Meni Search

Superwoman

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Teleći savici u umaku od grejpa
Brusketa s avokadom
Mini shepherd's pie
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tuna burger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Blagdanska rolada
Teriyaki piletina
Piletina s mascarponeom
Špageti mediteraneo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s grila
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bugarska pita od krumpira
Pizza sirni jastučići
Piletina s kozjim sirom
Kunić na bijelo
Svinjski gulaš
Mirisna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni lungić
Bruskete od cvjetače
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Meksička party salata
Cous-cous s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Skandinavske rolice s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Janjetina s medom od kadulje
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riblji ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskava pileća krilca
Finska - Juha s lososom
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Piletina sa šafranom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskavo pečeno pile
Rebarca s graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Goveđa rebarca sa zeljem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riba u škartocu
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Punjena teleća prsa
Ramstek s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Pileći gulaš
Dječje lazanje
Srneći file na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u pivu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani tofu s povrćem
Marinirane srdele
Brudet
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Gulaš od oslića i povrća
Bakalar s krumpirom
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci s umakom od kupina
Roštilj s umakom Romesco
Lazanje u tavi
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Manastirski đuveč
Kaštelanski makaruni
Energetske kuglice s kurkumom
Rižoto s dagnjama
Pohani zamotuljci
BBQ cheeseburger
Pogača sa sardinom
Dip od južnog voća
Lignje na šumskom rižotu
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bouillabaisse
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskavi trokuti
Pašticada voli penne a ti mene
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Bruskete s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Jabučni krumpirići s cimetom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Proljetna janjetina
Obojeni hamburger
Slatka patka
Šampinjoni u palačinki
Mladi krumpir s ajvarom
Rebarca s grilla
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Lignji po gosposki
Male teleće pitice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke