice s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Obojeni hamburger
Gulaš od oslića i povrća
Punjena teleća prsa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pureća rolada s mlincima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci s umakom od kupina
Bouillabaisse
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bugarska pita od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bakalar s krumpirom
Kunić na bijelo
Piletina u aromatičnom omotaču
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s grila
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Šampinjoni u palačinki
Janjetina s medom od kadulje
Špageti na kineski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ cheeseburger
Hrskavo pečeno pile
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza sirni jastučići
Bruskete od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Rižoto s tri vrste gljiva
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riblji ražnjići
Mini shepherd's pie
Janjetina na padelu
Rebarca s grilla
Ramstek s povrćem
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Skandinavske rolice s cimetom
Cous-cous s povrćem
Piletina u pivu
Grill vratina u sendviču
Odresci u umaku s češnjakom
Bruskete s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Fish&Chips u tortilji
Srneći file na salatu
Pileći gulaš
Pohani zamotuljci
Špageti mediteraneo
Sočni pureći ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirane srdele
Male teleće pitice
Teriyaki piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kroketi od piletine
Sočna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina Kiev
Rebarca s graškom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slatka patka
Hrskava pileća krilca
Mini lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brownie s kajenskim paprom
Lignji po gosposki
Popečci od cvjetače
Brancinovo oko
Mirisna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke