Meni Search

Superwoman

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Marinirane srdele
Bruskete s povrćem
Slatka patka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lazanje u tavi
Mirisna pureća rolada
Male teleće pitice
Šampinjoni u palačinki
BBQ cheeseburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s graškom
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti na kineski način
Energetske kuglice s kurkumom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pileći bataci s umakom od luka
Riblji ražnjići
Špageti mediteraneo
Finska - Juha s lososom
Cous-cous s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Punjena teleća prsa
Hrskavi trokuti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignji po gosposki
Gulaš od oslića i povrća
Pileći gulaš
Kroketi od piletine
Obojeni hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina Kiev
Popečci od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u škartocu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižini ravioli s mozzarellom
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetna janjetina
Srneći file na salatu
Fish&Chips u tortilji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pašticada voli penne a ti mene
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Mini shepherd's pie
Piletina u pivu
Hrskavo pečeno pile
Tjestenina fuži s tartufima
Tuna burger
Rižoto s dagnjama
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina sa šafranom
Dječje lazanje
Odresci s umakom od kupina
Mini lazanje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brusketa s avokadom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brownie s kajenskim paprom
Ramsteak u seksi umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Zlatna piletina
Svinjski gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Kunić na bijelo
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Skandinavske rolice s cimetom
Teriyaki piletina
Brudet
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižoto s tri vrste gljiva
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s mascarponeom
Meksička party salata
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Bakalar s krumpirom
Dip od južnog voća
Bouillabaisse
Hrskava pileća krilca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Blagdanska rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni lungić
Piletina s kozjim sirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s grila
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s mljevenim mesom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani zamotuljci
Lungić s toplom salatom od šparoga
Manastirski đuveč
Bugarska pita od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke