Meni Search

Leptirići u trbuhu

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Popečci od cvjetače
Rajčica s kukuruzom
Lignje na šumskom rižotu
Pečene banane s kajenskim paprom
Kozice s rižom
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni poriluk
Košarice od lisnatog tijesta
Krumpir u košuljici
Pikantni gulaš
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočna pureća rolada
Juha od kelja sa sirom
Paprene pogačice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ljubavne šurlice
Popečci od bulgura s umakom
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od tune i povrća
Pileća prsa u umaku od naranče
Bruskete s povrćem
Dalmatinska simfonija
Ramstek s povrćem
Salata od liganja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fileti lososa u finom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kuglice od riže i svježeg sira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pljukanci s pršutom i rikulom
Uskršnja šunka na zabavan način
Povrtni ražnjići
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Sočna Wellington pečenka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Punjena pečenka u vinu
Lignje punjene crvenim radićem
Puretina s jabukom iz pećnice
Jakobove kapice s umakom
Slatko twist pile
Teleći savici u umaku od grejpa
Meso u woku na indonezijski način
Voćna salata s piletinom
Biftek u zelenom papru
Rižoto s dagnjama
Rižoto s tunom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fina pikantna piletina
Penne s radičem
Švicarska juha sa sirom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Male teleće pitice
Mirisni prilog iz pećnice
Caponata alla Podravka
Lignje i tikvice na štapiću
Mladi krumpir s ajvarom
Oslić s maslinama
Tjestenina fuži s tartufima
Čarobna ljetna piletina
Papreni tart s marelicama
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mesne okruglice na ražnjiću
Biftek rolice
Teriyaki piletina
Odresci u paketiću
Špageti mediteraneo
Pileća prsa iz pećnice
Piletina u aromatičnom omotaču
Nadjevene lignje
Punjeni filet brancina
Pohani zamotuljci
Srneći file na salatu
Salata s neobičnim preljevom
Slatki ostaci s cimetom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pileća krilca s Coca-Colom
Salata s pečenim povrćem
Brusketa s avokadom
Mini lazanje
Krem juha od tikvica
Rižoto tortice
Zlatna piletina
Polpete od slanutka s kurkumom
Riblja juha s Malte
Salata od pečene rotkvice sa medom
Hrskavi krumpir iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vol-au-vent s gljivama
Zapečena ricotta
Piletina s mascarponeom
Odresci s umakom od kupina
Dip od južnog voća
Grill pirjana piletina s roštilja
Španjolski migas s bundevom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Meksička party salata
Pizza sirni jastučići
Grčka seljačka salata
Kaštelanski makaruni
Piletina s pistacijama
Špageti s acetom balsamicom
Palačinke s nadjevom od riže
Raskošna ljetna tava
Brownie s kajenskim paprom
Salata s mora
Dječje lazanje
Mediteranski kruščić s lovorom
Teletina s pirjanim povrćem
Tjestenina mediterana
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke