Meni Search

Luda k'o šiba

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Hrskave tortice od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s mascarponeom
Slasni BBQ burgeri
Lungić u sendviču
Mini shepherd's pie
Medeni teleći kotleti
Brancinovo oko
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Teletina s pirjanim povrćem
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pašticada s njokima
Grill povrće na salatu
Pizza s tunom
Pirjani kunić
Kineska juha s račićima i gljivama
Špageti na kineski način
Pohani tofu s povrćem
Hrskavi trokuti
Patka s mlincima
Cous-cous s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s nadjevom od ajvara
Pečena piletina s limunom
Kotlovina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u pivu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavo pečeno pile
Ramsteak u seksi umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Riblja juha s Malte
Palamida s čilijem i mangom
Svinjski file s povrćem
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina Kiev
Fiš paprikaš
Pohana skuta
Polupunjene paprike
Teriyaki piletina
Marinirano svinjsko pečenje
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Brownie s kajenskim paprom
Dječje lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina sa šafranom
Irska janjetina
Vratina s roštilja
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Krem juha sa sjemenkama
Palačinke s nadjevom od riže
Kotleti u pivskom umaku
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Male teleće pitice
Cipar - Lungić na ciparski
Pohani zamotuljci
Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje s povrćem i smokvama
Marokanska salata s cous-cousom
Aromatizirani kruh
Juha od bundeve s jabukom
Pašticada
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečena ricotta
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sunčani užitak mediterana
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bugarska pita od krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Srneći file na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Prežgana juha
Lungić s toplom salatom od šparoga
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisna pureća rolada
Zabavni kineski ravioli
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tuna burger
Blagdanska rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sendvič s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirana pileća krilca s povrćem
Pikantne mazalice
Jakobove kapice s umakom
Pileći gulaš
Špageti s pistacijama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke