Meni Search

Superwoman

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Brudet
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s kozjim sirom
Marinirane srdele
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini shepherd's pie
Odresci u umaku s češnjakom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lazanje u tavi
Riba u škartocu
Špageti na kineski način
Slatka patka
Svinjski file s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Svinjski file s grila
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Dječje lazanje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Male teleće pitice
Pogača sa sardinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
Špageti mediteraneo
Srneći file na salatu
Ljetni ražnjići
Svinjski gulaš
Bakalar s krumpirom
Hrskava pileća krilca
Pureća rolada s mlincima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cous-cous s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Velika Britanija - Pastirska pita
Brusketa s avokadom
Riblji ražnjići
Sočna pureća rolada
Pileći gulaš
Šampinjoni u palačinki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teriyaki piletina
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rebarca s grilla
Rižini ravioli s mozzarellom
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dip od južnog voća
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mladi krumpir s ajvarom
Tjestenina fuži s tartufima
Finska - Juha s lososom
Manastirski đuveč
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ cheeseburger
Pileći bataci s umakom od luka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s dagnjama
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni lungić
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavo pečeno pile
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignji po gosposki
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Obojeni hamburger
Odresci s umakom od kupina
Brownie s kajenskim paprom
Punjena teleća prsa
Tuna burger
Gulaš od oslića i povrća
Energetske kuglice s kurkumom
Bouillabaisse
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od cvjetače
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Mini lazanje
Rebarca s graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u pivu
Piletina s mascarponeom
Kroketi od piletine
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Janjetina s medom od kadulje
Pohani tofu s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mirisna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke